Skocz do zawartości

Halo Infinite

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostrość obrazu, tekstury i płynność tak jak piszesz na pewno na plus i tu nie ma się do czego przyczepić. Oświetlenie też wypada bardzo fajnie. Słabo wyglądają moim zdaniem dalsze plany, gdzie widać niski LOD i uproszczenia związane z oświetleniem (a raczej brak oświetlenia), co widać tutaj np.

4r2wiF8.png

no ale dość już pisania o grafice, mam wrażenie że żadna inna gra nie ma tak drobiazgowo analizowanej oprawy  xD 

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

4r2wiF8.png

no ale dość już pisania o grafice, mam wrażenie że żadna inna gra nie ma tak drobiazgowo analizowanej oprawy  xD 

Wygląda jak Skyrim :pawel:

Opublikowano
7 minut temu, devilbot napisał:

Forze Horizon 5 też trzymają a wygląda obłędnie.

W dalszych planach też LOD nie powala i z goła jest bardzo podobnie, lepiej ale nie wiele FH5 na pierwszym planie wygląda kozacko ale ma też swoje słabsze lokacje zupełnie jak ta tu na screenie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Myślę, że w zamkniętych lokacjach będzie nawet bardzo dobrze, ale gea wyłoży się na open worldzie.

Właśnie na odwrót, to w zamkniętych lokacjach, które są z natury rzeczy ciemniejsze, od razu rzucają się w oczy rzeczy o których pisałem. Na otwartej przestrzeni i w trakcie dnia mało kto zauważy, że coś tam nie rzuca światła i przeciwnicy nie mają cieniowania, natomiast w ciemnych lokacjach widać to już na pierwszy rzut oka, że np. granat plazmowy, który świeci się na niebiesko nie rzuca żadnego światła na podłogę na którą spadł.

Opublikowano

Pewnie coś w stylu dodatkowo płatnego wcześniejszego dostępu, zapłać więcej a będziesz mógł zagrać trochę wcześniej 

<odgłos uruchamianej golarki>

Opublikowano

https://halohub.gg/2021/11/12/breaking-news-halo-infinite-multiplayer-surprise-launch-november-15th-new-evidence/

Sporo wskazuje na to, że to jednak prawda z tym poniedziałkiem. Serwery ponoć już są uruchomione i udało się dotrzeć do danych mówiących o starcie 1 sezonu nazwanego "Heroes of Reach" właśnie 15 listopada

Cytat

Some of our sources (That we can’t name to protect their identities) told us to have a dig around in the data that we can pull from 343i’s servers and here is what we found!

Halo Infinite Data Services are now Online!
Halo Infinite Season 1 “Heroes of Reach” starts on November 15th
There is more still too! 

The data we found also listed start dates for the newly announced “Fracture” events, along with a name “Tenrai” for this seasons fracture events. The dates we found are as follows.

Week 1: Nov 23rd – Nov 29th, 2021
Week 2: Jan 4th – Jan 10th, 2022
Week 3: Feb 1st – Feb 7th, 2022

So what does this all mean?

• Lubię! 1
Opublikowano
18 godzin temu, Lord Protector napisał:

W dalszych planach też LOD nie powala i z goła jest bardzo podobnie, lepiej ale nie wiele FH5 na pierwszym planie wygląda kozacko ale ma też swoje słabsze lokacje zupełnie jak ta tu na screenie. 

zrobiłem podobnego screena w FH5 na XSX i w trybie fotograficznym  podobnie to wyglądaforza.thumb.jpg.f3aa7ce74de581e11283e4bd9a9b7bf0.jpg

Żeby nie było że szkaluje Godrizona, moim zdaniem to przepiękna gra, zdecydowanie najładniejsza w jaką przyszło mi zagtrać, ale podobnie jak Halo Infinite też ma słabsze i gorzej wyglądające fragmenty. 

Opublikowano (edytowane)

Z tym, że ten screen z Forzy wygląda bardzo naturalnie, oświetlenie i cień na dalszym planie wyglądają jak trzeba. Na screenie z Halo szczególnie drzewa wyglądają tak jak wspominałem wcześniej, jak w starym Skyrimie

vanilla3.jpeg

Ale właściwie od dawna było wiadomo, że graficznie będzie przeciętnie. Siłą tej gry będzie multi i pod to grafika jest zrobiona idealnie ponieważ jest "czysta", nie ma natłoku efektów i niepotrzebnej szczegółowości jak w ostatnich BFach gdzie czasem ciężko dostrzec przeciwnika.

Edytowane przez UberAdi