Skocz do zawartości

Bayonetta 3

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pograłem troszkę znowu i oczy krwawią od tego klatkarzu. Chyba robili grę pod Switcha Pro, który nigdy nie powstał.

Pobawię się tym yuzu i mam nadzieję, że na czymś takim:

ASUS Strix GL703GM-EE043R i7-8750H/16GB/256GB SSD+1TB/GTX1060

będzie chociaż 1080p i stałe 60 klatek.

Opublikowano

Coraz fajniejszy ten gaming xD Ale od razu wam napisze, że po 1 - ta gra nie działa póki co na Yuzu (pewnie kwestia czasu).

Grę można uruchomić jedynie w Ryujinx, ale też ma problemy z niektórymi sterownikami / kartami, więc występują artefakty i problemy z grafiką. 

To nie jest tak, że każdą grę ściagacie i działa z automatu na emulatorze - jasne - niektóre są dopracowane i odpalicie je w 4k w 60hz z modami, lepszymi teksturami, a niektóre albo nie były testowane w ogóle, albo nie są dostosowane do emulatora, albo mają inne problemy, przez które są niegrywalne. 

Opublikowano

No właśnie przed chwilą się o tym przekonałem ;)

Sprawdzę jakaś inną gierkę w oczekiwaniu na "patcha" czy w ogóle to emu ma sens na moim lapku.

Tak czy inaczej powinni ich jebać od góry do dołu za to w jakim stanie wypuścili ten tytuł.

Opublikowano

Tak, i nie obwiniałbym tutaj też tak switcha tylko partaczy z PG - graficznie 360, nie dzieje się niewiadomo co czego nie widziałem w dwóch poprzednich częściach, a tu gra w 60 klatkach działala 10sekund w tutorialu, a tak to nie wiem czy więcej niż 40 było.

Do tego na razie odnoszę wrazenie dużego spłycenia rozgrywki (ale tu nie będę się zapędzał póki nie przejdę) i ruszanie bestia imo chujowe.

Opublikowano

Ależ mnie wkurwia ta gra z tą kamera - na chuj tak blisko postaci podczas eksploracji, podczas walk za to gubi postać, w tej części wydaje się największy chaos podczas walk przez jej źle układanie się.

• Lubię! 1
Opublikowano

I kolejna chujowa rzecz - brak ustawiania broni jak nam pasuje (czyt. Podział na ręce/nogi jak w poprzednikach), wszystko leci defaultowo...

Opublikowano

Ja dopiero Chapter 2 ale widać, że skupiali się na tych stworkach i na walce nimi :/ Mam nadzieję, że to się zmieni bo na chwilę obecną zwykła walka jest gorsza niż w poprzednich częściąch.

Opublikowano

Nie no gierką spoko, kupiłbym Switcha, żeby gapić się na dupe wiedźmy, ale @Bzdurasnapisal że gra chodzi na tym szrocie jak gówno. Kurwa, że Sony czy MS nie wykupił FRANCZYZY na wyłączność, to jest śmiech na sali ;/

Opublikowano
8 minut temu, Dave Czezky napisał:

Jeszcze nic nie widzieliście :cool2:

Na razie to dno i kutasówa - wczoraj od dawien dawna usnąłem na rozgrywce gdy był etap z metrem.

Opublikowano
10 minut temu, Psyko napisał:

Nie no gierką spoko, kupiłbym Switcha, żeby gapić się na dupe wiedźmy, ale @Bzdurasnapisal że gra chodzi na tym szrocie jak gówno. Kurwa, że Sony czy MS nie wykupił FRANCZYZY na wyłączność, to jest śmiech na sali ;/

Bo niestety chodzi w przedziale 25-60, częściej trzymając się okolic 40 klatek jak na moje oko. Gra absolutnie do mnie trafiła i jestem w stanie to znieść, ale nie każdy ma taką tolerancję. Design też jest jakiś lewy, poprzedniczki bardziej imponowały wizualnie. Ale combat i cutscenki to moja topka, pysznie się w to gra (pomijając framerate i rozdzialkę) i pysznie się to ogląda (pomijając framerate i rozdzialkę). Gdyby było sztywne 60 to byłby potencjał na system sellera

Opublikowano

wszystkie bayonetty na wszystkich konsolach chodzą w variable framerate od x360 po switcha, chcecie betonowe 60 fps to jest jedynka na steam i może dwójka na yuzu, nie wiem

Opublikowano (edytowane)

Jedyną gorzej działającą Bayonettą jest jedynka na PS3.

Chyba wolałbym opcjonalnego locka na 30 klatek niż ledwo wyrabiające 40.

Edytowane przez Ins
Opublikowano

Zrobiłem początek do Versu 3 i szczerze mówiąc tyle się dzieje i tak często zmienia się perspektywa, że nie zauważam tych skoków fps (na szczęście).

Gra się super, pomysł z Kaiju bardzo mi się podoba.

Ale trzeba przyznać, że gra wygląda jak g**** (gram na 27" monitorze). 

Opublikowano
22 godziny temu, Rtooj napisał:

Czy na tym Yuzu, jeżeli już mi będzie ładnie śmigał na laptopie, to czy:

a) uzyskam płynność 60 i rozdziałkę 4k na tv?

b) najważniejsze, czy można podłaączyć oryginalne pady od switcha?

Na SD też pięknie działa :)