Rayos 3 170 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 ano w sumie mogliby zrobic remake oryginalnej trylogii na silniku DKC TF i wydac w zbiorczym wydaniu Cytuj
XM. 10 864 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 Z gc to wlasciwie chcialbym tylko 3 gierki - Eternql darkness, SMS i Star Fox Adventure. Od dawna ta ostatnia mi się podoba. Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 (edytowane) @Rayos - byłoby pięknie. Zastanawiam się tylko czy nawet jakby były chęci, to taki rimejk by powstał. Prawa do Kremlingsów ma chyba Rare, i co za tym idzie M$, także ciężko będzie coś tu ugrać. Jednak gdyby sypnęli odpowiednią kwotą - hmmm. Tak czy owak teraz zapewne zobaczymy zwieńczenie trylogii Kongów od Retro. Bo to, że nowy DKC od Retrosów jest w produkcji możemy brać za pewnik. Edytowane 28 grudnia 2017 przez kazuyoshi Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 Retro nie robi kolejnego DKC, tylko nowe IP o którym się plotkuje od dawna, najchętniej ostatnio się mówi o tym, że robią MMO. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 (edytowane) Tylko nie grę MMO... Edytowane 28 grudnia 2017 przez P-chan Cytuj
XM. 10 864 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 Niestety, ale jest to zaje.biscie mocno prawdopodobne. Po(pipi)ki online nie przekonają ludzi do płacenia abonamentu co rok, a mmo juz tak. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 Co wy z tym mmorpg xd, chore ludzie. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 nie mmorpg. MMO, z miksem platformowki, wyscigow, strategii, strzelaniny i wielu wiecej OPUS MAGNUM NINTENDO Cytuj
XM. 10 864 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 Ragus pisał że miasto w mario będzie hoiowe - wyszedł top 3 leveli Ragus pisał że xeno nienwyjdzie w tym roku - 2017 bejbe Ragus pisze ze mowa gra retro nie będzie mmo - Znawca nintendo jak z koziej doopy trąba xD 8 Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 Mnie na pewno nie przekonają do płacenia za online takimi grami... Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 Do 3 razy sztuka xm ty gnoju Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 10 minut temu, P-chan napisał: Mnie na pewno nie przekonają do płacenia za online takimi grami... jakimi? jak nawet nie wiadomo co to będzie od retro, a nawet jeśli mmo to nie wiadomo jakie xD Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 @Rayos Tylko że ja nie gram praktycznie w gry MMO w ogóle, bo szkoda mi na nie czasu. Więc jednak liczę po cichu że będzie to jednak coś normalnego od nich. No chyba że po chamsku trollujesz, i celowo wprowadziłeś mnie w błąd... Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 no ja teżnie gram w mmo, ale nigdy nie skreślam gry tylko przez jej gatunek nie wiadomo czy bedzie mmo czy nie, mowie tylko, ze o tym sie ostatnio najczesciej plotkuje. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 plotki sie wzialy dlatego bo: - ma to byc nowe ip - nintendo przyznalo, ze w 2018 spodziewac sie mamy tytulow w gatunkach o jakim nam sie nie snilo i nie spodziewalismy sie po niny - w 2018r startuje platne online i usluga abonamentowa nie trzeba byc sherlockiem by dojsc do wniosku, ze wszystkie trzy podpunkty moze spelniac mmo od retro, ktore ma zachecic ludzi by placic niny haracz za online Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 A także fps, realistyczne wyścigi, bijatyka na dwóch chłopków, symulator chodzenia, moba, izometryczny dungeon crawler i 100 innych gatunków nie kojarzonych z Nintendo. Od wymuszenia haraczu za online będą Pokemony Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 29 grudnia 2017 Opublikowano 29 grudnia 2017 @Rayos Ja też nie skreślam gier tylko ze względu na gatunek jaki reprezentują, i ogólnie jestem ciekaw co tam "wysmażą". Bowiem może im faktycznie wyjść ciekawy szpil. Po prostu ja nie gram w gry, które nastawione są tylko na granie po sieci. Dlatego też mimo tego że podoba mi się stylistycznie taki choćby Overwatch to i tak wiem że w niego nie zagram, bo jestem graczem starej daty. Gdyby Splatoon nie miał singla (choćby na te kilka godzin), to mimo tego że podoba mi się ta gra i to bardzo, to też bym w nią nie zainwestował. Wiem może mam dziwne podejście do całej sprawy, ale w grach zawsze multiplayer'a traktuje jako miły dodatek do pogrania z kolegami w sieci (o ile mam na to ochotę), a nie główną oś zabawy. I stąd biorą się moje obawy odnośnie tych plotek, że Retrosi mogą pracować nad grą MMO... Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 29 grudnia 2017 Opublikowano 29 grudnia 2017 (edytowane) Żeby byl to mmo to usługa sieciowa musi mieć sens i być na poziomie PSN lub XBL ale osobiście w to nie wierze. Prędzej świnie zaczną latać niż NIntendo ogarnie logiczny i bez bzdur z epoki kamienia łupanego funkcji. Tym bardziej, że Switch ponownie ma Friend Code to będę mocno w szoku, jeżeli wyjdzie MMO wymuszający subskrypcje. Edytowane 29 grudnia 2017 przez chrno-x Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 29 grudnia 2017 Opublikowano 29 grudnia 2017 Nintendo ostatnio mocno eksperymentuję więc to zjehbnane MMO może okazać sie prawdą, a wtedy A wiec mam nadzieje, że jednak do tego nie dojdzie. Bardziej realny scenariusz jest taki, że Retrosi robią trzecią część Donkey Kong Country (pewny zarobek) i dopiero po wydaniu tej gry zabiorą sie za własny projekt, który od dawna mogą mieć już w głowach,...... i oby nie było to MMO. Cytuj
XM. 10 864 Opublikowano 29 grudnia 2017 Opublikowano 29 grudnia 2017 Wszystko tylko nie 3 cześć DK. Dajcie spokój - jak nie robili MP to DK, trzymam kciuki za nowe IP i coś nowego a nie kolejna część malpiszona. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 29 grudnia 2017 Opublikowano 29 grudnia 2017 Oj pograłby w nowego DK 2d. No ale zadowolę się też nowym Mario Makerem. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 29 grudnia 2017 Opublikowano 29 grudnia 2017 Też wolę by robili jakieś nowe IP (tylko nie MMO), a dopiero później zabierali się za ewentualnie nowego DK. Niech Nintendo da się im w końcu wykazać, we własnym autorskim projekcie. Cytuj
Xord 50 Opublikowano 29 grudnia 2017 Opublikowano 29 grudnia 2017 Złośliwe to będzie ale retro jeszcze istnieje? Mój ulubiony team jednej gry gdzie po latach wydaje się nie strawna już. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 30 grudnia 2017 Opublikowano 30 grudnia 2017 A dlaczego mieliby nie istnieć? Uratowali Metroida i wspięli się na wyżyny co można osiągnąć swego czasu na platformach NIntendo. Uratowali serię DK od zapomnienia tworząc dwie genialne platformówki. W ich przypadku zdecydowanie można powiedzieć "jakość, nie ilość". Poza tym Nintendo nie pamiętam aby kiedykolwiek zamknęło jakieś studio, zwłaszcza ekipę first-party (których można wyliczyć na placach jednej ręki - nawet Monolith jest studiem second party). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi