mausenberg 76 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Najgorszy bo trudny? W epoce popularności gier dark soulsowych, legendary nie powinno być czymś problematycznym dla kogoś obeznanego z grami, tym bardziej, że walka w Halo jest dość schematyczna, wstarczy nie kozaczyc i grać powściagliwie. Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Halo jest dość trudne i taki Heroic w Halo 1 i 2 sprawia mi większą trudność niż Nightmare w Doomie. Nie ma co się męczyć. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Też tak mówiłem a potem skończyłem całą sage i powrót do jedynki w tym małym paluszku. Szef Kuchni to koksu Cytuj
Wredny 9 550 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 6 godzin temu, Czoperrr napisał: Powodzonka. Ja jestem po Halo Reach, Halo CE i teraz kończę Halo 2. Ja póki co zaliczyłem HALO CE i HALO 2, później miałem dłuższą przerwę na Gearsy (przeszedłem 4 części pod rząd) a teraz lecę z HALO 3 (Reach będę grał po ODST, tak jak się ukazało). Póki co muszę jeszcze dokończyć Alan Wake, w którym już blisko końca jestem i kurde walczę ze sobą, żeby tego nie jebnąć fpizdu (żeby wskoczyć w Infinite, brylować w forumkowym towarzystwie), ale chyba wytrzymam. Tu już nawet nie o fabułę chodzi, a o postęp techniczny, design miejscówek, nowe giwery, czy gameplayowe rozwiązania. Lubię mieć kontekst i porównanie, więc chyba jednak zostanę przy swoim planie. 36 minut temu, devilbot napisał: Fabuła to ludzkość walczy z obcymi a Masterchef najlepszy Spartan wychowany żołnierz rozwala alienów na pierścieniach Halo które są arkami noego mającymi chronić przed zarazą flood i wszyscy chcą je mieć. Dziękujcie. Wszystko pięknie, ale żadne "arki noego" z tych pierścieni, a raczej ostateczna broń, działająca jak reaperzy w Mass Effect i w przypadku zalewu flood, mająca unicestwić wszystko, co organiczne w galaktyce (tak przynajmniej zrozumiałem, kończąc jedynie dwie pierwsze odsłony). Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 6 hours ago, ASX said: jak ktoś jest nowy w uniwersum, to kanał Xboxa zrobił podsumowanie dotychczasowej historii recenzja zagrajnika, dla którego Infinite to pierwsza styczność z serią i mówi że ogarnał fabułe Ku rwa co to za swiezy gosciu na polskim jutubie gejmingowym ? nie slyszalem o typie, ale jak na polskie ch ujowe standardy to lyknalem jego recke jak mlody pelikan Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Zacząłem na Legendary i gra się fajnie. Nie grałem nigdy singla w Halo ale po prologu mam wrażenie, że to mniej dynamiczny Doom w wersji dla dzieci bez gore i pentagramów, zamiast tego jacyś śmiesznie wyglądający pokraczni przeciwnicy Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Po 2h grania czuć klimat starego halo. Jednak szukanie niektórych znajdziek, to katorga, zwłaszcza w obozach i jak nie zawsze skaner je wyłapie na żółto. Czy jak się znajdzie szmelc do multi, to jest gdzieś pokazane co to jest? Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Tylko MS potrafi tak zrypać pobieranie ze sklepu swoich gier - nie wiesz co masz zainstalowane, nie wiadomo co się instaluje. Pokazuje mi, że niby kampania zainstalowana i tylko 4 Gb aktualizacji - jak mi po tym wyskoczy i tak całe 48 Gb to dzisiaj pograne. Cytuj
tjery 1 246 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Jak miałeś ściągnięte multi to po wejściu do gry będziesz miał opcję, żeby pobrać kampanię ok. 20GB poza tymi 4GB Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Po godzinie mogę powiedzieć, że jest dobrze. Wygląda to świetnie, rusza się zajebiscie, a sam Master Chief bycia kozakiem uczył się od Doom Guya. Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 7 minut temu, tjery napisał: Jak miałeś ściągnięte multi to po wejściu do gry będziesz miał opcję, żeby pobrać kampanię ok. 20GB poza tymi 4GB No właśnie pobiera resztę z tych 25 Gb - bye bye pakiet danych w LTE, ale pogram jeszcze tej nocy. Cytuj
wojtas011 542 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 3 minuty temu, easye napisał: działają wam osiągnięcia? tak Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Kurde mam chyba 2h i trochę ciężkich przepraw, szukania znajdziek, ale jeszcze Spoiler Nie wyszedłem na Halo. Długa ta gra jak się nie leci na pałę i gra na w miarę ok poziomie trudności. U mnie heroic. No i feeling jest. Linka jednak fajna sprawa. Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Moja narzeczona jak zobaczyła Grunty to stwierdziła, że to słodziaki i pytała czemu je zabijam Zacząłem grać na Heroicznym i zdarzyło się kilka razy umrzeć, ale jest bardzo przyjemnie. Poprzednie części zaliczałem na normalu. Dużo się traci nie znając Halo Wars 2? Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 21 minutes ago, easye said: działają wam osiągnięcia? U mnie nic nie wyskakuje. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 (edytowane) Gra wygląda świetnie, gameplay i strzelanie soczyste na miarę Dooma tylko w stylu Halo, dużo się dzieje na ekranie, sporo przeciwników i dalej jak to w serii SI jest na wysokim poziomie, cudowne widoczki a najlepsza to jest muzyka jeśli po pierwszych 2h dalej tak trzyma poziom to będzie chyba mój muzyczny mesjasz w gierkach od czasów forzy horizon 1. btw. linka zajebisty ficzer który sporo zmienia btw2. tak jak przy pierwszych zapowiedziach tak ciągle nie mogę się przekonać do designu niektórych przeciwników No jest Edytowane 8 grudnia 2021 przez Daddy Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Pierwsze Halo od hmmm zawsze gdzie od razu mam ochotę robić maraton. Na XOS w zamkniętych pomieszczeniach wygląda to bardzo dobrze, 343i.przysiadło do optymalizacji na najsłabszym Xboxie. No i ten gunplay, o mamusiu, czy będzie nadużyciem jeśli powiem, że to feeling broni jak w DOOMie? Nawet master chief nabrał jaj i.ma przebłyski zachowac DoomGuya. Masakrycznie dobrze sie w to gra. Jutro popróbuję na PC. edit: @Daddy oj tak, muzyka oraz AI a konkretnie ciągle kometarze na polu bitwy, nadaje to smaczku i ograniczności doświadczeniu. Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Jak to jest z wyborem ustawień graficznych? Domyślnie mam Jakość i nie mogę tego zmienić. Zmienić mogę jedynie suwaczki poniżej co do bluru, ostrości grafiki itd. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Widać nogi? Bo w multi nie było Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Jak to jest z wyborem ustawień graficznych? Domyślnie mam Jakość i nie mogę tego zmienić. Zmienić mogę jedynie suwaczki poniżej co do bluru, ostrości grafiki itd.Jeśli masz tv który obsluguje 120 mhZ i ustawisz na konsoli 120 fps możesz wybierać między jakością a wydajnością , jakość 60 fps wydajność 120. Przyznam ze 120 robi fajna robotę Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Imo 120 tylko do multi bo jednak gra się robi dużo bardziej rozmazana i poząbkowana na XSX, ale jej responsywność wtedy kozak i dla beki sobie 60fps odpaliłem i tragicznie się grało. Człowiek szybko się do dobrego przyzwyczaja. 1 Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 35 minut temu, Faka napisał: Widać nogi? Bo w multi nie było W singlu też nie widać Cytuj
zloto 737 Opublikowano 9 grudnia 2021 Opublikowano 9 grudnia 2021 Doszedłem do otwartego świata i zamiast iść przed siebie, do celu, stwierdziłem że idę w zupełnie przeciwnym kierunku. Idę sobie i podchodzę do krawędzi świata i w delikatny sposób wjechał jeden z klasycznych utworów z Halo. Idealnie się komponował z panoramą. Wow. Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 9 grudnia 2021 Opublikowano 9 grudnia 2021 (edytowane) Odpaliłem na chwilę i zyebany framepacing w cutscenkach jest nie do zniesienia. Obraz rwie jak pojebany i psuje całe oglądanie. W czasie gameplayu lepiej ale nadal coś jest nie tak (tryb 60 klatek). Nie wiem czy to znowu wina framepacingu czy całkowitego braku motion blura. Mam nadzieję, że przygłupy z 343I szybko to poprawią bo bardzo czekałem na kampanię ale nie chcę sobie psuć pierwszego przejścia. Edytowane 9 grudnia 2021 przez Ins 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi