Skocz do zawartości

Halo Infinite

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

co do crossplayu, to teoretycznie gracze PCtowi powinni mnie grajacego na padzie niszczyć, ale jak na razie statystyki mam bardzo zbliżone do tych z poprzednich części i nie czuje by mieli oni jakaś wielką przewagę, trochę to dziwne.

Być może Halo gdzie liczy się przede wszystkim dobry movement i specyfika gameplayu gdzie nie da się zdjąć przeciwnika w pół sekundy z kilkuset metrow sprawia myszkowcy nie mają takiej przewagi 

Mam 75h i jestem w Onyxie na myszy, grałem m+k głównie ale trochę też na padzie i przewagą myszy jest głównie movement. Łatwiej uciec przed granatami lub jakiejś trudnej sytuacji bo możemy szybko się odwrócić i slide'a zrobić. No i crouch strafe jest łatwiejszy.

Celowanie natomiast jest trudniejsze z tego względu, że rzeczywiście trzebac celować i trafiać podczas gdy na padzie po ułożeniu celownika na przeciwniku musimy go co najwyżej lekko korygować. Aim assist bardziej niż w innych grach klei celownik do przeciwnika, na myszy tego nie ma. Trzeba brać też pod uwagę, że 90% ludzi na PC gra ze zbyt dużą czułością myszy (nie tylko w Halo ale innych grach), tutaj trzeba grać z ekstremalnie niskim sensem.

Teraz, easye napisał:

Mnie irytuje ta zmiana broni pod scrollem, muszą to naprawić...

Masz tak, że scroll.przełacza Ci broń z powrotem na tę którą miałeś? Ja próbuje korzystać z "V", ale w walce nie zawsze trafiam w klawisz.

51 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Masz tak, że scroll.przełacza Ci broń z powrotem na tę którą miałeś? Ja próbuje korzystać z "V", ale w walce nie zawsze trafiam w klawisz.

Tak, nawet nie wiem ile pojedynków tak przegrałem. Powinni zmienić ta opcję jak w każdym innym fpsie, że nie da się w ułamku sek wrócić do poprzedniej broni, możesz całym scrollem przejechać, a tutaj jest tak że 1 zębatka zmiana broni, więc wychodzi tylko jak delikatnie dam do góry.

• Smutny 1
Godzinę temu, easye napisał:

Tak, nawet nie wiem ile pojedynków tak przegrałem. Powinni zmienić ta opcję jak w każdym innym fpsie, że nie da się w ułamku sek wrócić do poprzedniej broni, możesz całym scrollem przejechać, a tutaj jest tak że 1 zębatka zmiana broni, więc wychodzi tylko jak delikatnie dam do góry.

ja na 2 mam przełączanie broni

• Plusik 2
W dniu 27.11.2021 o 14:25, Paolo de Vesir napisał:

Jak grasz przeciw PC i w Goldzie gość wykręca wyniki pokroju 33/5 albo do 20 fraga nie łapie żadnego zgonu to człowiekowi zaczynają przychodzić do głowy dziwne myśli.

image.thumb.png.f3b949c428cb6af22aa20fa35f67fd92.png

Pierwszy mój mecz od 40h z jakimś cyborgiem - wynik zabójstw: 43 / 9

i nie cheatował.

Jak masz wątpliwości w meczu to po to jest Teatr, każdy mecz możesz obejrzeć z kamery przeciwnika.

Znajdę wam film gdzie gość wyliczył że FoV na 78 (czyli konsolowy z tego co.zrozumiałem) sprawia, że pociski.lepiej wpadają. Jakby wysoki FoV na PC miał mieć debuff za szersze pole widzenia.

ale to jurro bo najebion :lapka:

Tak jak i w BFie czy Warzonie, z bronią precyzyjną na 1 shota myszą gra się skuteczniej, szybciej jesteśmy w stanie celować. W BFie np na konsoli snajperzy z daleka tak często nie trafiają jak na PC.

W Halo natomiast walka podstawową BRką wymaga tracking aima którego szczególnie gracze Quake'a ćwiczą, podczas gdy pad trackuje przeciwnika samoczynnie.

Dla mnie osobiście ta asysta to trochę beka, szczególnie jak oglądam ten turniej HCS i pro player nie trafia typa w plecy z 3 metrów bo akurat się ruszył i mu aim assist zjechał xD No ale to Halo, zawsze tak było.

• Plusik 1
6 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

Znajdę wam film gdzie gość wyliczył że FoV na 78 (czyli konsolowy z tego co.zrozumiałem) sprawia, że pociski.lepiej wpadają. Jakby wysoki FoV na PC miał mieć debuff za szersze pole widzenia.

ale to jurro bo najebion :lapka:

Na konsoli też można zmienić Fov