Opublikowano 6 października 20186 l W dniu 20.08.2018 o 14:33, Damk napisał: Okami HD w pudełeczku z Japonii już do mnie dotarło W dniu 20.08.2018 o 15:06, Grabek napisał: Skąd brałeś? Play-asia? Jak ktoś nadal ma chrapkę na Okami w pudełeczku to widzę, że Ultima ponownie sprowadziła kilka sztuk. Troszeczkę drożej wyjdzie niż samodzielny import, ale bez wysiłku i dostępność od ręki. https://www.ultima.pl/ct/nintendo-switch/gry/role-playing-rpg/okami-zekkeiban-switch
Opublikowano 6 października 20186 l 1 godzinę temu, Damk napisał: Jak ktoś nadal ma chrapkę na Okami w pudełeczku to widzę, że Ultima ponownie sprowadziła kilka sztuk. Troszeczkę drożej wyjdzie niż samodzielny import, ale bez wysiłku i dostępność od ręki. https://www.ultima.pl/ct/nintendo-switch/gry/role-playing-rpg/okami-zekkeiban-switch Za tę cenę niech się je....ą.
Opublikowano 7 października 20186 l 8 godzin temu, Rezoo7 napisał: Za tę cenę niech się je....ą. Pudełka zawsze droższe od cyfr jeżeli chodzi o gry na Switcha (glownie mowa gdy wychodzą w pudełku indyki). Ja tam Okami zlewam bo od gry odbiłem się zbyt wiele razy ale preorderek na Onimushe pewnie pójdzie
Opublikowano 7 października 20186 l https://www.yesasia.com/global/okami-zekkeiban-normal-edition-japan-version/1066569647-0-0-0-en/info.html Darmowa wysyłka od 39,99 USD. Swego czasu zamówiłem 2 sztuki, jedną sprzedałem - profit. Nie wiem tylko jak teraz będzie z dodatkowymi opłatami po planach wprowadzenia dodatkowych opłat na przesyłki z Aliexpressu (wiem, że to Chiny, ale może Japonia też dostanie rykoszetem).
Opublikowano 7 października 20186 l Byłoby zabawnie jakbyśmy się jednak doczekali europejskiej dystrybucji OkamiHD w pudełku. Ciekawe jaką ustaliliby cenę. Z ciekawostek: niby nie ma blokad regionalnych, ale nie można odebrać złotych monet za grę sprowadzoną z innego regionu
Opublikowano 7 października 20186 l Blokady regionalnej nie ma ale monety przypisują się tylko do danego regionu skąd gra pochodzi, wiadomo to od premiery konsoli.
Opublikowano 7 października 20186 l Trudno żebyśmy dostawali monety, które są jakimś tam procentem od ceny gry, w sytuacji, gdy w danym regionie tej gry po prostu nie ma.
Opublikowano 7 października 20186 l 3 godziny temu, Di napisał: Trudno żebyśmy dostawali monety, które są jakimś tam procentem od ceny gry, w sytuacji, gdy w danym regionie tej gry po prostu nie ma. Nie do końca, skoro gry takie jak Okami czy Onimusha są /będą u nas cyfrowo to powinno im to zwisać z jakiego regionu jest wersja, którą posiada użytkownik. No ale mówimy o Nintendo u nich wszystko musi być inaczej.
Opublikowano 7 października 20186 l 5 godzin temu, Rayos napisał: Blokady regionalnej nie ma ale monety przypisują się tylko do danego regionu skąd gra pochodzi, wiadomo to od premiery konsoli. Przecież monet nie było na premierę konsoli xD
Opublikowano 7 października 20186 l Byly od premiery tylko przez dlugi czas nic z nimi zrobic nie mozna bylo
Opublikowano 8 października 20186 l No może, monetki i były tylko nie było cebuli z pomniejszaniem cen w eshopie. Mea culpa.
Opublikowano 18 października 20186 l Z tego co czytałem w necie, wszyscy polecają wersję na Switcha - dodatkowa zawartość w postaci Star Foksa i jego misji to jeden z lepszych elementów gry. Ciekawy jest aspekt pudełko vs cyfra - ludzie narzekają, że w wersji cyfrowej, tańszej niż pudełko ze statkiem, dostaje się więcej zawartości, co ma zdecydowany wpływ na poziom trudności. Z drugiej strony to działa chyba tylko w USA, bo o u nas cyfra kosztuje 329 zł (tam ponad 100 zł taniej), podczas gdy pudełko u nas to jakieś 260 zł.
Opublikowano 18 października 20186 l Wpadnij na Discorda i popytaj Krissa, już grał podobno rozdzielczość tragiczna.
Opublikowano 23 października 20186 l jestem niezdrowo podniecony https://gonintendo.com/stories/321035-sega-close-to-making-dreamcast-games-on-switch-a-reality
Opublikowano 23 października 20186 l Oby to były rimejki/remastery, a nie zwykła surowa emulacja. Niektóre z tych gier strasznie się postarzały, i o ile na 6-calowym ekraniku może byłyby nawet znośne, to na TV już nie za bardzo.
Opublikowano 24 października 20186 l Jak zaczynają wychodzić takie zacne strategie na Switcha to chętnie bym zobaczył Two Point Hospital. Idealnie by mi się w to grało w Handheld Mode Edit: Edytowane 25 października 20186 l przez funditto