Skocz do zawartości

Porty - życzenia i stan faktyczny

Godot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 20.08.2018 o 14:33, Damk napisał:

Okami HD w pudełeczku z Japonii już do mnie dotarło :D

W dniu 20.08.2018 o 15:06, Grabek napisał:

Skąd brałeś? Play-asia?

Jak ktoś nadal ma chrapkę na Okami w pudełeczku to widzę, że Ultima ponownie sprowadziła kilka sztuk. Troszeczkę drożej wyjdzie niż samodzielny import, ale bez wysiłku i dostępność od ręki.  https://www.ultima.pl/ct/nintendo-switch/gry/role-playing-rpg/okami-zekkeiban-switch

Opublikowano
8 godzin temu, Rezoo7 napisał:

Za tę cenę niech się je....ą.

Pudełka zawsze droższe od cyfr jeżeli chodzi o gry na Switcha (glownie mowa gdy wychodzą w pudełku indyki). Ja tam Okami zlewam bo od gry odbiłem się zbyt wiele razy ale preorderek na Onimushe pewnie pójdzie 

Opublikowano

https://www.yesasia.com/global/okami-zekkeiban-normal-edition-japan-version/1066569647-0-0-0-en/info.html

Darmowa wysyłka od 39,99 USD. Swego czasu zamówiłem 2 sztuki, jedną sprzedałem - profit. Nie wiem tylko jak teraz będzie z dodatkowymi opłatami po planach wprowadzenia dodatkowych opłat na przesyłki z Aliexpressu (wiem, że to Chiny, ale może Japonia też dostanie rykoszetem).

Opublikowano

Byłoby zabawnie jakbyśmy się jednak doczekali europejskiej dystrybucji OkamiHD w pudełku. Ciekawe jaką ustaliliby cenę.

Z ciekawostek: niby nie ma blokad regionalnych, ale nie można odebrać złotych monet za grę sprowadzoną z innego regionu :reggie:

Opublikowano

Trudno żebyśmy dostawali monety, które są jakimś tam procentem od ceny gry, w sytuacji, gdy w danym regionie tej gry po prostu nie ma.

Opublikowano
3 godziny temu, Di napisał:

Trudno żebyśmy dostawali monety, które są jakimś tam procentem od ceny gry, w sytuacji, gdy w danym regionie tej gry po prostu nie ma.

Nie do końca, skoro gry takie jak Okami czy Onimusha są /będą u nas cyfrowo to powinno im to zwisać z jakiego regionu jest wersja, którą posiada użytkownik. No ale mówimy o Nintendo u nich wszystko musi być inaczej. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co czytałem w necie, wszyscy polecają wersję na Switcha - dodatkowa zawartość w postaci Star Foksa i jego misji to jeden z lepszych elementów gry. Ciekawy jest aspekt pudełko vs cyfra - ludzie narzekają, że w wersji cyfrowej, tańszej niż pudełko ze statkiem, dostaje się więcej zawartości, co ma zdecydowany wpływ na poziom trudności. Z drugiej strony to działa chyba tylko w USA, bo o u nas cyfra kosztuje 329 zł (tam ponad 100 zł taniej), podczas gdy pudełko u nas to jakieś 260 zł.

• Plusik 1
Opublikowano

Oby to były rimejki/remastery, a nie zwykła surowa emulacja. Niektóre z tych gier strasznie się postarzały, i o ile na 6-calowym ekraniku może byłyby nawet znośne, to na TV już nie za bardzo.

Opublikowano (edytowane)

Jak zaczynają wychodzić takie zacne strategie na Switcha to chętnie bym zobaczył Two Point Hospital. Idealnie by mi się w to grało w Handheld Mode 

Edit:  

Edytowane przez funditto