Gość yaczes Opublikowano 24 września 2021 Opublikowano 24 września 2021 Panie, mam importy z calego swiata, limited runy, special reservy, a bayo mam nie miec? Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 24 września 2021 Opublikowano 24 września 2021 To tam jedną sztukę dla wujka Bzdurasa zarezerwuj na 2022, proszę i dziękuję, pozdrawiam cieplutko Cytuj
Damk 98 Opublikowano 24 września 2021 Opublikowano 24 września 2021 9 godzin temu, devilbot napisał: Szkoda że ta seria jest uwięziona na switchu... Gdyby nie Nintendo WiiU / Switch nie byłoby żadnej serii... Ale rozumiem o co chodzi. Też czasami sobie rozmyślam jak mogłoby wyglądać takie Xenoblade X czy The Legend of Zelda: Breath of the Wild, gdyby twórcy nie musieli się męczyć z optymalizacją pod najsłabszą konsolę w generacji. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 24 września 2021 Opublikowano 24 września 2021 No Bayo to nisza trochę i jakoś chyba kozacko się nie sprzedała na ps3/360 gdzie w momencie premiery już baza konsol była ogromna. Da się to zrozumieć bo stylistyka gry to chyba wszystko co ludzi mierzi w japońszczyźnie xd Platynowi ogólnie robią gierki lux, ale cuchnące anime przywarami i na zachodzie to nie idzie po prostu sprzedażowo. Xenoblade X nie wyglądało źle poza tymi koszmarnymi mordami postaci, które dostarczały nocnych koszmarów Cytuj
White Raven 15 Opublikowano 24 września 2021 Opublikowano 24 września 2021 Kurna obawiam się, że będzie scenariusz jak przy okazji No More Heros 3. Czyli kulejąca oprawa plus odtwórcza rozgrywka. Ale co ja tam wiem, fani i tak będą całowali Bajo(mi)netę po stópkach Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 14 godzin temu, White Raven napisał: Kurna obawiam się, że będzie scenariusz jak przy okazji No More Heros 3. Czyli kulejąca oprawa plus odtwórcza rozgrywka. Ale co ja tam wiem, fani i tak będą całowali Bajo(mi)netę po stópkach Przecież u Sudy zawsze to tak wygląda, co ty porównujesz. Ciekawe czy będzie crossover z Astral Chain, po co dawaliby maskotke policji? Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 może to to samo uniwersum Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 W dwójce były kostiumy m.in Linka, Peach, Samus itd. Były też liczne żartobliwe odniesienia do DMC, Residentów, Revengence, Madworlda, Okami, Viewtiful Joe itd. Na pewno w trójce też będą różne takie rzeczy. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 3 października 2021 Opublikowano 3 października 2021 Spędziłem ostatni tydzień grając znowu w Ninja Gaiden Black i w skrócie powiem tyle: Bayonetta to najlepsza gra akcji w historii. Stosunek miodu do siermiężnych momentów pozostaje kompletnie niezrównany, nie wiem jak to możliwe w przypadku 10-letniej gry. Ale branża odwróciła się od prób promowania progresu w tym gatunku. Gry z przeszłości zaś duuuużo bardziej dziś pokazują, że jednak... są z przeszłości. W Bayonetcie praktycznie nie ma słabych momentów (chociaż w dwójce wkradło się momentami nieco bardziej jednostajne tempo i bardziej "standardowe" starcia, nie jestem też fanem większości etapów "latanych", ale raczej nie irtyują), a sufit możliwości jest baaardzo wysoko. Kamera, sterowanie, akcja, płynność, nadal nie widziałem gry która robiłaby to lepiej. Co oczywiśice po części wynika z faktu, że nikt się specjalnie nie starał. Popularne gry przez tę dekadę raczej przede wszystkim zwolniły, założyły metalowe buty i rzadko dały mi okazę w ogóle faktycznie GRAĆ, jako "akcję" rozumiejąc miks scenek, gadania, wolnego wychylania gałki do przodu oraz jakichś wersji QTE i strzelanki. I... ludzie to lubią. Za wielu za Bayonettą nie płacze. Tak to już bywa. Niektóre gry 10/10 są początkiem nowej ery, a inne są końcem starej. To będzie łabędzi śpiew dla całego typu gier, i okazja, by spełnić niezrealizowane plany z ogromnej porażki, jaką był Scalebound. Kamiya ma raczej rolę nadzorczą w tej produkcji, reżyserem Bayonetty 3 jest Yusuke Miyata, dla którego właśnie Scalebound miał być trampoliną w karierze. Mechanizm przejmowania kontroli nad demonami wydaje się całkiem zbliżony do tego, co Platynowi chcieli zrobić w produkcji na Xboxa ze smokiem. 1 Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 4 października 2021 Opublikowano 4 października 2021 W dniu 25.09.2021 o 19:36, ogqozo napisał: W dwójce były kostiumy m.in Linka, Peach, Samus itd. Były też liczne żartobliwe odniesienia do DMC, Residentów, Revengence, Madworlda, Okami, Viewtiful Joe itd. Na pewno w trójce też będą różne takie rzeczy. Pewnie nie byly akcentowane w trailerze, no ale nie wykluczam ze to tylko oczko puszczone do fanow. Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 4 października 2021 Opublikowano 4 października 2021 Ten trailer wyszedł fatalnie. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 E tam, druga połowa całkiem spoko. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 13 lutego 2022 Opublikowano 13 lutego 2022 A propos mojego posta wyżej. Samo Platinum ostatnio stwierdziło, że więcej nie będzie robić takich gier jak Bayonetta. Jak powiedział "Famitsu" sam Atsushi Inaba, zapytany o projekt GG: "(...) Chcemy robić gry, którymi można się cieszyć przez dłuższy okres (...) Oczywiście, chcielibyśmy z radością skupiać się na małych ale świetnie pomyślanych grach jak Sol Cresta, oraz robić gry, w których można cieszyć się przechodzeniem jej po kolejnych pojedynczych, starannie zaprojektowanych etapach, jak Bayonetta. (...) Niemniej projekty, które planujemy na przyszłość, będą miały inną strukturę. Patząc na zmiany na rynku, jest to absolutnie konieczne" 1 Cytuj
Pupcio 18 644 Opublikowano 13 lutego 2022 Opublikowano 13 lutego 2022 Ehh bylo do przewidzenia ze jak chińczyk ich wykupił to tak skończą Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 13 lutego 2022 Opublikowano 13 lutego 2022 Żadna strata, już 8 lat bez dobrej gry. Systemu walki do Nier nie będę liczył bo cała reszta to nie ich sprawa. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 13 lutego 2022 Opublikowano 13 lutego 2022 Oj coś wyczuwam, że Bayo 3 będzie zrobiona lekko na opdpier.dol, bo już jakiś GaaS się marzy w Platinum. Ech, trzeba znowu odpalić kolekcję Vanquish + Bayo 1 żeby się odtruć. Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 13 lutego 2022 Opublikowano 13 lutego 2022 Astral chain nie był zły, ale może Nintendo kontroluje jakość Bayo3? Platynowcy sparzą się GaaSem i znowu będą zakładać nowe studio albo błagać o jakiś projekt do odratowania. Cytuj
voi tekku 120 Opublikowano 14 lutego 2022 Opublikowano 14 lutego 2022 1 godzinę temu, XM. napisał: Żadna strata, już 8 lat bez dobrej gry. Systemu walki do Nier nie będę liczył bo cała reszta to nie ich sprawa. Astral Chain byl rewelacyjny, w nic innego od nich nie grałem wiec nie mam porownania ale imo to był sztos. Na Bayo 3 też liczę, może sprawdzę też 1 i 2 jakoś przed premierą jeśli jakieś dobre promo trafię. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 lutego 2022 Opublikowano 14 lutego 2022 Astral był cudny aczkolwiek musiałem sobie go dawkować inaczej czułbym znużenie, szczególnie przez astral plain. Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 14 lutego 2022 Opublikowano 14 lutego 2022 Astral był cudny aczkolwiek musiałem sobie go dawkować inaczej czułbym znużenie, szczególnie przez astral plain.Fakt astral był ciut specyficzny długo się do niego przyzwyczajałem. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 13 lipca 2022 Opublikowano 13 lipca 2022 (edytowane) Edytowane 13 lipca 2022 przez Bigby Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 13 lipca 2022 Opublikowano 13 lipca 2022 I fajno, chociaż końcówka roku robi się tłoczna. I tak wiedźma dostaje priorytet przed wszystkim innym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi