Skocz do zawartości

Porty - życzenia i stan faktyczny

Godot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wygląda na to, że Switch czyni cuda i Square Enix... spatchowało podstawowe problemy na jakie ludzie narzekali od tylu lat w porcie Final Fantasy VII.

Edytowane przez ogqozo
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, ogqozo napisał:

Wygląda na to, że Switch czyni cuda i Square Enix... spatchowało podstawowe problemy na jakie ludzie narzekali od tylu lat w porcie Final Fantasy VII.

Jeszcze niech ogarną IX i będzie git, swoją drogą fajnie że się jeszcze starają .

Edytowane przez Rezoo7
Opublikowano

Nie wiem, czy ktoś już to wspominał, ale gdyby na Switch trafił remaster ME3 Trilogy z dodatkami to łojezuuu. Niestety dotychczas EA wydało tylko jeden remaster (Burnout Paradise) i nie zdecydowali się na wydanie go na Switchu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polskie głosy są beznadziejne w baldurze. Zwłaszcza jak się grało w oryginał. Ja wiem że to było wielkie wydarzanie wtedy ta lokalizacja ale ogólnie to (pipi) straszne.

Na androida i pc wersje w innych językach wychodziły po czasie w aktualizacjach. Najlepiej ogrywać napisy pl + dub angielski.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Raczej nie wrzucą wszystkich dubbingów na kart z grą. Dubbing jest bardzo dobry i do dzisiaj robi (porównując go do współczesnych dubbingów) ale angielski jest lepszy jak się z nim ograło to niektóre postacie po polsku brzmią out of character.

Chyba planują wydać też BG Siege Of Dragon Spear na konsolach czyli tak jakby pomost pomiędzy BGH1 a 2, niemal nowa gra zrobiona przez beamdog.Tak o niej napisałem kiedyś w temacie o POE:

Cytat

warto zagrać dla dodatkowych towarzyszy i żeby zobaczyć jakie cuda można zrobić z 20 letnim silnikiem gry. Zwłaszcza dungeony robią wrażenie. Fabuła to taka lajtowa przygoda nie jest to żaden przełomowy pomost między BG1 a BG2 jak to reklamował Beamdog, a solidna przygoda na około 15-20h rozgrywająca się właśnie pomiędzy tymi grami. Ja jestem zachwycony mimo wielu różnych opinii przeczytanych na necie. Odwiedza się fajne miejsca w tym most na którym zdradliwy Cyric zabił Bhaala, okoliczne ruiny itp.

Potwierdza to też że nie wrzucą polskiego dubbingu bo takowy do SOD nie powstał.

Edytowane przez devilbot
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie przegną z ceną, bo to f2p..

Z tym, że nie napalaj się jeszcze, że pograsz,  bo nawet jeśli wyjdzie na Switcha to na Xboxa nie zapowiedzieli tego na Europę tylko na USA 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gram w CTR i jak sobie pomyślę o remakeu DKR, jakby to było gdyby :). Nie muszą robić dwójki, niech zrobią remakea! DKR>CTR>MK w tamtych czasach. DKR posiadał adventure mode i najwiecej tras, bo aż 24 bodajże, przy 17 w CTR i 16 w MK. Do tego 3 klasy pojazdów, karty, łodzie i samoloty. Z perspektywy czasu widać, że bił konkurencję. Rare wtedy dostarczało. Na zawsze w moim sercu.

• Plusik 1
Opublikowano

Dodatkowo CTR był odpowiednikiem DKR. Naughty Dog starało się nawet odtworzyć lokację (i jedną nawet coś im się tam udało). Ja z chęcią bym przygarnął remake na Switcha bo w Mario Kartach choć jest tryb grand prix tak nie ma jakiegoś trybu adventure (a myślę, że by się sprawdził).