MaZZeo 14 182 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Świat będzie otwarty zapewne jak w Metro Exodus Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 175 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Pytanie od laika: gameplay i design wygladaja kuszaco. Jesli nigdy nie gralem w zadna czesc i od razu wskocze do kampani Infinite, to ile moge stracic? Wiadomo, trudno na chwile obecna ocenic fabule, ale ciekawi mnie czy gra pod tym wzgledem bedzie przyjazna dla nowych graczy, czy to jednak bezposrednia kontynuacja wydarzen z poprzednich czesci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Grałem we wszystkie Halo i do dziś nie mam zbytnio pojęcia o co chodzi fabularnie w tych grach, ale bawiłem się przednio więc możesz atakować infinite. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 26 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 7 godzin temu, Lukas_AT napisał: Pytanie od laika: gameplay i design wygladaja kuszaco. Jesli nigdy nie gralem w zadna czesc i od razu wskocze do kampani Infinite, to ile moge stracic? Wiadomo, trudno na chwile obecna ocenic fabule, ale ciekawi mnie czy gra pod tym wzgledem bedzie przyjazna dla nowych graczy, czy to jednak bezposrednia kontynuacja wydarzen z poprzednich czesci. Tworcy obiecują że będzie przyjazna i nie będzie trzeba grać w poprzedniej częsci czy czytać książek by czerpać przyjemność z historii w Infinite. Gra to s taki oft reboot, który dzieje się kilka lat po zakończeniu piątej części. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Wczoraj obejrzałem trzy razy ten nowy gameplay. Wygląda to wszystko bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 26 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Wczoraj obejrzałem filmik z kampanii kilkanaście razy, więc pora przedstawić własną opinię co mi się podobało a co nie: - Na pierwszy plus kierunek artystyczny, czuć tu ducha starych części, a szczególnie mocno Combat Evolved i otwartych terenów z misji Halo czy Silent Cartographer. Lokacje, Master Chief i przeciwnicy prezentują się świetnie. - Po drugie gameplay, grałem trochę w bete więc mogę sobie już jakoś wyobrazić jak sprawdzi się gameplay w singlu i cóż wydaje mi się że sprawdzi się bardzo dobrze. Mechanika strzelania w nowym Halo to tak zwany TOP, dodatki typu linki, thruster wydaje się że będą stanowić dobre urozmaicenie i dobrze wpiszą się w rozgrywkę - Trzecia rzecz to podoba mi się relacja między Chiefem a jego nową SI, liczę że będzie to mocny punkt fabuły i dostaniemy solidną historię - Czwarta rzecz to muzyka, ciesze się bardzo że powróciły stare utwory w nowej aranżacji dzięki czemu człowiek od razu czuje się jak w domu. Co mi się nie podobało: - fakt że w całym wczorajszym filmiku mam wrażenie że widzieliśmy może 3-4 lokacje, co wygląda trochę biednie jeśli zestawimy to ze słowami że to "największe Halo w historii". Halo zawsze oferowało różnorodne lokacje, nawet w pierwszej części mieliśmy levele rozgrywające się w dżungli, czy wśród śniegu. Tutaj z kolei cały czas widzimy te same drzewa, te same góry i te same budowle, co mnie trochę niepokoi że tak będzie wyglądać cała gra. - druga sprawa to fakt że twórcy do pokazania możliwości jakie oferuje Halo Infinite pokazali chyba najbardziej generyczną misje w grach open world, czyli nudne odbijanie posterunku coś co znamy ze wszystkich gier Ubisoftu, do tego widzieliśmy jeszcze odbijanie marines, czyli kolejna aktywność która nie grzeszy oryginalnością. Tu pojawiają się moje obawy że Halo Infinite jeśli chodzi aktywności poboczne nie będzie oferować nic ciekawszego niż to co widzieliśmy do tej pory, ale chciałbym się mylić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 10 godzin temu, Lukas_AT napisał: Pytanie od laika: gameplay i design wygladaja kuszaco. Jesli nigdy nie gralem w zadna czesc i od razu wskocze do kampani Infinite, to ile moge stracic? Wiadomo, trudno na chwile obecna ocenic fabule, ale ciekawi mnie czy gra pod tym wzgledem bedzie przyjazna dla nowych graczy, czy to jednak bezposrednia kontynuacja wydarzen z poprzednich czesci. Może się naraże ortodoksom, ale jak chcesz poznać trochę halo a nie bawi Cię bycie drwalem i granie w drewno to przejdź sobie 4 i 5. Są najbardziej przystępne gameplayowo i graficznie dla nowych graczy. Sam przeszedłem wszystkie główne części dopiero w master chief collection na xone, a i tak fabuła jakoś bardzo nie zapadła mi w pamięć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 To odbijanie marines faktycznie meh ale te posterunki z rozwalaniem tych wielkich maszyn nawet spoko tym bardziej, że jak masz rakietę robisz to z daleka ale jak też dało się zauważyć zawsze czeka na nas coś jeszcze jakiś pojazd/broń więc jak dla mnie spoko opcja Cytuj Odnośnik do komentarza
A_Bogush 387 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 (edytowane) Posterunki wyglądają jak w Assassin's Creed, przy wejściu do lokacji widać ile rzeczy jest do wyczyszczenia. Do tego jak się włącza mapkę to też jest pokazanych sporo rzeczy do zebrania na danym terenie. W połączeniu z tym, że jest drzewko rozwoju umiejętności to na pewno będzie więcej takich generycznych aktywności, które niepotrzebnie wydłużą rozgrywkę. Myślałem, że gościu, który znalazł Chiefa będzie tylko na chwilę, ale skoro dostarcza zaopatrzenie to chyba nie opuści nas przez całą grę. Jakoś nie trawię typa i jego akcentu. Edytowane 26 października 2021 przez A_Bogush Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 No jest denerwujący, może gdzieś po drodze zginie Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 26 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Mi nie przeszkadza, ma w sobie więcej osobowości i charakteru niż wszystkie kukły z Halo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Godzinę temu, ASX napisał: - Trzecia rzecz to podoba mi się relacja między Chiefem a jego nową SI, liczę że będzie to mocny punkt fabuły i dostaniemy solidną historię No nie wiem - te jej dialogi w stylu "But what if it's a friend?" na przeciwnika to mogliby sobie darować. (moment z 3:19) Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 26 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 ja lubię ten humor AI trochę w stylu Cortany Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 4 godziny temu, Daddy napisał: Szejderki podmienione i trochę tekstur w wyższych rozdzielczościach, nic czego by nie dali rady zrobić moderzy hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 26 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 kilka gifów z wczorajszego materiału Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 26 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 26 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Dwa nowe screeny nie wiem jak dla was, ale dla mnie ten drugi screen prezentuję się pięknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 Czyściutka grafika, pięknie. Mnie tylko zastanawia dlaczego Atrioxa nie ma, jego design w HW2 był świetny. Robił wrażenie jako przeciwnik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 No to jest duży plus, żadnych filtrów/blurów na ekranie. @ASX będzie można poruszać się po całym ringu? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 27 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 nie jestem pewny, twórcy mówią że Ininite nie jest typową grą z otwartym światem. Mapa z gameplaya jest dosyć otwarta i chyba zaoferuje dużą dowolność dzięki tym bazom gdzie będziemy mogli wezwać dowolne uzbrojenie, więc jest znacznie bardziej otwarta i sandboxowa niż to co widzieliśmy np. w Metro Exodus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 Odblokowanie jednego z widocznych tu punktów umożliwia fast travel, czyli ta mapa musi być na prawdę spora skoro dostajemy taką opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 3 godziny temu, MaZZeo napisał: Mnie tylko zastanawia dlaczego Atrioxa nie ma Moze bedzie osobna kampania z nim? W koncu mowili o dlugotrwalym wsparciu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 28 października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 października 2021 Fajnie to zmontował polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 28 października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 października 2021 (edytowane) Edytowane 28 października 2021 przez Bigby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi