Opublikowano 4 listopada 20186 l Wyobraziłem sobie takiego Medievila "idącego do przodu" z otwartym światem, znacznikami na mapie i systemem progresji i zebralo mi się na wymioty
Opublikowano 4 listopada 20186 l Ja tam nie widziałem liczb, ale zdaje mi się ze remake'i spyro, sotc, crasha, to są wydarzenia cieszące się dużym zainteresowaniem. Gracze się starzeją, nowi dochodzą, ale gwardia tych >30 nigdy raczej nie była dotąd większa. Staruchy jak słyszą że w rdr2 jest 170 zwierzat do zebrania, 200 ryb do złowienia, i poboczne zadania sa na tyle zayebiste ze mocno odciągaja od długiego i tak wątku głównego, to marzą o grze typu medievil na 8-10 h gdzie po dołożeniu kolejnych 5h będą mieli 100% i będą z siebie dumni.
Opublikowano 4 listopada 20186 l 16 minut temu, milan napisał: Staruchy jak słyszą że w rdr2 jest 170 zwierzat do zebrania, 200 ryb do złowienia, i poboczne zadania sa na tyle zayebiste ze mocno odciągaja od długiego i tak wątku głównego, to marzą o grze typu medievil na 8-10 h gdzie po dołożeniu kolejnych 5h będą mieli 100% i będą z siebie dumni. Akurat z RDR2 się nie zgadzam bo gierka jest genialna ale jak widzę te powtarzalne schematy w Assassinach czy innych MGS piątkach to faktycznie takie gierki jak Spyro, Crash czy MediEvil są bardzo pożądane.
Opublikowano 4 listopada 20186 l No tak ale ja się odnoszę do tego, że mnie nie ciągnie do takich gierek jak w/w grając w RDR2 ale to jest wyjątek, bo w większości obecnych doświadczeń growych, po kilku h marzę o takim MediEvil.
Opublikowano 4 listopada 20186 l 45 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Wiesz, świat idzie do przodu. Ponga też już nikt w dziesiejszych czasach nie robi. w oryginale można było serio się zaciąć i/lub pomyśleć. co jest niby złego w takim game designie? gra przez większość czasu świetnie wyważała akcję i przygodę. podsatrzałe sterowanie i skok? no ok, to jak najbardziej powinni "uresponsywnić", ale by robić ze szkieletu rozgrywki jakieś choy wie, co, aby było a czasie z obecnymi AAA? no chyba się porzygam
Opublikowano 4 listopada 20186 l No ja się zaciąłem nie raz. Pamiętam, że jakąś zmotki miałem z babą jagą oraz na polu dyń (strach na wróble?).
Opublikowano 4 listopada 20186 l Medievil sie zestarzal nie ma co nad tym dyskutowac. Ale mesievil 3 w stylu zalozmy nightmare before christmas ktore wyszlo swego czasu? No kur.wa lykalbym jak pelikan Teraz, balon napisał: No ja się zaciąłem nie raz. Pamiętam, że jakąś zmotki miałem z babą jagą oraz na polu dyń (strach na wróble?). Te zagadki byly banalne. Zacinalismy sie z prostego wzgledu ze bylismy malolatami. Pamietam jak sie zacialem w residencie bo trzeba bylo jakis obraz spalic i polaczyc ze soba benzyne z zapalniczka, no dzisiaj raczej by sie czlowiek nie zacial
Opublikowano 4 listopada 20186 l Zestarzała się mocno ta mechanika, to prawda i już w kościach czuję ze będzie to Ressurection na miarę nowej generacji konsol. Bo, będąc poważni, co ma się zmienić względem oryginału poza grafiką? Nic. Będziemy mieli ten sam trzon rozgrywki i jaranie się z sentymentem jak kiedyś to było. Nieważne czy gra będzie na 6 czy na 10. Wiadomo że nostalgia wybacza wszystko. P.S. Ressurection było moją pierwszą grą na PSP i bardzo dobrze ją wspominam. Z chęcią powtórzę to sobie przy nowym Medievilu. Edytowane 4 listopada 20186 l przez Paolo de Vesir
Opublikowano 4 listopada 20186 l I właśnie dlatego bardzo dobrze, że nic się nie zmienia w samej grze poza grafika. Takich gierek już praktycznie nie ma i będzie to cudowna odskocznia od tych wielogodzinnych molochów. Jestem jak najbardziej za. Mlodsi gracze nie pamiętający Medievila i tak nie sa raczej brani specjalnie pod uwagę bo to nasze i starsze pokolenia są targetem. Inaczej mielibyśmy miliony znajdziek, znaczników i GPS no i pewnie Battle Royale xD
Opublikowano 4 listopada 20186 l 2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Zestarzała się mocno ta mechanika, to prawda i już w kościach czuję ze będzie to Ressurection na miarę nowej generacji konsol. Bo, będąc poważni, co ma się zmienić względem oryginału poza grafiką? Nic. Będziemy mieli ten sam trzon rozgrywki i jaranie się z sentymentem jak kiedyś to było. Nieważne czy gra będzie na 6 czy na 10. Wiadomo że nostalgia wybacza wszystko. P.S. Ressurection było moją pierwszą grą na PSP i bardzo dobrze ją wspominam. Z chęcią powtórzę to sobie przy nowym Medievilu. Medievil Rssurrection było gówniane z tego samego powodu, dla którego remake Ratcheta to niewypał. Pocięte i pomieszane. Porządny remake to taki, w którym nie tylko z niczego się nie rezygnuje, co opcjonalnie dodaje. I tak świetnym przykładem są Crashe. Poza dziwnymi collision box'ami (których nie czuć dopóki człowiek nie weźmie się za czasówki, a i tak nie wszędzie), wszystko jest na tip top. I właśnie dokładnie tego się boję po nowym Medievilu, że znowu zrobią z tego coś na kształt Ressurection (choćby dla lamerii, która musi mieć pierdylion tutoriali i strzałek żeby wiedziała jak grać, a pamiętajmy że w jedyne był nie tak wcale oczywisty backtracking, coś co odstrasza na kilometr Johna Doe i Kowalskiego). - - - Druga kwestia jest taka, że obie te gry są krótkie. Nawet z szukaniem butli to w porywach 10 godzin. I co, ma być tylko jeden Medievil? Może jeszcze za 150zł? Nie wiem jak dla was, ale jak dla mnie to za drogo na garstkę godzin nostalgii. Pomimo całej miłości do "serii" i mojego ulubionego gatunku platformówek. Edytowane 4 listopada 20186 l przez Berion
Opublikowano 4 listopada 20186 l Z drugiej strony jakby nie patrzeć Shadow of the Colossus też długi nie jest i w czasie poniżej 10 spokojnie da się go skończyć, jeszcze jak. Dobrą gre która angażuje to i pomijając nostalgię na te pare godzin spokojnie można kupić.
Opublikowano 5 listopada 20186 l Dałem 180 za kolosy+kotoszczura i trochę żałuję tylko ostatniego. ;p Niemniej jednak to gry, jakby to nazwać hmm... artystyczne. Do Medevila z PSX wróciłem tylko raz, do dwójki nigdy i podejrzewam, że tak samo będzie z nawet najlepszym ich remake'iem. Z kolei do pierwszych dwóch części Spyro ciągnęło mnie 7 razy. Ciężka sprawa do oceny. Więc może tak: jak na mój gust to M1 oferuje za mało za taką cenę, brakuje mi w nim czegoś (a może to tylko zniechęcenie katastrofalną kamerą i kiepskim sterowaniem? Na statku i na bagnach byłem gotów demolować pokój ;p).
Opublikowano 5 listopada 20186 l Statek też mnie irytował, człowiek skończyłby tą produkcje z 2 razy szybciej gdyby nie te zje.bane sekwencje platformowe z ułomną kamerą.
Opublikowano 5 listopada 20186 l Rzuciłem okiem na How Long to beat i Medievil jest do zaliczenia w 6h. Jak krzykną za jedną część 150 zł, to ja dziękuję za taki deal.
Opublikowano 5 listopada 20186 l lel co to za przeliczanie ceny na godziny gry xD chyba chodzi o jakość a nie sztuczne przedłużanie gry jakimiś guwnami. Bierę na premiere bo liczę że się sprzeda i mi zrobią POTĘŻNĄ trójke na 100h w open worldzie
Opublikowano 5 listopada 20186 l Shadow of the collosus ile kosztowalo na premiere? Bo pamietam ze przeszedlem w 4h za drugim razem
Opublikowano 5 listopada 20186 l 6 minut temu, Pupcio napisał: lel co to za przeliczanie ceny na godziny gry xD chyba chodzi o jakość a nie sztuczne przedłużanie gry jakimiś guwnami. Bierę na premiere bo liczę że się sprzeda i mi zrobią POTĘŻNĄ trójke na 100h w open worldzie Jakie kur.wa sztuczne przedłużanie gry, jak mowa jest o wypuszczeniu dwóch części zamiast jednej xd. Zrozum, że chodzi o kwestię pewnej uczciwości, w porównaniu chociażby do sytuacji, gdzie dostajemy w tej samej cenie po trzy części Crasha i Spyro. No ale jak wolisz dostawać mniej to ok. Trójki nie będzie.
Opublikowano 5 listopada 20186 l A no z tym że to frajerstwo wydawać tylko jedną część to oczywiście się zgadzam no ale po co golić raz jak można 2
Opublikowano 5 listopada 20186 l Biorę za każde pieniądze nawet jakby mieli zrobić z pierwszej części dwie osobne gry po 4 h każda za 150 zeta!:) A tak serio to śmieszy mnie to biadolenie, tym bardziej, że nie znamy jeszcze żadnych szczegółów - typu cena gry, co zostanie dodane do pierwowzoru itd. Dodajmy też, że Spyro i Crash pojawiają się na wszystkie platformy, więc z biznesowego punktu widzenia nie dziwię się Sony, że nie robią składanki, gra musi na siebie zarobić na jednej a nie trzech platformach, a powstanie trzeciej części jeżeli jedynka odniesie sukces i pociągnie za sobą tym samym zremakowanie dwójki - jest wielce prawdopodobne.
Opublikowano 5 listopada 20186 l No ale szanujmy się - ja nawet nie biorę pod uwagę opcji, że to będzie sama jedynka i to jeszcze za 150zł - w takim wypadku mogą mnie cmoknąć w pompkę i czekam na grubą promocję. Skoro Crash i Spyro wychodzą w komplecie, podobnie jak ostatnio Shenmue to wydanie osobnej jedynki przygód sir Daniela odebrałbym jako plucie w twarz klientowi.
Opublikowano 5 listopada 20186 l 39 minut temu, Wredny napisał: No ale szanujmy się - ja nawet nie biorę pod uwagę opcji, że to będzie sama jedynka i to jeszcze za 150zł - w takim wypadku mogą mnie cmoknąć w pompkę i czekam na grubą promocję. Skoro Crash i Spyro wychodzą w komplecie, podobnie jak ostatnio Shenmue to wydanie osobnej jedynki przygód sir Daniela odebrałbym jako plucie w twarz klientowi. Przypomnę tylko, że Shenmue to gówniany remaster, a nie pełnoprawny, zrobiony od zera remake.
Opublikowano 6 listopada 20186 l Przestańcie marudzić. Fajnie, że to nadchodzi remake. Wiecie czemu? Bo gdyby Sony teraz zareklamowało to jak Medievil 3 to hejtom nie byłoby końca. Bo stara rozgrywka, bo to samo i w ogóle be. Tak to wiemy czego się spodziewać i nikt nie każe Wam tego kupować premierowo czy nawet w ogóle. Może to takie szykowanie gruntu pod dalsza reaktywację serii, kto wie.