Szermac 2 855 Opublikowano 13 stycznia 2022 Opublikowano 13 stycznia 2022 Ale, że gdzie mam ? W Painie czy na tym filmiku ? No na filmiku nie mam, chodzi mi o sam zamysł/design elementu o którym wspomniałeś. Zresztą no to nie będzie wariacja Destiny/Outriders/Borderlands, o czym my tu gadamy xD Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 13 stycznia 2022 Opublikowano 13 stycznia 2022 https://www.theastronauts.com/2019/05/witchfire-destiny/ https://www.vg247.com/witchfire-new-gameplay-massive-change Sam twórca rżnie movement i strzelanie / umiejętności z Destiny, więc coś w tym jest. Dodatkowo mają być elementy RPG i loot. Także porównywanie głupie nie jest. Sama struktura gry to jednak coś innego. To ma być rasowy singiel, ponoć metroidvaniowy. Cytuj
knotek 214 Opublikowano 17 stycznia 2022 Opublikowano 17 stycznia 2022 A to nie było tak, żę pierwsze wzmianki o witchfire wysuwały na pierwszy plan przede wszytskim wysoki poziom trudnosci i jakies inspiracje serią Dark Souls (jakby to głupio nie brzmiało)? I w międzyczasie kilka razy zmienili koncepcję? Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 17 stycznia 2022 Opublikowano 17 stycznia 2022 Nie. Pierwsze zmianki mowily o fpsie zainspirowanym soulsami tak gameplayowo, jak i designersko. I wszystko sie zgadza, a to nie wyklucza fpsowatosci zainspirowanej destiny. Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 19 stycznia 2022 Opublikowano 19 stycznia 2022 - Armed with strange weapons and forbidden pagan magic, hunt a powerful witch holding the key to your salvation. Witchfire is a dark fantasy roguelite shooter - PC, Early Access, fourth quarter of 2022. Final release/platforms: TBD. - A game with world-building and lore, but heavily focused on the roguelite gameplay loop. - It will most likely not get co-op. - There’s only one difficulty level, Git Gud. https://www.theastronauts.com/2022/01/a-date-a-feature-an-indie-drama-and-the-biggest-qa-yet/ Cytuj
knotek 214 Opublikowano 19 stycznia 2022 Opublikowano 19 stycznia 2022 No to jednak koncepcyjnie cos pomieszali od czasu pierwszych zapowiedzi sprzed lat. O elementach rogulite nie było mowy. I dla mnie to nie jest dobra wiadomośc, mam powoli dośc rougelików/litów . Wciąż jednak gra wygląda na tyle intrygująco, że chcę jej bardzo. Cytuj
Szermac 2 855 Opublikowano 19 stycznia 2022 Opublikowano 19 stycznia 2022 A mi dodało do hypeu to info o roguelitcie Szkoda, że rok czekania jeszcze xD Cytuj
wodny1988 41 Opublikowano 20 stycznia 2022 Opublikowano 20 stycznia 2022 Rok czekania, ale na sam wczesny dostęp. Niektóre gry we wczesnym dostępie siedzą rok lub dłużej. Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 20 stycznia 2022 Opublikowano 20 stycznia 2022 W tym wypadku raczej dostaniemy pelna gre od 1 do ostatniego bossa i po prostu bedzie ona stale rozbudowywana nowymi biomami itp. Cytuj
Fraczek 15 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 Zakupilem na Epic Games. Pogralem okolo 40 min i mam 5 lvl, wiec poki co nie widzialem za duzo. Aczkolwiek pierwsze wrazenia sa calkiem mile. Dobrze sie strzela, super optymalizacja, bardzo fajnie zbudowany klimat. Pomimo, ze to wczesny dostep, gra posiada w miare szeroki (mam nadzieje) arsenal broni / czarow, ktore wynajdujemy pomiedzy ekspedycjami. Przeciwnicy sa dosc wymagajacy, wiec bieg na "Rambo" odpada. Troszke martwi mala ilosc map do ekspedycji. Na poczatku dostepna tylko jedna z trzech ale pewnie w miare wykonywania celow, pozostale dwie stana sie dostepne. 2 Cytuj
Amer 1 383 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 Ostrzę kły na ten tytuł od dawna i w sumie miałem brać już teraz, jednak jakoś zniechęca mnie ten wczesny dostęp i raczej skromna zawartość (póki co). @Fraczek, jak pograsz coś więcej to podziel się wrażeniami jeszcze, szczególnie chodzi mi o czas gry. Cytuj
Fraczek 15 Opublikowano 24 września 2023 Opublikowano 24 września 2023 @Amer Im dalej w las tym lepiej. Aktualnie mam 41 lvl i musze powiedziec, ze ta gra ma w sobie to "cos" co powoduje, ze chce Cie sie w to grac. Im bardziej levelujesz, tym na mapie pojawia sie wiecej nowych oraz unikalnych przeciwnikow. To samo z eventami, ktorych przybywa i staja sie ciezsze do ukonczenia. Arsenal jest wynajdowany pomiedzy poszczegolnymi ekspedycjami (tak samo jak przedmioty typu pierscienie czy tez zaklecia). Jest bardzo przyzwoicie jesli chodzi o wybor uzbrojenia bo mozna pokombinowac i dostosowac zestaw to preferowanego stylu gry. Jedna z rzeczy ktora bardzo irytuje to niektore umiejetnosci mobow elitarnych. Strzelajac np. zamrozonymi pociskami, nawet jak jestes schowany za skala, owe i tak Cie trafia. Oczywiscie jest jeszcze kilka pomniejszych bugow ale generalnie, gra bardzo pozytywnie mnie zaskoczyla. 1 Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 25 września 2023 Opublikowano 25 września 2023 Szkoda że gra jest dopiero w EA bo jednak liczyłem że teraz będzie premiera pełnej gry no i ten EGS gdzie nawet Darkest Dungeon 2 odpuściłem i czekałem na wersje steam. Na 100% kupię jak gra wyjdzie na steam obecnie jest to pierwsza gra od czasów x360 jaką nabyłem na lewusa by chwile pograć i sprawdzić co i jak.Klimat super bardzo przywodzący mi na myśl Darkwatch a do tego fajny pomysł na rozgrywke która jak dla mnie jest dość miodna. Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 28 września 2023 Opublikowano 28 września 2023 Jeju, ta gra to sztos. Przez pierwszą godzinkę zginąłem więcej razy niż do platyny w Returnalu. Eksploracja miejscowy jest cymesik, naprawdę klimatyczna gierka z fajna walka. Rogalitowosc polega na losowaniu się atrakcji na mapie, a nie samej mapy - ta jest zawsze taka sama. Generalnie do bossa możemy iść w sekundę od new Game. Gra polega na dopasowaniu się tak, żeby mieć z nim szanse. Więc każda podróż to odblokowywanie pierścieni, broni, czarów i zbieranie dusz, a potem dojście do portalu, żeby to wynieść, a nie zostawić po śmierci. Będzie grane wraz z rozwojem. Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 28 września 2023 Opublikowano 28 września 2023 Godzinę temu, Nyu napisał: Jeju, ta gra to sztos. Przez pierwszą godzinkę zginąłem więcej razy niż do platyny w Returnalu. Eksploracja miejscowy jest cymesik, naprawdę klimatyczna gierka z fajna walka. Rogalitowosc polega na losowaniu się atrakcji na mapie, a nie samej mapy - ta jest zawsze taka sama. Generalnie do bossa możemy iść w sekundę od new Game. Gra polega na dopasowaniu się tak, żeby mieć z nim szanse. Więc każda podróż to odblokowywanie pierścieni, broni, czarów i zbieranie dusz, a potem dojście do portalu, żeby to wynieść, a nie zostawić po śmierci. Będzie grane wraz z rozwojem. A idzie już chociaż ukończyć gre? Cytuj
Amer 1 383 Opublikowano 28 września 2023 Opublikowano 28 września 2023 (edytowane) Też się jaram okrutnie, jednak czekam z zakupem aż wskoczy na steam lub przynajmniej dodadzą trochę zawartości i naprawią błędy. Jest ich ponoć sporo. Podkreślam: ponoć. Edytowane 28 września 2023 przez Amer Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 29 września 2023 Opublikowano 29 września 2023 Nie mówię, że ich nie ma, ale mnie nie spotkał dosłownie żaden. Co do zawartości, to to jest inny rogalik. Nastawiony na powtarzanie jednego biomu, a nie całej gry. Mamy więc 2 biomy z 6 chyba, ale ja spędziłem na ten moment 10h tylko w jednym. Więc da się długo pograć. Cytuj
Amer 1 383 Opublikowano 22 października 2023 Opublikowano 22 października 2023 (edytowane) Udało mi się wreszcie dorwać do gierki i... no kurczaki, to naprawdę świetny tytuł! Mam słabość do rogalików, więc wkrętka jest mocna. Witchfire brzmi i wygląda baaaardzo dobrze, a samo strzelanie jest naprawdę mięsiste. Póki co nabiłem tylko kilka godzin, więc nie wszystko jeszcze kumam (wciąż biegam po pierwszej mapie), jednak teraz już wiem, że zdecydowanie będę chciał ten tytuł wymasterować. Piękna sprawa! @Nyu, @Fraczek, ogrywacie nadal? Jakieś pro tipy dla początkującego? Nie bardzo wiem np jak radzić sobie z "pułapkami" które niedawno pojawiły się na mapie. Coś na zasadzie lewitujących totemów które walą do nas gdy podejdziemy zbyt blisko. Gra podpowiada by zlikwidować jakieś obiekty na mapie które rzekomo je zasilają, jednak póki co niczego takiego nie znalazłem. Edytowane 22 października 2023 przez Amer Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 22 października 2023 Opublikowano 22 października 2023 Na początku rób małe wypady (po 1-3 cele i powrót portalem), potem większe. Levelowanie utrudnia grę, ale od pewnego momentu ją ułatwia. Zawsze miej w toku badania, żeby odkrywać nowe przedmioty i bronie. Najważniejsze to ubrać ten przedmiot, który sprawia, że apteczka leczy full i ta błyskawica zabijająca niedobitków, a z magii IMO krzyż i zamrażanie. Z broni rewolwer i Midas. Skup się na ulepszaniu ich, to będziesz kosił. Możesz spokojnie olać czerwone przedmioty, ważniejszy jest witchfire i brak klątwy niż przyspieszanie badań. Zresztą nauczysz się, co jest opłacalne, a co nie. Co do tej pułapki, to nie wiem, po prostu ją omijałem. Ja już rozpykałem drugą mapę i obecnie po prostu czekam na nowy content (ma być za miesiąc), bo jedyne, co mógłbym teraz robić, to po prostu levelować i ulepszać bronie - a nie chcę tego robić, żeby się nie przelewelować przed nowymi rzeczami. Cytuj
Amer 1 383 Opublikowano 22 października 2023 Opublikowano 22 października 2023 Wbijanie lvl utrudnia? Tj. mobki rosną w siłę razem z nami? Tylko czy coś jeszcze? Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 22 października 2023 Opublikowano 22 października 2023 Im wyższy lvl, tym trudniejsze eventy się pojawiaja, mocniejsi wrogowie itp. Ale im większy lvl, tym więcej apteczek możesz mieć, no i lepsze staty. Cytuj
Amer 1 383 Opublikowano 11 listopada 2023 Opublikowano 11 listopada 2023 (edytowane) @Nyu, na którym levelu spauzowałeś ostatecznie? Wkręciłem się okrutnie w ten tytuł, jednak podobnie jak Ty trochę boję się polecieć zbyt wysoko z poziomami. Widziałem dziś wideo jakiegoś typka, lvl 200+ i na zamku kładł wszystko samymi czarami, więc ciut przegięcie jednak. Sam siedzę na 40 obecnie i wcale nie jest lekko (zamek). Da się grać ale nadal czuć w tym wyzwanie. Edit: 70lvl wbity. Pojawia się na nim możliwość noszenia 5-ciu leczących flaszek, więc nie było przebacz. Edytowane 14 listopada 2023 przez Amer Cytuj
Amer 1 383 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Dziś wjeżdża potężny update do gierki. Masa nowej zawartości. Jaranko jak nie wiem co. https://www.theastronauts.com/2024/04/ggu-patch-notes/ 1 Cytuj
Szermac 2 855 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Kurcze, czy to wyjdzie kiedyś na konsole ? Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Tak, wyjdzie jak się skończy early access. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi