Skocz do zawartości

Halo Infinite

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Wyższe ttk miało chociażby Red Faction: Guerrillas, wcześniejsze części Halo, Gears of War czy Battlefield Bad Company. Na ps4 The Last of Us czy też Uncharted 4. W Halo Infinite gdy ktoś zaczyna strzelać ci w plecy, bo nie widać go na radarze (18m przy tak szybkiej grze to śmiech) albo nie ma radaru jak w rankedach, praktycznie jesteś martwy, nie zdążysz się nawet odwrócić. Może to się podobać, nie mówię że nie, mi akurat to nie odpowiada. 

• Haha 2
  • WTF 1
10 minut temu, WisnieR napisał:

A jaki jest tu właściwie TTK? W D2 najlpesze bronie mają około 0.6s TTK. Jak to wygląda w H:I?

Tu masz z preview - przeciwnik jest nieruchomy i w pełni zdrowia, celowane w głowę.

image.png.bd6d00aca2ca3214930ef354c3c59c34.png

@Satyrion a z obecnie żyjących FPSów? Bo pisanie o martwym, 12-letnim Red Faction czy o TPP od Naughty Dogs jest trochę odklejone.

• Dzięki 1

Tu masz z preview - przeciwnik jest nieruchomy i w pełni zdrowia, celowane w głowę.

image.png.bd6d00aca2ca3214930ef354c3c59c34.png

[mention=65810]Satyrion[/mention] a z obecnie żyjących FPSów? Bo pisanie o martwym, 12-letnim Red Faction czy o TPP od Naughty Dogs jest trochę odklejone.
A tak dla kogoś kto nie zna tych broni? Bo rozstrzał niezły. Ale widzę, że średnia z takich standardowych giwer jak AR, BR czy pulse rifle to 1s+. No trochę duży. Dla mnie 3-tap hand cannonem w D2 = 0.6s to idealny TTK.
3 minuty temu, WisnieR napisał:

A tak dla kogoś kto nie zna tych broni? Bo rozstrzał niezły.

Bardziej bym powiedział, że nie chodzi o znajomość broni, a movementu i jednak zmysłu taktycznego. Rywal bez tarczy pada od strzała w głowę dowolną bronią, więc musisz ogarniać ile czasu zajmie Ci zbicie tej tarczy, a to już kwestia indywidualna. Stąd właśnie lubię Halo, bo nie idzie tu o zręczność, a raczej zamysł taktyczny i pojedynkowanie, a nie jedynie kto pierwszy ten lepszy.

4 minuty temu, Satyrion napisał:

Albo że jest tpp to już nie jest strzelanką?

Oczywiście, że jest odklejone, bo to inne czasy strzelanek. Inny movement, a przez to precyzja z jaką strzelasz. Za to porównanie FFP gdzie widzisz tylko przód, a TPP gdzie możesz cały czas oglądać się co się wokół Ciebie dzieje to jednak odklejka na serio. W ogóle inny sposób orientacji w terenie.

Bardziej bym powiedział, że nie chodzi o znajomość broni, a movementu i jednak zmysłu taktycznego. Rywal bez tarczy pada od strzała w głowę dowolną bronią, więc musisz ogarniać ile czasu zajmie Ci zbicie tej tarczy, a to już kwestia indywidualna. Stąd właśnie lubię Halo, bo nie idzie tu o zręczność, a raczej zamysł taktyczny i pojedynkowanie, a nie jedynie kto pierwszy ten lepszy.
Ale co ty teraz piszesz w ogóle? Przecież TTK liczy się z pełnym shieldem. W D2 też masz tarczę, a 0.6 to TTK włącznie ze ściągnięciem tarczy. Nie liczy się kto pierwszy odda strzał? Nic dziwnego, że masz KD poniżej 1.0 Paolo.
3 minuty temu, WisnieR napisał:

Ale co ty teraz piszesz w ogóle? Przecież TTK liczy się z pełnym shieldem. W D2 też masz tarczę, a 0.6 to TTK włącznie ze ściągnięciem tarczy. Nie liczy się kto pierwszy odda strzał? Nic dziwnego, że masz KD poniżej 1.0 Paolo.

Nie pierwszy nie ostatni raz mi o tym piszesz. Z przyjemnością sprawdziłbym Cię w tym Halo, bo się napinasz, napinasz ale nic z tego nie wychodzi.

4 minuty temu, WisnieR napisał:

Nie liczy się kto pierwszy odda strzał?

Nie liczy się, nie w Halo.

No ale jak się nie liczy? Bo co, bo movement, bo tarcza? A to rozumiem, że w każdym innym FPSie postacie stoją w miejscu albo nie mają overshielda? Zadałem proste pytanie jaki jest TTK a ty piszesz o jakimś movemencie, overshieldach i innych pierdołach, które może i mają znaczenie jak się gra z ogórkami, a nie graczami, którzy na 3 strzały z HC trafiają zawsze 3 w głowę... Tak wtedy liczy się kto strzela pierwszy i ma broń z niższym TTK.

Akurat z 4 czystymi seriami z BR ma każdy "problem" tzn, że nawet możesz być mega PRO elo elo i nie zawsze przeciwnik pozwoli Ci na to, nie raz było tak, że typ zaczął pierwszy strzelać  ale to on ginął bo to jest Halo tu ttk Plus movement daje masa możliwości w każdym Halo była taka opcja.

• Plusik 1
9 minut temu, WisnieR napisał:

Zadałem proste pytanie jaki jest TTK

Zadałeś pytanie i otrzymałeś odpowiedź. Zapytałeś mnie jak jest jak ktoś średnio ogarnia bronie to napisałem Ci, że rozbija się koniec końców czy jesteś w stanie zeskrobać zbroję z przeciwnika nim umknie Ci za winlkem (ergo dobrze jest planować atak, a nie strzelać KTO PIERWSZY), a Ty coś o KD ratio chociaż nie wiesz jak faktycznie gram. No i nie pierwszy raz coś się do mnie przypierdalasz o to Halo stąd nie dziw się, że taka a nie inna reakcja na twoją napinkę.

2 minuty temu, Lord Protector napisał:

typ zaczął pierwszy strzelać  ale to on ginął bo to jest Halo tu ttk Plus movement daje masa możliwości w każdym Halo była taka opcja.

Tu masz to o czym mówiłem @WisnieR. W Halo nie idzie kto pierwszy, bo jak jesteś zorientowany to szybko spierdolisz i jeszcze skosisz typa za co jest medal rehearsal. 

• Plusik 1

Nie wiem gdzie ty widzisz jakieś przypierdalanie się, po prostu weryfikuje, czy to co piszesz jest prawdziwe czy nie. I tak odnoszę się do K/D bo jest to jakiś wyznacznik tego czy mogę ci zaufać na słowo bo jesteś wyjadaczem i wiesz co piszesz, czy jednak nie. Same wbite godziny to nie jest wyznacznik niczego. Parafrazując - znam dużo osób mających prawo jazdy ponad 30 lat i setki tysięcy km przejechanych, a wciąż nie potrafiących zrobić koperty na raz ;) A interesuje mnie ta gra bo poza D2 to jedyny shooter, któremu dałbym kiedyś szansę.

15 minut temu, WisnieR napisał:

Nie wiem gdzie ty widzisz jakieś przypierdalanie się, po prostu weryfikuje, czy to co piszesz jest prawdziwe czy nie. I tak odnoszę się do K/D bo jest to jakiś wyznacznik tego czy mogę ci zaufać na słowo bo jesteś wyjadaczem i wiesz co piszesz, czy jednak nie. Same wbite godziny to nie jest wyznacznik niczego. Parafrazując - znam dużo osób mających prawo jazdy ponad 30 lat i setki tysięcy km przejechanych, a wciąż nie potrafiących zrobić koperty na raz ;) A interesuje mnie ta gra bo poza D2 to jedyny shooter, któremu dałbym kiedyś szansę.

i wciąż nie do końca precyzyjne co to K/D oznacza. Dla przykładu Halo 5, ostatnie 25 gier:

image.png.d0de33bd8b9c5e723d0c92f08c808808.png

KD - ok. 1.25, z assystami ok. 4. Obecnie Halo ma poniżej 1 K/D ratio (bez asyst) - ostatnie 10 gier w trybach na objectives gdzie bardzo często idę po cele, a nie kille. Statystyka wygranych jednak bardziej korzystna niż w slayerze gdzie miałem do tej pory wyższe KD ratio.

image.png.eccc6fdcb76305adc1d4201ec7496d9b.png

image.png.9c2cc557c787fcda29e9961f960ddf7f.png

Tylko, że to statystyki i najchętniej to bym do Ciebie nieco postrzelał, bo czy to tu czy w CW nie raz nie dwa wyciągnąłeś jakieś wnioski na tej podstawie, ale to tylko liczby. :) 

2 godziny temu, WisnieR napisał:

Dlatego piszę, zależy o jakim poziomie mówimy. Z ogórkami dłuższy TTK to więcej miejsca na zabawę i pozycjonowanie ale na pewnym poziomie liczy się kto strzelił pierwszy. Zupełnie jak w Mos Eisley. Szkoda, że mam 12 letniego laptopa... Nie będę 4tej konsoli kupować dla jednej gry.

Nie wiem czy dobrze ciebie zrozumiałem. Sugerujesz, ze nawet 2 minutowe ttk nic nie da, bo i tak najwazniejsze jest kto strzeli pierwszy? Nawet pros nie gra jak aimbot i moze nie trafic, bo przeciwnik kucnie, zrobi strafe, skorzysta z thrustera, linki itp.

Nie wiem czy dobrze ciebie zrozumiałem. Sugerujesz, ze nawet 2 minutowe ttk nic nie da, bo i tak najwazniejsze jest kto strzeli pierwszy? Nawet pros nie gra jak aimbot i moze nie trafic, bo przeciwnik kucnie, zrobi strafe, skorzysta z thrustera, linki itp.
No może jeszcze idźmy w większą skrajność i bez kozery daję pięćset. Mówimy o "normalnych" grach. ~1s to raczej normalny TTK.