Solderowy123 43 Opublikowano 6 grudnia 2017 Opublikowano 6 grudnia 2017 Akcja serialu "Templariusze" rozpoczyna się tuż po upadku Akki, ostatniego bastionu templariuszy w Ziemi Świętej, gdzie Święty Graal ginie w zagadkowych okolicznościach. Wiele lat później pojawiają się wskazówki, które sugerują, gdzie może znajdować się Graal. Szlachetnie urodzony, odważny i uparty członek zakonu templariuszy rycerz Landry (Tom Cullen - seriale Dowtown Abbey, Gunpowder) wysyła grupę braci na śmiertelnie niebezpieczną misję, której celem jest odzyskanie zaginionego kielicha. W polsce serial będzie dostępny od 7 grudnia w HBO GO Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 7 grudnia 2017 Opublikowano 7 grudnia 2017 O, u nas w piątki o 20:10 i powtórki w niedziele o 17:30, w miarę git. Jak nie zapomnę, to będzie oglądane Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 8 grudnia 2017 Opublikowano 8 grudnia 2017 Brud, smród i ubóstwo, bardzo cienka produkcja. Aż dziw bierze, że to serial od hbo, bo ledwo by się łapał do ramówki tv puls. Przy tym nawet ten balasek Gotham jest arcydziełem. Naciągane 2+/10. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 8 grudnia 2017 Opublikowano 8 grudnia 2017 To jest serial od History a nie od HBO Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 A miałem się zabierać za niego, bo trailer był dosyć mocny Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 11 grudnia 2017 Opublikowano 11 grudnia 2017 Niestety, po pierwszym odcinku muszę potwierdzić słowa@Yakubu - na razie jest co najmniej o kilka klas niżej od Wikingów. Od pierwszych chwil po oczach wali budżetowość. Począwszy od rażąco biednych efektów komputerowych, na lipnych strojach skończywszy. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 21 lutego 2018 Opublikowano 21 lutego 2018 Update: postanowiłem oglądać serial tak do przysłowiowego prasowania. Dziś zakończyłem 10-tym, finałowym odcinkiem i... tragedii nie ma. Po pierwszym odcinku, który walił po oczach biednym CGI, budżetowością i ogólną amatorką, później akcja już na stałe przenosi się do Francji. Dostajemy dworskie intrygi, rozgrywki pomiędzy samymi Templariuszami, a motyw poszukiwań Graala jest gdzieś tam w tle. Da się to oglądać - od momentu, kiedy realizacyjnie nie trza było stosować tanich sztuczek, co by "jakoś" pokazać Akkę i zmieścić się przy tym w budżecie. Daleko temu do Wikingów, ale im dalej, tym chyba lepiej. 5-5,5/10 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 21 lutego 2018 Opublikowano 21 lutego 2018 Ja po pierwszym odcinku odpadłem. Nie ma sensu się męczyć z tym jak jest tyle dobrych seriali. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 14 sierpnia 2018 Opublikowano 14 sierpnia 2018 (edytowane) Drugi sezon już się kręci. Do obsady dołącza Mark Hamill Edytowane 14 sierpnia 2018 przez Frantik Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 14 sierpnia 2018 Opublikowano 14 sierpnia 2018 Ogląda ktoś te ścierwo? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi