wojtas011 506 Opublikowano 27 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2021 Ja tez to mam, nigdy nie gralem jakos dluzej w multi halo, a tutaj codziennie meczyk czy dwa, ale ja nie kupilem passa xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Ja kupiłem passa, ale chuj wie po co. Przecież tam nic nie ma, same gówna. Kupiłem sobie też skórkę i na tym powinienem poprzestać. Prawie 20h za mną i chcę się grać. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 28 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 co do crossplayu, to teoretycznie gracze PCtowi powinni mnie grajacego na padzie niszczyć, ale jak na razie statystyki mam bardzo zbliżone do tych z poprzednich części i nie czuje by mieli oni jakaś wielką przewagę, trochę to dziwne. Być może Halo gdzie liczy się przede wszystkim dobry movement i specyfika gameplayu gdzie nie da się zdjąć przeciwnika w pół sekundy z kilkuset metrow sprawia myszkowcy nie mają takiej przewagi Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Mam 75h i jestem w Onyxie na myszy, grałem m+k głównie ale trochę też na padzie i przewagą myszy jest głównie movement. Łatwiej uciec przed granatami lub jakiejś trudnej sytuacji bo możemy szybko się odwrócić i slide'a zrobić. No i crouch strafe jest łatwiejszy. Celowanie natomiast jest trudniejsze z tego względu, że rzeczywiście trzebac celować i trafiać podczas gdy na padzie po ułożeniu celownika na przeciwniku musimy go co najwyżej lekko korygować. Aim assist bardziej niż w innych grach klei celownik do przeciwnika, na myszy tego nie ma. Trzeba brać też pod uwagę, że 90% ludzi na PC gra ze zbyt dużą czułością myszy (nie tylko w Halo ale innych grach), tutaj trzeba grać z ekstremalnie niskim sensem. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Jakie ustawienia myszy masz? Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 2 minuty temu, easye napisał: Jakie ustawienia myszy masz? DPI w myszy mam na 1800 ale można też grac z 800 a sens na 0.7 ustawić. Na bocznych przyciskach w myszy mam crouch i melee 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Mnie irytuje ta zmiana broni pod scrollem, muszą to naprawić... Moglbym stworzyć cała kompilacje faili, gdzie zamiast dobić typa, zmieniam scrolem broń na tą sama xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Teraz, easye napisał: Mnie irytuje ta zmiana broni pod scrollem, muszą to naprawić... Masz tak, że scroll.przełacza Ci broń z powrotem na tę którą miałeś? Ja próbuje korzystać z "V", ale w walce nie zawsze trafiam w klawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 A macie jakieś dobre ustawienia kontrolera? Fajne to multi, ale strasznie mnie biją. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 >>TE<< ktoś tu polecał. Ja tak gram i nie narzekam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 51 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Masz tak, że scroll.przełacza Ci broń z powrotem na tę którą miałeś? Ja próbuje korzystać z "V", ale w walce nie zawsze trafiam w klawisz. Tak, nawet nie wiem ile pojedynków tak przegrałem. Powinni zmienić ta opcję jak w każdym innym fpsie, że nie da się w ułamku sek wrócić do poprzedniej broni, możesz całym scrollem przejechać, a tutaj jest tak że 1 zębatka zmiana broni, więc wychodzi tylko jak delikatnie dam do góry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 28 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Godzinę temu, easye napisał: Tak, nawet nie wiem ile pojedynków tak przegrałem. Powinni zmienić ta opcję jak w każdym innym fpsie, że nie da się w ułamku sek wrócić do poprzedniej broni, możesz całym scrollem przejechać, a tutaj jest tak że 1 zębatka zmiana broni, więc wychodzi tylko jak delikatnie dam do góry. ja na 2 mam przełączanie broni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 W dniu 27.11.2021 o 14:25, Paolo de Vesir napisał: Jak grasz przeciw PC i w Goldzie gość wykręca wyniki pokroju 33/5 albo do 20 fraga nie łapie żadnego zgonu to człowiekowi zaczynają przychodzić do głowy dziwne myśli. Pierwszy mój mecz od 40h z jakimś cyborgiem - wynik zabójstw: 43 / 9 i nie cheatował. Jak masz wątpliwości w meczu to po to jest Teatr, każdy mecz możesz obejrzeć z kamery przeciwnika. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Tak jakby ktoś jeszcze myślał, że myszkowcy mają przewagę w halo nad padowcami Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Gralem na klawirce z myszka jak i na padzie. Na padzie mam wyzsze accu xD On 11/27/2021 at 2:38 PM, Paolo de Vesir said: Chwilowo grać mogę tylko na PC. Tez, bo mam tylko XO... 30fps z masakrycznym ziarnem a stabilne 60fps... PC wins Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Ja na padzie lepiej celuje z broni podstawowych, ewidentnie celownik bardziej klei się do przeciwnika, tak jak pisał @UberAdi- wystarczy lekko korygować, za to bronie typu Snajpa w których na co dzień lamie bez porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Znajdę wam film gdzie gość wyliczył że FoV na 78 (czyli konsolowy z tego co.zrozumiałem) sprawia, że pociski.lepiej wpadają. Jakby wysoki FoV na PC miał mieć debuff za szersze pole widzenia. ale to jurro bo najebion Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Ja wiem że na konsoli bronie typu snajpa omijałem szerokim łukiem, bo wołałem je oddać komuś kto umie celować. A teraz po paru dniach na myszce gram nimi tak: Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Tak jak i w BFie czy Warzonie, z bronią precyzyjną na 1 shota myszą gra się skuteczniej, szybciej jesteśmy w stanie celować. W BFie np na konsoli snajperzy z daleka tak często nie trafiają jak na PC. W Halo natomiast walka podstawową BRką wymaga tracking aima którego szczególnie gracze Quake'a ćwiczą, podczas gdy pad trackuje przeciwnika samoczynnie. Dla mnie osobiście ta asysta to trochę beka, szczególnie jak oglądam ten turniej HCS i pro player nie trafia typa w plecy z 3 metrów bo akurat się ruszył i mu aim assist zjechał xD No ale to Halo, zawsze tak było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 6 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Znajdę wam film gdzie gość wyliczył że FoV na 78 (czyli konsolowy z tego co.zrozumiałem) sprawia, że pociski.lepiej wpadają. Jakby wysoki FoV na PC miał mieć debuff za szersze pole widzenia. ale to jurro bo najebion Na konsoli też można zmienić Fov Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Na konsoli chyba odwrotnie...im większy FOV tym łatwiej się celeje. Takie odniosłem wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 22 minuty temu, ASX napisał: Autorskie? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 nie, znalazłem w internecie. Fajnie, premiera jest już tak blisko że ludzie publikują zdjęcia pudełek. No i trzeba uważać na spoilery przez te 9 dni Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi