Shankor 1 624 Opublikowano 31 sierpnia 2020 Opublikowano 31 sierpnia 2020 Chrome twierdzi, że certyfikat jest ważny. Masz to na obrazkach, które załączyłem wcześniej. Cytuj
Perez 1 743 Opublikowano 31 sierpnia 2020 Autor Opublikowano 31 sierpnia 2020 Hmm, u mnie nie ma takiego problemu. Samo info o braku zabezpieczenia (przekreślona kłódka przy adresie lub coś w ten deseń w zależności od przeglądarki) może brać się stąd, że na danej podstronie występuje adres z http. Obecnie aby dana strona miała pełne zabezpieczenie to zarówno sama, jak i linkowane na niej rzeczy muszą mieć https. Już znaczna większość stron tak działa (Twittery, YT itd.), ale wciąż się jakiś kwiatek może trafić. Musiałbyś @Shankor podrzucić konkretny link, gdzie masz info o braku zabezpieczenia, wtedy się to sprawdzi. Cytuj
Shankor 1 624 Opublikowano 31 sierpnia 2020 Opublikowano 31 sierpnia 2020 @Perez dawałem przykład z tematu o transferach. Jedna strona ok, następna z błędem. Cytuj
Perez 1 743 Opublikowano 31 sierpnia 2020 Autor Opublikowano 31 sierpnia 2020 2 godziny temu, Shankor napisał: @Perez dawałem przykład z tematu o transferach. Jedna strona ok, następna z błędem. Hmm, byś musiał wybadać tę 299. stronę Transferów, bo u mnie na najnowszym Chromie: Cytuj
Plugawy 3 694 Opublikowano 31 sierpnia 2020 Opublikowano 31 sierpnia 2020 No ale ten temat tez jest niezabezpieczony. Cytuj
Shankor 1 624 Opublikowano 31 sierpnia 2020 Opublikowano 31 sierpnia 2020 @Perez Z tego co wywnioskowałem niektóre sygnatury kiszą bezpieczeństwo. Jak ukryłem wszystkie sygnatury to nagle wszystkie tematy są "zabezpieczone". Edit: Na 229 stronie transferów sygnatury użytkowników @Grabek@bluber @suteq @kanabis wysrywają zabezpieczenie witryny. Jak się je wyłączy, to jest cacy. Na tej stronie winna jest sygnatura @Square, której o dziwo nie mogę ignorować bo wywala błąd. 1 Cytuj
Perez 1 743 Opublikowano 1 września 2020 Autor Opublikowano 1 września 2020 @Shankor dzięki za śledztwo :). Faktycznie wszystko rozbija się o sygnatury - też jak je włączyłem, to wyskoczyły błędy. Problemem jest wspomniane http. @Square u Ciebie pozwoliłem sobie w jednym obrazku zmienić z http na https i już jest OK. 1 Cytuj
Square 8 619 Opublikowano 1 września 2020 Opublikowano 1 września 2020 Z tego co widzę to Bulmę zmieniałeś? Jak wyżej pisałem, po moim poście się zmieniło, ale zapomniałem o "nieklikanych" obrazkach i nie sprawdziłem tego. 8 godzin temu, Shankor napisał: Na tej stronie winna jest sygnatura @Square, której o dziwo nie mogę ignorować bo wywala błąd. Sorry, tak jest ustawione Jakby co to w ustawieniach twojej Sygnatury możesz zaznaczyć czy ma wyświetlać podpisy innych użytkowników. To jakbyś chciał ogólnie tego nie widzieć. Cytuj
_Red_ 12 025 Opublikowano 1 września 2020 Opublikowano 1 września 2020 Coś się skórka zmieniła? Stało się jakoś dziwnie, jakby style się rozjechały. Cytuj
Wredny 9 586 Opublikowano 1 września 2020 Opublikowano 1 września 2020 A to dlatego nie banglało... Biała skórka trochę lipa: Cytuj
Figuś 21 179 Opublikowano 1 września 2020 Opublikowano 1 września 2020 O jezu, miałem tak przed updejtem Cytuj
Perez 1 743 Opublikowano 1 września 2020 Autor Opublikowano 1 września 2020 Żeby tylko skórka... Z 1 września wjeżdżamy z nowym skryptem IPB - wersja 4.5 to duuuużo zmian. Na pewno pojawią się jakieś bugi, na pewno niektóre skórki będą szwankowały - co się da to połatam, niektóre rzeczy się po prostu pozmieniały. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 1 września 2020 Opublikowano 1 września 2020 (edytowane) IPS4 Dark wydaje się najczytelniejszy, chociaż - Edytowane 1 września 2020 przez Dr.Czekolada 1 Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 1 września 2020 Opublikowano 1 września 2020 Na telefonie jest tragedia, mam nadzieję, że to ogarniecie Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 1 września 2020 Opublikowano 1 września 2020 No ładnie jest, ciekawe opcje widzę (top posters in topic). Ale z tym logo Psx to trochę siara :) Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 1 września 2020 Opublikowano 1 września 2020 Zostawcie jak jest bugi i jak coś się rozjeżdża też, należy się wolne, ludzie się przyzwyczają Cytuj
Perez 1 743 Opublikowano 1 września 2020 Autor Opublikowano 1 września 2020 Jest trochę wynalazków, powolutku łatam, chociaż swoją drogą też pewnie kilka rzeczy przy okazji się ogarine, jak np. te wszystkie skórki (sprawdzę, ile osób korzysta z których). Swoją drogą wraz z nową wersją IPB udostępnia (póki co testowo) swoją apkę na Androida/iOS. Na Androidzie https://play.google.com/store/apps/details?id=com.invisioncommunity.communities (zgłosiłem nas, ale jeszcze nie zweryfikowali). Może jeszcze sypać 502, bo się baza przebudowuje, do rana powinno się uspokoić. 2 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 1 września 2020 Opublikowano 1 września 2020 36 minut temu, Perez napisał: Jest trochę wynalazków, powolutku łatam, chociaż swoją drogą też pewnie kilka rzeczy przy okazji się ogarine, jak np. te wszystkie skórki (sprawdzę, ile osób korzysta z których). Swoją drogą wraz z nową wersją IPB udostępnia (póki co testowo) swoją apkę na Androida/iOS. Na Androidzie https://play.google.com/store/apps/details?id=com.invisioncommunity.communities (zgłosiłem nas, ale jeszcze nie zweryfikowali). Może jeszcze sypać 502, bo się baza przebudowuje, do rana powinno się uspokoić. Jak będzie normalnie działać (a nie jak tapatalk w kratkę) to będzie szampańsko Ściągnięte i bedzie testowanko Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 1 września 2020 Opublikowano 1 września 2020 Godzinę temu, aux napisał: No ładnie jest, ciekawe opcje widzę (top posters in topic). Ale z tym logo Psx to trochę siara to już było kiedyś, ale po jakiejś aktualizacji forumka zniknęło Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 1 września 2020 Opublikowano 1 września 2020 To tak tylko dla formalności: styl "ciemny" na ten moment jest rozjechany. Cytuj
Plugawy 3 694 Opublikowano 2 września 2020 Opublikowano 2 września 2020 (edytowane) Na glownej i w dzialach jest ok, rozjezdza sie jak wejdzie sie w sam temat. Na telefonie, nie wiem jak na kompie. Edytowane 2 września 2020 przez Plugawy Cytuj
Square 8 619 Opublikowano 2 września 2020 Opublikowano 2 września 2020 Właśnie odpaliłem forumek na kompie i te zmiany wizualne w najnowszej wersji to jakaś porażka. Nie po to korzystałem z Elegenta, żeby teraz 1/4 ekranu mi się marnowała na pustą przestrzeń. Na domyślnym skinie (i alternatywach) to już w ogóle treść postów się wyświetla na połowie tylko 1 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 2 września 2020 Opublikowano 2 września 2020 (edytowane) te widzety po prawej najprawdopodobniej można usunąć. Czy to fajne, czy zbędne, sam nie wiem. ja bym chciał jak kiedyś - że klikam na dany temat i mnie przenosi do ostatniego posta, a nie muszę klikać na małą ikonkę gdzieś po prawej Edytowane 2 września 2020 przez grzybiarz Cytuj
Square 8 619 Opublikowano 2 września 2020 Opublikowano 2 września 2020 No ta opcja niestety gdzieś się zapodziała, bo była w ustawieniach, a teraz tylko pierwsza pozycja jest widoczna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi