zdrowywariat 373 Opublikowano 23 lutego 2018 Opublikowano 23 lutego 2018 (edytowane) 6 minut temu, Rayos napisał: a DK 3D to co? Mam na myśli kolejną próbę, bo DK64 było takie se i chyba nawet w 8 miechów go zrobili. Konkretny szpil, z odpowiednim budżetem, coś jak z MP. Przejście z 2D w 3D w najlepszym stylu. A z tą trudnością to mam na myśli poziom trudności, ale zrobienia gry, ze względu na dynamikę DK w 2D, drugą postać na plecach i masę bajerów, jak wagonik, czy nosorożec itp.. DK3D to wyzwanie dla developera, dużo większe, niż Mario moim zdaniem. Edytowane 23 lutego 2018 przez zdrowywariat Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 23 lutego 2018 Opublikowano 23 lutego 2018 A, to trzeba było od razu mówić, że masz na myśli nowego 3d donkeya Cytuj
Paolo de Vesir 9 093 Opublikowano 23 lutego 2018 Opublikowano 23 lutego 2018 1 minutę temu, zdrowywariat napisał: DK64 było takie se Za(pipi)ista szpila, miałem ją w bundlu z N64: różnorodne krainy, metroidvaniowe elementy, fajni bossowie i długa gra. DK64 było fpytkę. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 23 lutego 2018 Opublikowano 23 lutego 2018 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Za(pipi)ista szpila, miałem ją w bundlu z N64: różnorodne krainy, metroidvaniowe elementy, fajni bossowie i długa gra. DK64 było fpytkę. No pamiętam, że nie był taki zły, fajne postaci, małpa na rękach, wagonik w trzech wersjach, całe skończyłem na 100% z czego pamiętam, ale jednak Banjo i Conker lepszy :). Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 23 lutego 2018 Opublikowano 23 lutego 2018 No był był ale ja zawsze unikam porównywania gier do tuzów gatunku, bo wtedy to 90% produkcji byłaby beee. A ile w ogóle w to grałeś? No i tam jeszcze ten nieszczęsny expansion pack był grany, też pewno rzutowało na lekkim fuckupie sprzedażowym. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 23 lutego 2018 Opublikowano 23 lutego 2018 (edytowane) 11 minut temu, Rayos napisał: A, to trzeba było od razu mówić, że masz na myśli nowego 3d donkeya Bo Balon napisał DK3D, a nie DK64, więc... :). 6 minut temu, balon napisał: No był był ale ja zawsze unikam porównywania gier do tuzów gatunku, bo wtedy to 90% produkcji byłaby beee. A ile w ogóle w to grałeś? No i tam jeszcze ten nieszczęsny expansion pack był grany, też pewno rzutowało na lekkim fuckupie sprzedażowym. Na N64 we wszystko, co grałem to kończyłem na 100%, bo miałem czas. Przy DK64 trzy nocki zarwałem pamiętam, bo miałem pożyczonego :). Od Rare wszystko skończyłem, nawet Blast Corps i Get Force Gemini. Edytowane 23 lutego 2018 przez zdrowywariat Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 23 lutego 2018 Opublikowano 23 lutego 2018 No to mi bardziej chodziło o DK w 3d czyli idąc tym tropem to DK64. Zgodzę się po części z Rayosem, że nie było to poziom Banjo ale był mega potencjał. Prze remaku mogli by dodać trochę szlifów i byłoby cudo. Dla mnie Donkey Kong zdecydowanie najlepszy bohater z platformówek niny. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 23 lutego 2018 Opublikowano 23 lutego 2018 (edytowane) Najlepszy bohater platformówek Nintendo..niełatwy wybór, ale moje top 3 byłoby chyba takie: Donkey Kong,Luigi i Wario. Ten ostatni zdecydowanie najlepszy Edytowane 23 lutego 2018 przez funditto 1 Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 23 lutego 2018 Opublikowano 23 lutego 2018 Luigi zdecydowanie podniósł swoje notowania po MK8 xD U mnie Donkey, Toad (a co już miał swoją gierkę, no prawie platformówkę) i Luigi. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 23 lutego 2018 Opublikowano 23 lutego 2018 Zapomniałem o kapitanie. Toad trzeci, DK poza topem Cytuj
XM. 10 864 Opublikowano 24 lutego 2018 Opublikowano 24 lutego 2018 Ja to ciągle marze o platformerze z Waluigi albo Wario. Juz mam trochę dosyć Mariana i spółki, a pełnoprawna giera 3d z dwoma wymienionymi jegomosciami bralbym w ciemno. Cytuj
adus1991 10 Opublikowano 24 lutego 2018 Opublikowano 24 lutego 2018 3 godziny temu, XM. napisał: Ja to ciągle marze o platformerze z Waluigi albo Wario. Juz mam trochę dosyć Mariana i spółki, a pełnoprawna giera 3d z dwoma wymienionymi jegomosciami bralbym w ciemno. Jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić. Gra w której byśmy jeździli między kasynami i sprawdzali ile zysku mieliśmy w tym tygodniu? Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 24 lutego 2018 Opublikowano 24 lutego 2018 2 godziny temu, adus1991 napisał: Jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić. Gra w której byśmy jeździli między kasynami i sprawdzali ile zysku mieliśmy w tym tygodniu? Polecam trochę obczaić historię Wario bo gry z jegomościem na Game Boye (Wario Land seria) czy ostatni świetny ale bardzo niedoceniona odsłona na Wii (Wario Land: Shake It/ The Shake Dimension) to same sztosiki, które warto ograć i z chęcią bym przywitał nową odsłonę (niestety pozycje 3D nigdy świata swym wykonaniem nie zawojowały, ale DK w sumie również, choć wydanie 2.5D przywróciły blask serii). Ja marzę o remake'u remake'a MGS'a The Twin Snakes z GaCka (badum tsss...) albo jakiś Remake Skies of Arcadia. Ehhh to byłoby coś. Cytuj
adus1991 10 Opublikowano 24 lutego 2018 Opublikowano 24 lutego 2018 Grałem w Wario Land 3 na GBC. To co się żarło żeby być grubym i mieć jakieś nowe skille. Z tym jeżdżeniem po kasynach se jaja robiłem. A TTS to jest dopiero gra. Chyba ze 7 razy na Kjubie przeszedłem. Ale wątpię aby złodzieje z Konamy coś chciały zrobić w tej sprawie. Bo chyba oni mają tam najwięcej do powiedzenia w temacie. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 12 godzin temu, adus1991 napisał: Grałem w Wario Land 3 na GBC. To co się żarło żeby być grubym i mieć jakieś nowe skille. Z tym jeżdżeniem po kasynach se jaja robiłem. A TTS to jest dopiero gra. Chyba ze 7 razy na Kjubie przeszedłem. Ale wątpię aby złodzieje z Konamy coś chciały zrobić w tej sprawie. Bo chyba oni mają tam najwięcej do powiedzenia w temacie. No w przypadku remake'a The Twin Snakes równe prawa do tej odsłony posiada Nintendo i jakiś mały % nieistniejące już Silicon Knights i tutaj byłby największy problem. Dwie części Baten Kaitos też bym przygarnął, choć chyba obecnie najbardziej chciałbym aby Nintendo wydało Wind Wakera HD na Switchu (spokojnie pociągnąłby 1080p/60fps). Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 2 godziny temu, chrno-x napisał: No w przypadku remake'a The Twin Snakes równe prawa do tej odsłony posiada Nintendo i jakiś mały % nieistniejące już Silicon Knights i tutaj byłby największy problem. Dwie części Baten Kaitos też bym przygarnął, choć chyba obecnie najbardziej chciałbym aby Nintendo wydało Wind Wakera HD na Switchu (spokojnie pociągnąłby 1080p/60fps). Myślę, że WW pojawi się w swoim czasie, w jakiejś luce, ta gra akurat idealnie pasuje do Switcha, motyw podróżowania. Podobnie Metroid ze względu na widok z hełmu, na pewno fajna imersja będzie w handheld mode. A może mam tylko omamy :). No i MGS, zawsze chciałem nadrobić tę grę, a na Gacka była najlepsza wersja, w dodatku na małym ekranie da radę pewnie. Cytuj
XM. 10 864 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 WW HD wątpliwe, raczej stawiabym na remaster SS. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 No też mi się wydaje, że niny odpuści remaster remejku. SS bym mocno przyjął bo nie chciało mi się grać na wii ze względu na te je bane machanie. 1 1 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Mi się marzy odświeżona wersja Mario Sunshine. Mój ulubiony platformer ever. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Zastanawiałem się nad portem Smash Bros.. Wziąłem pod uwagę post Emily Rogers, w którym napisała, że w tym roku dostaniemy Smasha, ale nie wiadomo czy będzie to wersja Deluxe czy nowa część oraz działania Nintendo na Switchu i uważam, że dostaniemy Smash Bros. Switch lub Smash Bros. 5 - nie będzie to Smash Bros. 4. Skąd taki wniosek ? Nie wiem czy pamiętacie jak przed styczniową prezentacją Switcha były podobne plotki o Splatoonie. Wiadomo było, że będzie, ale jedni twierdzili, że to będzie udoskonalony port inni że dwójka chociaż tak naprawdę będzie to bardziej Splatoon 1.5. Podczas styczniowego Mini Direct mieliśmy podobną sytuację z Mario Tennis - Aces to bardzo mocno rozbudowana wersja Ultra Smash. Tak samo będzie że Smashem. Z Mario Kartem nie mogli wykonać podobnego zabiegu, bo wymagałoby to wymiany tras i nowego patentu w stylu kół grawitacyjnych, ale w Smashu wystarczy dodać kilka plansz i postacie ze Splatoona, Ice Climbers, Arms oraz Championów z Breath of the Wild Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Mnie w ogóle nigdy nie ruszał tan Smash. Czasami zagrałem jak ktoś był akurat u mnie i co najważniejsze musiał umieć/lubić grać, a do tego przełknąć dla niego bardzo często niezrozumiałą stylistkę swit niny xD Jest to jedna z tych gier którego fenomenu nigdy nie pojmowałem. 2 Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Mam tak samo. Od gierki odbiłem się jak od ściany. Najbardziej uwierał mnie system i mechanika walki (skakanie po platformach itd.). Wychowałem się na staroszkolnych bijatykach, gdzie jedyną prostą zasadą jest zbić przeciwnikowi pasek energii do zera. W Smashach nie mogłem się przemóc, że to wszystko działa na innych podwalinach, odrzucał mnie strasznie ten eksperymentalny system walki, a pojedynki w 4 czy tam 8 zawodników na jednej planszy - paranoja. Cytuj
roivas 41 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Melee było genialne. Fajnie jakby poszli w jego stronę z system walki, lekko odkurzyli graficznie to co było na Wii U i dodali story, te tarcze itd. Remasterować to można Mario Land itp, a nie Smasha czy Mario Karta, one powinny dostawać pełnoprawne kontynuacje na nowych sprzętach. Cytuj
XM. 10 864 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Ja od remastera ssb u czy też nowego smasha oczekuje dobrego singla - taki wyje.bany system walki aż się prosi o fajne story ala beat em up bądź tekken force a nie to (pipi) z ostatniej części Cytuj
funditto 657 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 System walki z Melee + roster postaci z 4 + postacie, które wymieniłem we wcześniejszym poście + tryb story w stylu Subspace Emissary z Brawl :O To byłaby gra idealna Dla mnie Smash >> Tekkkeny, Street Fightery i inne Armsy 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi