Skocz do zawartości

Porty - życzenia i stan faktyczny

Godot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z gc to wlasciwie chcialbym tylko 3 gierki - Eternql darkness, SMS i Star Fox Adventure. Od dawna ta ostatnia mi się podoba.

Opublikowano (edytowane)

@Rayos - byłoby pięknie.

Zastanawiam się tylko czy nawet jakby były chęci, to taki rimejk by powstał.

Prawa do Kremlingsów ma chyba Rare,  i co za tym idzie M$, także ciężko będzie coś tu ugrać. Jednak gdyby sypnęli odpowiednią kwotą - hmmm.

Tak czy owak teraz zapewne zobaczymy zwieńczenie trylogii Kongów od Retro. Bo to, że nowy DKC od Retrosów jest w produkcji  możemy brać za pewnik.

Edytowane przez kazuyoshi
Opublikowano

Niestety, ale jest to zaje.biscie mocno prawdopodobne. Po(pipi)ki online nie przekonają ludzi do płacenia abonamentu co rok, a mmo juz tak.

Opublikowano

Ragus pisał że miasto w mario będzie hoiowe - wyszedł top 3 leveli

Ragus pisał że xeno nienwyjdzie w tym roku - 2017 bejbe

Ragus pisze ze mowa gra retro nie będzie mmo - :reggie:

Znawca nintendo jak z koziej doopy trąba xD 

• Plusik 8
Opublikowano
10 minut temu, P-chan napisał:

Mnie na pewno nie przekonają do płacenia za online takimi grami...

jakimi? jak nawet nie wiadomo co to będzie od retro, a nawet jeśli mmo to nie wiadomo jakie xD  

Opublikowano

@Rayos Tylko że ja nie gram praktycznie w gry MMO w ogóle, bo szkoda mi na nie czasu. Więc jednak liczę po cichu że będzie to jednak coś normalnego od nich.

No chyba że po chamsku trollujesz:), i celowo wprowadziłeś mnie w błąd...

Opublikowano

no ja teżnie gram w mmo, ale nigdy nie skreślam gry tylko przez jej gatunek ;) nie wiadomo czy bedzie mmo czy nie, mowie tylko, ze o tym sie ostatnio najczesciej plotkuje. 

Opublikowano

plotki sie wzialy dlatego bo:

- ma to byc nowe ip

- nintendo przyznalo, ze w 2018 spodziewac sie mamy tytulow w gatunkach o jakim nam sie nie snilo i nie spodziewalismy sie po niny

- w 2018r startuje platne online i usluga abonamentowa

nie trzeba byc sherlockiem by dojsc do wniosku, ze wszystkie trzy podpunkty moze spelniac mmo od retro, ktore ma zachecic ludzi by placic niny haracz za online

Opublikowano

A także fps, realistyczne wyścigi, bijatyka na dwóch chłopków, symulator chodzenia, moba, izometryczny dungeon crawler i 100 innych gatunków nie kojarzonych z Nintendo. Od wymuszenia haraczu za online  będą Pokemony 

Opublikowano

@Rayos Ja też nie skreślam gier tylko ze względu na gatunek jaki reprezentują, i ogólnie jestem ciekaw co tam "wysmażą". Bowiem może im faktycznie wyjść ciekawy szpil. Po prostu ja nie gram w gry, które nastawione są tylko na granie po sieci. Dlatego też mimo tego że podoba mi się stylistycznie taki choćby Overwatch to i tak wiem że w niego nie zagram, bo jestem graczem starej daty. Gdyby Splatoon nie miał singla (choćby na te kilka godzin), to mimo tego że podoba mi się ta gra i to bardzo, to też bym w nią nie zainwestował. Wiem może mam dziwne podejście do całej sprawy, ale w grach zawsze multiplayer'a traktuje jako miły dodatek do pogrania z kolegami w sieci (o ile mam na to ochotę), a nie główną oś zabawy.

I stąd biorą się moje obawy odnośnie tych plotek, że Retrosi mogą pracować nad grą MMO...

Opublikowano (edytowane)

Żeby byl to mmo to usługa sieciowa musi mieć sens i być na poziomie PSN lub XBL ale osobiście w to nie wierze. Prędzej świnie zaczną latać niż NIntendo ogarnie logiczny i bez bzdur z epoki kamienia łupanego funkcji. Tym bardziej, że Switch ponownie ma Friend Code to będę mocno w szoku, jeżeli wyjdzie MMO wymuszający subskrypcje. 

Edytowane przez chrno-x
Opublikowano

Nintendo ostatnio mocno eksperymentuję więc to zjehbnane MMO może okazać sie prawdą, a wtedy :frog: :whyyy: A wiec mam nadzieje, że jednak do tego nie dojdzie. 

Bardziej realny scenariusz jest taki, że Retrosi robią trzecią część Donkey Kong Country (pewny zarobek) i dopiero po wydaniu tej gry zabiorą sie za własny projekt, który od dawna mogą mieć już w głowach,...... i oby nie było to MMO.

Opublikowano

Wszystko tylko nie 3 cześć DK. Dajcie spokój - jak nie robili MP to DK, trzymam kciuki za nowe IP i coś nowego a nie kolejna część malpiszona. 

Opublikowano

Oj pograłby w nowego DK 2d.

No ale zadowolę się też nowym Mario Makerem.

Opublikowano

Też wolę by robili jakieś nowe IP (tylko nie MMO), a dopiero później zabierali się za ewentualnie nowego DK.

Niech Nintendo da się im w końcu wykazać, we własnym autorskim projekcie.

Opublikowano

A dlaczego mieliby nie istnieć? Uratowali Metroida i wspięli się na wyżyny co można osiągnąć swego czasu na platformach NIntendo. Uratowali serię DK od zapomnienia tworząc dwie genialne platformówki. W ich przypadku zdecydowanie można powiedzieć "jakość, nie ilość". Poza tym Nintendo nie pamiętam aby kiedykolwiek zamknęło jakieś studio, zwłaszcza ekipę first-party (których można wyliczyć na placach jednej ręki - nawet Monolith jest studiem second party).