Skocz do zawartości

Halo Infinite

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sama rozdziałka decyduje o tym jak gra wygląda. Halo po prostu wygląda mega sterylnie a tekstury wyprane z detali i tu nawet 24k by nic nie zmieniło. Generalnie gdyby halo wyglądało dobrze to w ogóle ani tu ani w internecie nie byłoby takich rozmów i nikt nikogo by nie musiał przekonywać, że wygląda to dobrze.

Edytowane przez PanKamil

Mnie akurat bawi trochę ten rant o wygląd Halo w multi, bo jest to kurwa nieistotne. Jak będzie tak wyglądał singiel to ból zrozumiem, ale mi zależy jedynie na tym żeby był player base i nie było lagów. 

ale porównanie player base będącego u szczytu popularności Destiny 2 do Halo które na dobrą sprawę dopiero rozwija skrzydła i ma szansę wrócić do łask graczy to też niezły topkek

• Plusik 1
  • Minusik 1

5 minut temu, WisnieR napisał:

Czyli można liczyć na duzą bazę graczy na premierę, a potem spadek?

prawdopodobnie tak, bo to normalne przy każdej premierze. Ale jeśli obawiasz się o to że nie będziesz mieć z kim grać to nie masz się czego obawiać, Halo to gry które cieszą się popularnością przez wiele lat po premierze i  nie ma problemu z ludźmi do gry

Wiśnier mam propozycje jeśli chcesz wojować tu Destiny 2, to może idź sobie zagraj w to Destiny bo każdym poście tutaj piszesz tylko o tej gierce;)

26 minut temu, PanKamil napisał:

Halo po prostu wygląda mega sterylnie a tekstury wyprane z detali i tu nawet 24k by nic nie zmieniło

akurat tekstury i materiały PBR wyglądają świetnie, co potwierdzają opinie tych co grali i różne analizy.

Można się przyczepić do sterylności i ubogiej geometrii, ale nie wiadomo na ile wynika to z nieumiejętności devów, a na ile jest to celowa decyzja by zachować przejrzystość i czytelność map (mapy w Halo zawsze były dość sterylne i nie były zagracone), do wydania wyroku wstrzymałbym się do czasu pokazu singla.

Ja niczym nie wojuje, a w Destiny nie gram już prawie rok czasu. Porównuje te gry bo są praktycznie jedynymi swoimi rywalami w takiej kategorii? No nic dziwnego skoro obie serie to dzieci Bungie... Weź się w końcu uspokuj i odstaw jakieś "WOJOWANIE" bo nie każdy ma umysł 15-latka, który będzie "WOJOWAŁ" o plastikowe pudełko. Chyba za bardzo Ci już Schabka zaczyna brakować do sparingów?

Interesuje mnie ta gra, bo ten tryb rozgrywki jest dla mnie i tyle co się naczytałem na temat fenomenu mutli Halo skłoniło mnie to rozmyśleń, czy aby przypadkiem nie kupić sobie Series S ale widzę, że masz jakiś dziwny problem w doszukiwaniu się CW poza CW.

@Paolo de Vesir Szczyt popularności D2? Chłopie czyś ty oszałał... Ta gra "umiera" o ile taki playerbase można nazwać umieraniem. Szczyt popularności to ona miała w 2018 przy premierze Forsaken, a nie teraz gdy już się wszystkim znudziła, a gracze odpływają. Tylko no właśnie - dla Halo taki wynik to sufit, a dla Destiny podłoga. I tego się właśnie boję, że kupie sobie Skę, a po pół roku będę widział te sami nicki...

• WTF 1

U mnie nie chodzi tylko o sam wygląd ale też o optymalizację która mam nadzieję zostanie mocno poprawiona (na PC bardzo słabo to działało). Czekam na pokaz 12v12 z dużą mapą i pojazdami bo dla mnie właśnie tym się wyróżniało Halo. Banda mietków jedzie Warthogiem, inny lata nad głową a ktoś z drugiego końca mapy ładuje Spartan Laser.

1 minutę temu, WisnieR napisał:

@Paolo de Vesir Szczyt popularności D2? Chłopie czyś ty oszałał... Ta gra "umiera" o ile taki playerbase można nazwać umieraniem. Szczyt popularności to ona miała w 2018 przy premierze Forsaken, a nie teraz gdy już się wszystkim znudziła, a gracze odpływają. Tylko no właśnie - dla Halo taki wynik to sufit, a dla Destiny podłoga. I tego się właśnie boję, że kupie sobie Skę, a po pół roku będę widział te sami nicki...

Ta gra wciąż jest wspierana i żyje, w dodatku ma bardzo dużą bazę graczy z kilku różnych konsol, a ostatnie duże Halo premierę miało 6 lat temu (i wówczas nie było absolutnie mowy o graniu z tymi samymi ludźmi + rekordowe dla konsol nagrody w eSpocie). MCC też wyszło dawno temu i raczej kto był zainteresowany już tę grę sprawdził.

Oceniać będziemy mogli czy Halo ma się dobrze czy umarło dopiero po premierze Infinite która jest o tyle historycznym wydarzeniem dla marki, że po raz pierwszy ukazuje się na 3 różnych generacjach sprzętu, dodatkowo w modelu F2P i konkurować będzie z innymi dużymi markami na rynku. Wtedy dopiero wiadomo będzie cokolwiek czy Halo ma się dobrze czy źle, bo na razie nie można powiedzieć o nim inaczej niż "hibernuje", bo z pewnością martwe nie jest.

• Minusik 1

W sumie zapomniałem o tym, że będzie F2P co na pewno będzie miało wpływ na większy playerbase.

To nawet nie będę musiał cebulić na grę :banderas:

To by się jeszcze przydała taka promka na Series S jak w jakimś Auchanie ostatnio - okolice 800zł o ile dobrze pamiętam.

Edytowane przez WisnieR

Nie ma to jak wymagać od konsoli za 2.5K 4k przy 120 FPS :yao:

Grac samemu w Returnala, który wygląda przeciętnie ale czepiać się Halo, które wcale źle nie wygląda i UWAGA Halo wygląda jak Halo, taki już dizajn od lat.

To graficznie nigdy nie były Gearsy i nie będą. 

No i cały czas rozmawiamy o becie i samym trybie multiplayer, fanbojka placze a DF mowi jak jest, choć jak widać nie ktorzy maja jakieś swoje teorie xD 

Przeciez mówiąc, że Halo wygląda dobrze i idzie w dobrą stronę, niebieskich tak triggeruje, że DF tam pewno czyta w komentarzach takie bzdury, że głowa mała.

Edytowane przez Lord Protector
  • Lubię! 1

dokładnie jeszcze niedawno 120 fps było uważane tylko za bełkot marketingowy, a teraz dostajemy najnowsze Halo w ultrapłynnych 120 fpsach a i tak znajdą się narzekacze którzy będą pisali że 343 się "ośmiesza".

A grafika jest w porządku, zgadzam się z Digital Foundry którzy określili ją jako bardzo dobrą, ale nic co powodowałoby opad szczęki

Zacznijmy od tego, że wciąż nie pokazano singla, a jestem dobrej myśli że jednak gra wyładnieje do stopnia "not bad", a nie zawodu z zeszłego roku.

Bardziej martwi jakość produktu finalnego, bo długi czas developmentu do tej pory nie pokazał powalających rezultatów, gra jest cross-genem który ledwo wyrabia na poprzedniej generacji i w dodatku Halo od 343i ma tendencje spadkową jeśli chodzi o przyjęcie w branży. Trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Szczerze mówiąc to singla sprawdzę z kumplem w coop, najbardziej czekam jednak na multi. To co widzę bardzo mi się podoba, obraz ostry jak żyleta, płynne, świetne tekstury i oświetlenie. Niczego więcej nie potrzebuje. Od czasów Destiny żadno multi mnie nie wciągnęło, liczę, że w Infinite wsiąknę na długie godziny. 

• Plusik 3