Horban 1 Opublikowano 29 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 Witam Zastanawiam się nad kupnem PS Vita. Kiedyś posiadałem PSP drugą serię i fajnie wspominam te czasy...Pytanie czy jeszcze warto pod koniec 2017 roku... Na Amazon można dostać jeszcze nowe konsole, ceny powiedzmy są do przemyślenia, na Allegro są same używki niestety. Którą wersję lepiej wybrać, starszą z ekranem OLED czy nowszą z LCD? Rozważam zakup wersji z WiFi bez SIM, oprócz grania w gry na tą platformę chciałbym pograć zdalnie w gry z mojej PS4 będąc poza domem. Teraz jestem dość często poza domem więc przydała by się konsolka, tak wiem... Gry w telefonie też są ale to nie to samo. Zdalna komunikacja po WiFi lub po udostępnieniu łącza z telefonu, ale jeśli będzie dostępna nowa z SIM TO też rozważam jej zakup, no chyba że już nie warto kupować PS Vita pod koniec 2017 roku... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 29 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 absolutnie nie kupuj nowki bo sa w chorych cenach, uzywke w spoko stanie z memorka wyrwiesz za 300-400zl, tym bardziej ze sprzet praktycznie bezawaryjny oled - lepszy ekran, lcd - gorszy ekran ale lepsza ergonomia i ciut dluzej zyje bateria czy warto kupowac? gierki dosc tanie, duzo promocji na psn, pamietaj jednak, ze to juz martwy system wiec jestes zdany na granie w to co wyszlo, a praktycznie wszystko co na vite wyszlo jest do ogrania gdzie indziej, najlepiej odpal metacritic, daj najwyzej oceniane gry w historii vity i zrob rachunek sumienia w co chcialbys zagrac lub ograles na innym sprzecie lub mozesz kupic na inny sprzet chomikowales gierki z plusa na vite? jesli tak to masz jakas tam biblioteke, tym bardziej ze pare lat temu dawali w tej ofercie spoko pozycje na ta konsole remote play - poza domem w ps4 po wifi z komorki jako hotspot bym sie nie napalal, rwie i laguje, pamietaj tez ze to sprzet bez l3,r3, l2 i r2 wiec przyjemnosc z grania z gier co z tego nalogowo korzystaja jest mizerna (mapowanie przez tylki panel jest slabe) Cytuj Odnośnik do komentarza
Horban 1 Opublikowano 29 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 Raczej zdecyduje się na nowszy model że względu na ciut lepszą baterię. Co do Remote Play to zapomniałem o braku tych klawiszy w Vita i rzeczywiście tutaj to nie jest tak super...Co do nowej i jej ceny to widziałem nowe w granicach 600-700zł to dużo ale musze to rozważyć. Jednak nowe to nowe...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 29 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 Gdzie masz te nowe Vity za 600zł? Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 29 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 Nie miałem wersji nowej w rękach ale patrząc na porównania nawet bym nie zastanawiał się nad wersją z LCD. OLED robi swoje , perfekcyjna czerń i nasycenie kolorów niesamowite a na LCD wszystko wygląda jak wyprane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Horban 1 Opublikowano 29 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 Jakiś czas temu były w przedziale 600-700. Nie wiem czy teraz jeszcze są... Niby OLED lepszy ale mi bardziej zależy na baterii... Poza tym nową OLED będzie ciężko kupić a wolał bym nowa, chyba że trafię na używkę w bardzo dobrym stanie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 29 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 No ja nie wiem gdzie jest nowa Vita za 600zł, nawet 700zł. Myslalem ze mówisz o jakims sklepie konkretnym, bo na allegro te "nowe" konsole wcale nie sa nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Horban 1 Opublikowano 29 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 Zobacz oferty na Amazon, tam są sklepowe oferty nówek.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 29 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 Który amazon? UK widze same używki i JEDNA nówka za 270 funtów + jeszcze wysylka to bedzie z 1400+zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 29 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 (edytowane) Ja też rozmyślam o kupnie Vity, ale głównie w kategoriach Remote Play. Gierki bym traktował jako dodatek. Kwestia tego by jakoś dostosować sterowanie do tytułów z PS4, jednak @Ficuś trochę zaraził pesymizmem w tej kwestii Edytowane 29 listopada 2017 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 O remote play w konkretnych tytułach trzeba poczytać, bo niektóre gry mają inaczej dostosowane sterowanie na Vicie. Przykładem jest Destiny, które nie obsługuje *2 i *3 z tyłu, tylko są obszary, gdzie wciska się przedni ekran. Działa to bardzo przyjemnie, więc warto sprawdzić czy dany tytuł nie ma specjalnego sterowania dla Vity w remote play. Zresztą korzystanie z przycisków *2 nie jest takie upierdliwe na Vicie. Ja sobie remote play akurat chwalę. Ma swoją inną obsługę w porównaniu z PS4, ale ja nie liczyłem na to, że wszystko będzie identycznie. Najbardziej widać rozbieżności w strzelankach, a szczególnie pvp, bo liczy się szybka reakcja, ale to też zależy jaką sieć wewnętrzną ma się w domu i jak daleko jesteśmy od anteny z Vitą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 Tylko OLED. 9 godzin temu, MYSZa7 napisał: Ja też rozmyślam o kupnie Vity, ale głównie w kategoriach Remote Play. Gierki bym traktował jako dodatek. Kwestia tego by jakoś dostosować sterowanie do tytułów z PS4, jednak @Ficuś trochę zaraził pesymizmem w tej kwestii Remote play to gó.wno, bez r2 i l2 w postaci fizycznej gra się po prostu beznadziejnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 tak jak bartek pisze, vicie brakuje dwóch przycisków żeby na tym dało się grać w tytuły z ps4. niby jest od biedy tylni panel dotykowy, ale używanie go jako l2/r2 nie dość, że jest nieporęczne, to działa gdzieś tak co drugie dotknięcie Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 @_Be_ @Yakubu Cytuj Odnośnik do komentarza
Horban 1 Opublikowano 30 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 Na co zwracać uwagę jeśli bym się zdecydował na kupno używki? Czy np. baterię można bez problemu dostać jako część zamienną? Jak z jej ewentualną wymianą? Czy poza baterią, ekranem LCD i nowszym wyglądem w nowszej PS Vita są jakieś inne zmiany, np. lepszy soft czy szukać starszej wersji z ekranem OLED? Starsza wersja bardziej mi przypomina moje dawne PSP Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 Kwestia przyzwyczajenia, ja na vicie grałem w destiny i ukończyłem kilka strików. Wiadomo, że to nie to samo, ale idzie nawet jakoś pograć.Co do wyboru wersji, no to uważam tak samo jak poprzednicy, tylko oled. Godzina gry więcej na LCD to mała rekompensata, kiedy gry na oledzie wyglądają przepięknie, w czasach powerbanków bym się nie zastanawiał.Gier jest dużo, sporo multiplatform, no ale jak 3ds cie nie kręci, to lepszej konsoli przenośnej nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 Wiecie o graniu w gry fpp raczej nie ma mowy, na pewno nie w takie strikte nastawione na strzelanie, ale np. taki Dishonored 2, którego teraz ogrywam byłby spoko na Vicie... chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 Ja tylko nie kumam po co? Bez sensu grać na takim tyci ekraniku w duże gry AAA. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 Rzadko bo rzadko, ale osobiście w łóżku często korzystałem z remote play. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 _Be_ Powiedz to posiadaczom Switcha Nie mówię, że to będzie moja główna opcja, a raczej zabranie gry do łóżka czy pogranie gdy druga połówka ogląda sobie jakiś serial. Cytuj Odnośnik do komentarza
Horban 1 Opublikowano 30 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 Czyli będę polował na wersje z OLED... Nowej to raczej będzie ciężko, ile warto dać za używkę w bardzo dobrym stanie? Na co zwracać uwagę przy zakupie?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 300-400 zł za tyle chodzą w bardzo dobrym stanie oledy 39 minut temu, MYSZa7 napisał: _Be_ Powiedz to posiadaczom Switcha No strzał w płot bo nie dość, że Switch to hybryda to jeszcze ma większy ekran i normalnie przyciski R2 L2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 śmieję się przecie, wiadomo że Switch to inna liga jeśli chodzi o takie przenośne granie Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 Ja na remote play pykam w gierki ktore nie wymagaja duzej reakcji (persona 5 itp). Bylo bardzo przyjemnie, jade na PS4, kret sie odezwie to remote, 10 sekund i kontynuuje na kibelku lub podczas kąpieli. Dobre tez do grindowania w łózku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 Właśnie o takich grach mówię, nie wymagającej szybkiej reakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi