Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Spodziewam się, że nawet przy wyłączonym cross-playu większość graczy pochodzić będzie z konsol. PC będzie tylko dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Multiplatformy zawsze mają więcej graczy z PC, a gierki nastawione na multi to już w ogóle do tego free to play. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Te podejście z Battle passem też mi się bardzo podoba. To oczekiwanie tak jak w Modern Warfare że ja kupię Battle passa i napierdolę 100h w dwa miesiące by odblokować wszystko, bo inaczej reszta przepada to jebany rak. Kupuję coś za kasę i chce mieć dostęp do tego ZAWSZE a nie w jakimś przedziale czasowym. To samo kurestwo jest w Gearsach i innych grach - wrzucają jakieś skiny, content dostępny TYLKO W JEDEN WEEKEND inaczej już tego nie odblokujesz, chyba że za pare miesięcy developer znów to wrzuci jako nagrodę za event TYLKO W JEDEN WEEKEND. 3 minuty temu, Ukukuki napisał: Multiplatformy zawsze mają więcej graczy z PC, a gierki nastawione na multi to już w ogóle do tego free to play. W przypadku Halo tak nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 1 minutę temu, MaZZeo napisał: W przypadku Halo tak nie będzie. Jeśli gra wyląduje day one na steam to jestem przekonany ,że będzie się utrzymywać na pierwszym miejscu przez dłuższy czas. Apkę xboxa faktycznie mało pctowców ma ale gre free to play na steam złapie miliony na starcie. Do tego gra będzie miała niskie wymagania z racji premiery na one. Będzie masa hindusów, chińczyków i rosjan Oby tylko region się dało ustawić na europę zachodnią. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Cross play powinien być prosty i powinien rozróżniać zarówno platformy jak i sprzęt na ktorym się gra. Ja mogę grać z pecetowcami, pod warunkiem że też grają na padzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 A nie znam szczerze mówiąc polityki MS w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Cross play to najlepsza rzecz jaka powstała, ale słabo to wszyscy ogarniają i każdy gra z każdym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 37 minut temu, MaZZeo napisał: Cross play powinien być prosty i powinien rozróżniać zarówno platformy jak i sprzęt na ktorym się gra. Ja mogę grać z pecetowcami, pod warunkiem że też grają na padzie. A grają? Nie gram na pc w mp ale podejrzewam, że na pc jest więcej sposobów na obchodzenie tych ograniczeń w postaci modów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 W Halo MCC (ostatnio odpaliłem sobie dla starszego multika) jest wyraźna informacja kto na czym gra (w sensie klawiatura czy pad). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Wiecie co w ogóle dziwne jest to holiday jako data premiery. Gra opóźniona o rok i nadal bez daty. Jak taka fh po pierwszym pokazie dostaje konkretny termin. To co może jednak obsuwa i orzyszły rok? Trochę niepoważne to jest imo. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 964 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Z 2 miesiące temu pisałem o tym że może rozbiją Multi i Singleplayer na dwie oddzielne premiery i może właśnie to się stanie. Multi wydadzą wcześniej a kampanię z miesiąc dwa później? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 O tyle realne, że w listopadzie ląduje też Godrizon. Wtedy na Święta Bożego narodzenia premiera kampanii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Dla mnie ten brak daty zwiastuje właśnie to, że w tym roku rzuca nam multi a kampania na przyszły rok początek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Dla mnie spoko ale bronią się przed tym jak migą i chyba nawet ASX wrzucał jak mówili, że nie będą rozbijać. A i co po roku nadal kampania nie gotowa? To z czym chcieli na premierę wyskoczyć? No nie zbyt nierealne żeby jeszcze opóźniać. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 15 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 11 minut temu, łom napisał: Z 2 miesiące temu pisałem o tym że może rozbiją Multi i Singleplayer na dwie oddzielne premiery i może właśnie to się stanie. Multi wydadzą wcześniej a kampanię z miesiąc dwa później? nie zrobią tego, mówili o tym że Halo to kompletna produkcja, multi i kampania w jednej paczce Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Multi ma być free to play więc nie będzie to wszystko w jednej paczce ale ma być wydane w tym samym czasie z kampanią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 17 godzin temu, ASX napisał: Podoba mi się ta ''czystość'' w grafice HI, bez najebanych filtrów na ekranie jak w innych grach, jest ładnie, ostro i mega płynnie. Porównania mało miarodajne co nie znaczy że gra wygląda lepiej, widać to po świetleniu, detalach na broniach/pancerzach, teksturach czy braku doczytywań obiektów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Ta bezwładność fajnie wygląda. Ciekawe jaki będzie efekt przy dostaniu rakietą? xd Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 mogli by multi wrzucić nie wiem na początku października, a dopiero później kampanie. Będzie napierdalanko na zmianę cod/battlefieldem oraz forza xD więcej gier mi nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Przez pryzmat tego holiday i braku daty nie zdziwiłbym się jakby ta gra wylądowała szybciej (listopad, październik to premiera bf) albo w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Czy jest gdzieś oficjalne potwierdzenie trzech tematów odnośnie multi, które mnie nurtują? 1. Sprint wywalony? 2. Ground Pound wywalony? 3. Szarża wywalona? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 16 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 7 godzin temu, Czezare napisał: 1. Sprint wywalony? 2. Ground Pound wywalony? 3. Szarża wywalona? Oficjalnie: Sprint będzie, reszta nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 a zoom broni będzie jak w H5 czy optyczny jak w H3/4? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 16 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 7 minut temu, Daddy napisał: a zoom broni będzie jak w H5 czy optyczny jak w H3/4? będzie podobnie jak w Halo 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Nie będzie mi brakowało szarży i ground pounda, bo to w ogóle nie jest mój styl gry, ale zastanawiam się jak wpłynie to na chociażby wertykalność map (Plaza i Mercy aż zachęcały do takich zagrywek) i czy nie spłyci to samego flow movementu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi