Gość lpcl Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 6 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Spora cześć usuniętych map jest w innych trybach. Ja teraz oprócz Slayera gram wszystko i fajnie jest wrócić do nich. Co do power weapons to zmieniłbym tylko splash damage z wyrzutni, bo AoE nie zabija przeciwników. Reszta jest Ok. Szczerze to i tak najwięcej osób jest w team slayer a i tak nie wygląda to zbyt dobrze. Same Johny z Ohio albo kolesie w sobrero. A tak w ogóle to lubię tylko deathmatche, nie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Generalnie najwięksi wyjadacze to USA i inne kraje anglojęzyczne hence będzie problem z dobrym połączeniem. Ja grywam najczęściej pod wieczor i wtedy lag jest najmniej wyczuwalny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Generalnie najwięksi wyjadacze to USA i inne kraje anglojęzyczne hence będzie problem z dobrym połączeniem. Ja grywam najczęściej pod wieczor i wtedy lag jest najmniej wyczuwalny. U mnie jest wyczuwalny bez względu na porę dnia. Nawet jak gram przeciw eu to i tak mam w drużynie jakieś Kolumbie itd. i jest dramat. Nie mam nawet o to jakiejś pretensji, to martwa gra więc łączy z kim popadnie. Ale granie z 4 onyxami a ja z unranked i platyny albo niżej to trochę nie halo. Staram się mieć wy(pipi)ane ale czasem ciśnienie rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 No ty jesteś na granicy diamentu i onyks, wiec ciężko z tym. Pula graczy Champion i Onyx to chyba 1500 graczy. U mnie na granicy później platyny i wczesnego diamentu przy różnych trybach wyszukiwania jest dość komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 (edytowane) Bliżej diamentu na pewno bo na onyx gra mi nie pozwoli. Nie wiem czy wiecie ale jakiś czas temu geniusze z 343 wpadli na pomysł, który jeśli dobrze pamiętam nazywał się inflacja rang. Tj. kiedyś można było grindować uzyskując tyle samo punktów grając z ludźmi o niskich i wysokich rangach. A teraz system uznaje, że jeśli grasz np. z d3 to jesteś d3 i dopóki nie będziesz lał onyxów to nie da ci awansować. W założeniach to dobre rozwiązanie ale nie w 5 letniej gierce, gdzie matching wygląda jak (pipi)any social. W praktyce nie rozumiem tego systemu bo czasem gram (pipi)owo i dostaje dużo csr a czasem gram za(pipi)iście i dostaje 1 csr. Edytowane 25 lipca 2020 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 220 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Obejrzałem sobie jeszcze raz materiał w dobrej jakości i jak na grę pisaną pod XO w otwartym świecie w 60fpsach to ta grafika może się podobać, głównym problemem jest ten design i feeling rodem z H2/H3 które już te 12-15 lat temu był kiczowaty, wykonanie przeciwników, kolorki, niektóre bronie/statki to jak szalone lata 90te a mamy 2020. Nawet jaki wizualnie to podciągną na XSX to nie zmienią designu całej gry, 343 też musiało posłuchać tych wyjących fanów na forach że oni chcą stare Halo Chyba najlepszy przykład co tu się odwaliło. tak jak pisałem wcześniej prezentacja HI ma wiele zwolenników, lol Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Jak strasznie falszywe te reakcje lol. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 (edytowane) 53 minuty temu, Daddy napisał: Obejrzałem sobie jeszcze raz materiał w dobrej jakości i jak na grę pisaną pod XO w otwartym świecie w 60fpsach to ta grafika może się podobać, głównym problemem jest ten design i feeling rodem z H2/H3 które już te 12-15 lat temu był kiczowaty, wykonanie przeciwników, kolorki, niektóre bronie/statki to jak szalone lata 90te a mamy 2020. Nawet jaki wizualnie to podciągną na XSX to nie zmienią designu całej gry, 343 też musiało posłuchać tych wyjących fanów na forach że oni chcą stare Halo Chyba najlepszy przykład co tu się odwaliło. tak jak pisałem wcześniej prezentacja HI ma wiele zwolenników, lol Cholera aż mnie naszła ochota na h4, po reachu chyba znowu sobie ogram. Ten Mongoł na ostatnim jak żywcem z reacha. Akurat w tym przypadku niestety. Edytowane 25 lipca 2020 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 widzą ekran startowy i szczęśliwi jakby wygrali w totka w sumie to chyba fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 698 Opublikowano 26 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 Cytat Chris Lee:The gameplay demo is a great example of how we're running on Xbox Series X, you'll be able to run at a solid 60 frames per second at up to 4K resolution. https://wccftech.com/halo-infinite-graphics-criticism-addressed-by-dev-game-features-a-new-acoustic-engine-leveraging-xsx/ Jak cos to ten twór, ktory robiłby wrażenie tylko na X1 Facie nie bedzie nawet w natywnym 4K. Jak dodadzą Ray Tracing to pewnie rozdzielczość nie przekroczy 1080p. Wspaniały ten ich nowy silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 26 lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 (edytowane) Trailer sprzed dwóch lat i gameplay z czwartku. Komentarz zbedny Edytowane 26 lipca 2020 przez ASX 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 220 Opublikowano 26 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 prezentacje możliwości silnika zawsze wyglądają lepiej niż to co jest podczas gry, śmieszy mnie trochę DF ''halo tak wygląda bo grają w cieniu'' Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 26 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 (edytowane) Godzinę temu, Daddy napisał: prezentacje możliwości silnika zawsze wyglądają lepiej niż to co jest podczas gry, śmieszy mnie trochę DF ''halo tak wygląda bo grają w cieniu'' Na pewno mają trochę racji ale ogólnego odbioru gry to raczej tak bardzo nie zmienia. Zresztą wspominają także o wątpliwych decyzjach co do designu, a także o popupie, który prawdopodobnie spowodowany jest złym skalowaniem ich nowego enginu do wysokich rozdzielczości. Edytowane 26 lipca 2020 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 28 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2020 To co widzieliśmy ostatnio to 5 miesięczny urywek, który pierwotnie miał być prezentowany na E3, jak bardzo zmieniła się gra od tamtego momentu? ciężko powiedzieć. Tak czy siak faktycznie pokazali coś na prawdę starszego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 28 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2020 Jakoś nie wierzę, że pokazali tak stary build. Damage control i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 28 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2020 5 minut temu, 20inchDT napisał: Jakoś nie wierzę, że pokazali tak stary build. Damage control i tyle. Niestety taki właśnie pokazali, COVID zrobił swoje, niestety zamiast to od razu powiedzieć to nie wiem liczyli na CUD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 28 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2020 23 minuty temu, Soul napisał: Niestety taki właśnie pokazali, COVID zrobił swoje, niestety zamiast to od razu powiedzieć to nie wiem liczyli na CUD. No a Greenberg twierdził, że to był najbardziej dopracowany kawałek kodu więc aż strach się bać jak wygląda reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 898 Opublikowano 28 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2020 Z drugiej strony to będzie gierka za 20 zł, sprawdzi się i jak będzie kupsztal to się serie pogrzebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 28 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2020 Nie spodziewam się wiele po nich. Bonnie Ross i pozostałe "mądre" głowy do zaorania. Czy ona robi gałę Spencerowi, że wciąż ją trzyma? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 28 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2020 Czyli studio do zaorania? Bo jeśli HI okaże się porażką po Halo 5 to w sumie co dalej? W ogóle dziwi mnie, że najważniejsza z marek MSu traktowana jest tak po macoszemu. Santa Monica sprawdza się w nowym stylu GoWa i robi GOTY, a partacze mają tendencję spadkową w serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 220 Opublikowano 28 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2020 i tak bym ponapierdalał do tych małp 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 28 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2020 Te teksty o korpo to raczej nie wyjątek a reguła w branży. Był cd projekt, ubisoft, kontami, rockstar itd. Tak czy inaczej mp był gotg więc jakiś tam kredyt zaufania mają przynajmniej w tym aspekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 526 Opublikowano 30 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2020 Ten gośc to nie jest żaden engine dev xD Spędził rok jako junior przy frostbite i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi