Daffy 10 547 Opublikowano 8 września 2018 Opublikowano 8 września 2018 Imo to bedzie wlasnie port tej wersji Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 8 września 2018 Opublikowano 8 września 2018 21 minut temu, Ficuś napisał: Imo to bedzie wlasnie port tej wersji Jakieś potwierdzone info? (kogo ja tutaj chce oszukać, na bank będzie to port z Ipada ale jednak pomarzyć zawsze można). Tylko proszę nie powołuj się na PPE, którzy sami po dłuższym czasie się obudzili a na stronie Firaxis nie było podane czy to port z wersji PC czy iOS. Obecnie sama podstronka wersji na Switcha zniknęła ze strony Firaxis tak więc tam również ktoś miał opóźniony zapłon że nie było Directa. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 8 września 2018 Opublikowano 8 września 2018 Na logike raczej, nie mam info. Ten ipadowy civ ponoc ma wszystko co civ z pc tylko mapki mniejsze no i sterowanie przez mizianie 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 (edytowane) W dniu 8.09.2018 o 09:41, chrno-x napisał: Dlaczego? Przecież Halo Wars to strategia w czasie rzeczywistym, nie ma żadnej pauzy, trzeba się śpieszyć co do podejmowania decyzji a tutaj mówimy o turowej strategii, gdzie nikt nas nie goni i co najlepsze nie trzeba podejmować 10 decyzji na raz. Wystarczy aby developer dobrze dopasował UI do ekranów TV i konsoli i odpowiednio wszystko rozmieścił. Skoro obecnie takie tytuły jak Torment, Pillar of Eternity itp. cRPGi wychodzą na konsole i dalej świetnie się w nie gra pomimo oceanu tekstu na ekranie to nie wierzę aby Civ 6 miałby być niegrywalny. Zresztą dopóki nie zobaczymy gameplayu ze Swticha to możemy sobie gdybać. Ja tam się ciesze na tego newsa. Nie pamiętam czy kiedykolwiek wyszła nie okrojona wersja Civilization na konsole a tutaj nadarza się taka okazja. Grałeś w Halo Wars i Civilizacje? Bo wypowiadasz się jakbyś znał teoretycznie tylko te gry. Co mnie obchodzi, że wydają Tormenta na konsole? Czy to oznacza, że Civilizacja będzie dobrym portem bo gdzieś tam w wszechświecie pojawiły się trzy crpg na konsole, które i tak są dużo bardziej grywalne na PC? Edytowane 10 września 2018 przez _Be_ Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 11 minut temu, _Be_ napisał: Grałeś w Halo Wars i Civilizacje? Bo wypowiadasz się jakbyś znał teoretycznie tylko te gry. Co mnie obchodzi, że wydają Tormenta na konsole? Czy to oznacza, że Civilizacja będzie dobrym portem bo gdzieś tam w wszechświecie pojawiły się trzy crpg na konsole, które i tak są dużo bardziej grywalne na PC? Na pewno lepsze z du.py zakładanie, że każdy port strategii i innych cRPGów na konsole będzie do du.py i niegrywalny. Naprawdę chłopie odkryłeś Amerykę, że gry pisane pod PC-ta, gdzie z góry zakładano użycie myszki i klawiatury są lepsze niż konsolowe wydania pisane pod użycie Pada. Serio nikt się tego nie spodziewał xD Naucz się chłopie czytać ze zrozumieniem, ponieważ nigdzie nie napisałem, że wersje PC-towe są lepsze czy gorsze od portów na konsole (i tak samo nie stwierdziłem, że porty na konsole są lepsze od PC-towych). Stwierdziłem jedynie że są na konsole Strategie, które developerom udało się dobrze przystosować pod pada (dotyczy to też cRPGów) więc dlaczego Civ 6 na Switcha miałby być gó.wniany? Widziałeś jakikolwiek gameplay skoro z góry skreślasz ten port? Zakładając Twój tok myślenia to napiszę tylko " co mnie obchodzi, że wyszły gówn.iane strategie na konsole" czy to oznacza że Civ 6 na Switcha będzie złym portem bo na przełomie ostatnich 10/15 lat wyszło też kilka złych konwersji na konsole? Jak to się mówi? Fuck logic xD Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 W dniu 7.09.2018 o 18:06, chrno-x napisał: Za to na 16" ekranie lapka jest wszystko ok? Napisałeś to a potem zacząłeś wysryw 13 minut temu, chrno-x napisał: Na pewno lepsze z du.py zakładanie, że każdy port strategii i innych cRPGów na konsole będzie do du.py i niegrywalny. Naprawdę chłopie odkryłeś Amerykę, że gry pisane pod PC-ta, gdzie z góry zakładano użycie myszki i klawiatury są lepsze niż konsolowe wydania pisane pod użycie Pada. Serio nikt się tego nie spodziewał xD No to zdecyduj się w końcu czy na ekranie lapka jest coś nei tak czy jest ok? Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 8 minut temu, _Be_ napisał: Napisałeś to a potem zacząłeś wysryw No to zdecyduj się w końcu czy na ekranie lapka jest coś nei tak czy jest ok? Po pierwsze zacytowałem kolegę Ficusia i jemu zadałem pytanie na temat UI, nie Tobie, wiec tutaj pytanie brzmi po co się odzywasz i pijesz do kompletnie innej rzeczy niż ja zadałem pytanie? Po drugie nie mam problemu z graniem na lapku, który ma ekran 16". Gram tak w serie Total War czy serię Civ od lat i nigdy nie widziałem w tym problemu. Bardziej zdziwiło mnie stwierdzenie, że granie w strategie na dużych TV mających od 40" wzwyż będzie niegrywalne. Nie miałem nigdzie problemu z tym że w strategie z reguły gra się lepiej na myszce i klawiaturze. Podałem jedynie przykłady gdzie jakiś developer dobrze wykonał swoją robotę i wyszło parę udanych pozycji z gatunku strategii czy cRPGów na konsole i że jest cień szansy, że Firaxis stworzy dobry port na Switcha. Po trzecie zadaj sobie sam pytanie po co szukasz dziury w całym i zacząłeś swoj "wysryw". A nie przepraszam, szukałeś sposobu aby tylko znaleźć powód do przyj.ebania się o coś kompletnie z d.upy. 1 Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 Można jakimś adapterem podpiąć myszkę do switcha albo użyć zyroskopu z joyconów? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 Jest to doskonale pasujące pytanie do tego tematu... 1 Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 @Kriss_Hietala Idealnie nada się do splatoona Cytuj
Ukukuki 6 932 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 Na kablu jak zwierzę? Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 12 września 2018 Opublikowano 12 września 2018 No jak już chcą strategie wrzucać. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 12 września 2018 Opublikowano 12 września 2018 XD bo starcrafta będą wrzucać. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 12 września 2018 Opublikowano 12 września 2018 Zawsze marzyłem, żeby w trybie handheld podpiąć myszkę na kabelku przez przejściówkę i jedną ręką trzymając switcha, jeździć myszką po kolanie To musi być niesamowite doświadczenie. W takiego Dooma np w tramwaju tak pograć! I jeszcze najlepiej jakaś przejściówka do USB-C - tam wpięty hub i do niego i myszka i karta BT żeby słuchawki podłączać! Ale by zazdro było Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 września 2018 Opublikowano 12 września 2018 Moonlighter na Switcha w listopadzie. Może do tego czasu dopat(pipi)ą dostatecznie dużo contentu i dobre sterowanie, bo ogrywałem na premierę i było średniawo. Do tego stopnia, że po 5h dałem sobie spokój po bugu wymazującym mi cały progres z poprzednich 30 minut. Cytuj
Grabek 2 775 Opublikowano 14 września 2018 Opublikowano 14 września 2018 Wasteland 2 w wersji pudelkowej wyjdzie ponoc 4 grudnia 2018. 1 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 14 września 2018 Opublikowano 14 września 2018 7 godzin temu, Grabek napisał: Wasteland 2 w wersji pudelkowej wyjdzie ponoc 4 grudnia 2018. Jeżeli tak będzie to w tym roku zima będzie stała u mnie pod znakiem RPGów i Strategii (w sumie idealna pora roku na ogrywanie tych gatunków). Cytuj
McDrive 3 082 Opublikowano 14 września 2018 Opublikowano 14 września 2018 Ale bym chciał żeby Sekiro od FS wyszedł na klikacza. Mam wywalone na grafikę, bo granie na konsoli w dowolnym miejscu jest dla mnie największym plusem tej platformy. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 14 września 2018 Opublikowano 14 września 2018 Sekiro XD. A 8 letniego dark soulsa już zoptymalizowali czy jeszcze rzeźbią? 1 Cytuj
McDrive 3 082 Opublikowano 14 września 2018 Opublikowano 14 września 2018 Godzinę temu, devilbot napisał: Sekiro XD. A 8 letniego dark soulsa już zoptymalizowali czy jeszcze rzeźbią? Rzeźbią Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 15 września 2018 Opublikowano 15 września 2018 FF Zodiak Age będzie w pudle Cytuj
XM. 10 864 Opublikowano 15 września 2018 Opublikowano 15 września 2018 Ależ się nie mogę doczekać portu xcx. Uważam xc2 za dzieło sztuki lepsze pewnie w prawie każdym aspekcie od xcx, ale no xcx ma coś w sobie, ta PRZEGENIALNA eksploracje, skella, aspekty mmo które mnie kupiły i najlepszy ost w serii. Jeszcze jakby doyebali xc z wii to chyba bym się posral... 1 Cytuj
Strife 228 Opublikowano 15 września 2018 Opublikowano 15 września 2018 1 godzinę temu, XM. napisał: Ależ się nie mogę doczekać portu xcx. Uważam xc2 za dzieło sztuki lepsze pewnie w prawie każdym aspekcie od xcx, ale no xcx ma coś w sobie, ta PRZEGENIALNA eksploracje, skella, aspekty mmo które mnie kupiły i najlepszy ost w serii. Jeszcze jakby doyebali xc z wii to chyba bym się posral... Czekam tak samo, srałbym tęczą ze szczęścia, ale może się doczekam, Vesperie się ogra w styczniu i może łaskawie zapowiedzą na 2019r. Cytuj
Basior 1 081 Opublikowano 21 września 2018 Opublikowano 21 września 2018 (edytowane) Od dziś do niedzieli od 19 do 23 jest network test Dark Souls. Grałem w Bloodborne i Dark Souls 3 na PS4, ale jak na razie ledwo parę metrów mogę przejść... A już wiem, tarczy nie używałem... A po dłuższym pograniu uznaje że to nie ma sensu. Odechciało mi się tak męczyć. Fajnie że dalibten test. Poszło anulowanie zamówienia. Edytowane 21 września 2018 przez Basior . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi