Skocz do zawartości

Wiedza to Potęga (dla fanów Buzz)

grzybiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 10.03.2018 o 17:23, balon napisał:

Ja dziś wieczorem będę testował z  żoną. Jak to wypada w porównaniu do Buzza Świat Quizów? Do tej pory gramy w niego na domówkach. Dorobiłem się 8 bezprzewodowych Buzzerów. 

Te 8 buzzerów współpracuje normalnie z donglem od Buzza i można pograć w 8 osób w Świat Quizów? 

Opublikowano

Pograłem w wiedzę i przy buzz to nie stało niestety. Jest fajnie, ale te dłużące się przerwy po każdym pytaniu są trochę bez sensu, jest pytanie i jakieś pół minuty przerwy na wybranie kategorii czy pułapek. Jak ktoś ma gdzieś ps3 jeszcze to warto poszukać buzza bo jest lepszy pod każdym względem.

Ofc sprawdza się na imprezy, z to jestes ty to już w ogóle jest bajka jak wpadają znajomi, do tego każdy gra na swoim telefonie, po prostu genialny pomysł od sony.

• Plusik 2
Opublikowano

Też pograliśmy sporo razy na kanapie (hi Pleju, Pajgi, Ogqozo, Zdunek i inni) i było idealnie do piwa. Zmówili się przeciwko mnie i nie wybierali kategorii SERIALE :wujaszek:

Szkoda, że ostatnia runda właściwie przekreśla nasze dotychczasowe dokonania, ale to i tak fajna gra. 

Opublikowano

Tiaaaa. Niestety ale  Buzzie ostatnia runda też była dość nie fair względem naszych wcześniejszych poczynań.

@Rudiok nie wiem do końca o co Tobie chodzi ale wsio działa normalnie tylko trzeba mieć dwie odbiorniki usb wpięte. Jeden łapie max. 4 buzzery.

Opublikowano
42 minuty temu, balon napisał:

Tiaaaa. Niestety ale  Buzzie ostatnia runda też była dość nie fair względem naszych wcześniejszych poczynań.

@Rudiok nie wiem do końca o co Tobie chodzi ale wsio działa normalnie tylko trzeba mieć dwie odbiorniki usb wpięte. Jeden łapie max. 4 buzzery.

No właśnie o to mi chodziło, czy jeden odbiornik łapie więcej niż 4 kontrolery. Dzięki. 

Opublikowano (edytowane)

Zagrałem raz z dziewczyną i może miałem pecha do pytań, ale większość to stulejarskie o gierki, komiksy albo amerykanskie seriale ktorych nie znalismy.

Ten Ukryty plan ktoś kupił? Bo teraz w promce za 33zł

Edytowane przez Shen
  • Minusik 1
Opublikowano
10 godzin temu, Masorz napisał:

Zmówili się przeciwko mnie i nie wybierali kategorii SERIALE

Po prostu nie chcieli Cię pokonać w twojej najmocniejszej kategorii :P

Opublikowano
1 godzinę temu, Shen napisał:

Zagrałem raz z dziewczyną i może miałem pecha do pytań, ale większość to stulejarskie o gierki, komiksy albo amerykanskie seriale ktorych nie znalismy.

Ten Ukryty plan ktoś kupił? Bo teraz w promce za 33zł

Tak miałeś pecha, no i gierka nabiera rumieńców z każdą kolejną osobą. Rozegrałem parę partyjek w 6 osób i naprawdę było si.

Opublikowano

Taki mam plan, żeby zagrać w wiecej osob. Odpaliłem tylko tak dla testów. Mysle jeszcze o tym ukrytym planie i jakiejs gierce z lisem, nie pamietam nazwy.

• Minusik 1
Opublikowano

Też tak macie, że najmniej lubianą konkurencją (z To jesteś Ty) przez waszych znajomych/rodzinę jest to rysowanie po zdjęciach? Mi to w sumie aż tak nie przeszkadza, ale może faktycznie jest trochę tego za dużo w jednej rozgrywce, mogli to jakoś bardziej urozmaicić.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dekady wziąłem wczoraj w promocji za 39zł, dziś graliśmy z ekipą. No jest lepiej, więcej pytań z takiej wiedzy ogólnej i z naszej popkultury, a nie pytania o jakiś australijski sitcom z lat 80.

Opublikowano

no ale wiecie ze pytanie nastepuja po sb?? wezmiecie seriale, nikt nie wykorzysta "dzikiej karty" to pozniej nastepne pytanie bedzie z okolic filmu, seriali kina?? Najgorzej jak baby z nami graly i pierwsze pytanie bylo o sporcie :D i cyk zagryweczka i nastepne o pilce itd itd xD 

Opublikowano (edytowane)

Ja tą grą zawsze rozkręcam imprezę z ludźmi, którzy gier w ogóle nie znają i zawsze świetnie się wszyscy bawią.

A jak kogoś znasz troszkę lepiej to w To Jesteś Ty też jest wtedy przednia zabawa w te wszystkie rysowanki. Szkoda, że sony nie dało więcej takich gier w linku, bo reszta poza tymi dwoma jest średnia jednak.

Edytowane przez oFi
Opublikowano

Kurczę, troszkę meh. Abstrahując od tego, że niektóre przeszkadzajki są nieco broken, to przede wszystkim frustrujące jest, że 80% sukcesu to ostatnia runda, oraz właśnie ciągi kategorii. Serio, mam ochotę na troszkę wiedzowych pytań, a nie bzdury o muzyce, serialach i  innych popkulturowych gówienkach.  Co z tego, skoro jak raz wlazłeś w temat seriali, to wyleźć już się prawie z tego nie da.

Opublikowano
3 godziny temu, Blackened napisał:

Kurczę, troszkę meh. Abstrahując od tego, że niektóre przeszkadzajki są nieco broken, to przede wszystkim frustrujące jest, że 80% sukcesu to ostatnia runda, oraz właśnie ciągi kategorii. Serio, mam ochotę na troszkę wiedzowych pytań, a nie bzdury o muzyce, serialach i  innych popkulturowych gówienkach.  Co z tego, skoro jak raz wlazłeś w temat seriali, to wyleźć już się prawie z tego nie da.

To jest bardziej party game niż quiz w którym możesz wykazać się więdzą. Nie sprawdzałem tego, ale pewnie możliwe jest wygranie turnieju nie zdobywając nawet punkta przed ostatnią rundą, bo w ostatniej rundzie i tak liczy się właściwie tylko refleks, a nie wiedza. Wiem, że w tej nowej części można grać "czysty" quiz, no ale kategorie to już tylko i wyłącznie popkultura. Są nawet pytania o filmy Papryka Vegi -_-. 

Opublikowano
7 godzin temu, grzybiarz napisał:

Frantics chyba tez jest podobny do tych gier. W sumie raz odpaliłem i dałem se spokój:/

Gralismy tez, bo wzialem razem z nowym Wiedza to potega, tez było sporo zabawy, ale rozegralismy tylko 8 minigier z chyba 15 dostepnych? za te 39zł dobra opcja

Opublikowano
4 godziny temu, Blackened napisał:

frustrujące jest, że 80% sukcesu to ostatnia runda

Niestetety, to samo zresztą było w Buzzie. Zdecydowanie za mały boost za wygrnie/dominację w poprzednich rundach. Co gorsza mocno liczy się tu czas więc starsi/łaski często mają już przez to pod górkę.

To zdecydowanie największy minusy tych gierek.