Whisker 1 384 Opublikowano 24 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Ta gra ma taki klimat że wysrywa inne tytuły na odległość, idealna pod klimat pory dnia a mi to pasuje. Gra ze średnią ocen 7 to dobry tytuł a dla fanów tego typu gier oczko wyżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 24 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 (edytowane) Też biorę jutro na premierę. Uwielbiałem pierwowzór, demko też mnie nie odrzuciło. Fajna, staroszkolna rozgrywka, za patyka na day one. #Whynot? Edytowane 24 Października 2019 przez balon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 24 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 (edytowane) 6 godzin temu, Schranz1985 napisał: Medievil>giereczki. Nikt się nie przyzna ale tak wlasnie jest. Co możesz mi ziomeczku powiedzieć o tej grze, kiedy ja właśnie przegrałem na niej cały dzien i przez cały ten czas świetnie sie bawiłem. Ty pewnie jeszcze nie zdążyłeś uruchomić, o ile w ogóle zamierzasz nabyć!? IMO Perełka Dodam, ze nie jest łatwo, a przecież gram bez kasku Edytowane 24 Października 2019 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 24 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Ojjjj, kiepski remaster... Przy Spyro to jest totalne jajco. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 To nie jest remaster... Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 134 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kufir Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Demko było dla graczy od 7 lat a tutaj mamy 12 na pudełku ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sefiro 23 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Z tym 15GB Day One Patchem to jakaś bzdura. Mam wersje pudełkową i pobrało mi tylko 4GB patcha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Taka ciekawostka - po zabiciu ostatniego bossa, w menu odblokowuje się pełna wersja oryginalna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Uuu miło, mevek pewnie sie skusi na oryginalka cnie? Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 A tak z ciekawości, ile średnio powinno zająć przejście gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Godzinę temu, Figaro napisał: Taka ciekawostka - po zabiciu ostatniego bossa, w menu odblokowuje się pełna wersja oryginalna Za(pipi)isty patent! Przytuliłbym coś takiego w większej liczbie remasterów gierek z PSXa, choćby po to, żeby na pół godziny zanurzyć się w morzu nostalgii i porównać jeden po drugim, jak wielki skok graficzny zaliczyły giereczki. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Godzinę temu, Figaro napisał: Taka ciekawostka - po zabiciu ostatniego bossa, w menu odblokowuje się pełna wersja oryginalna będzie bardzo płynne przejście bo nie roznią się zbyt wiele mimo 19 lat różnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 A tak z ciekawości, ile średnio powinno zająć przejście gry? Około 7h chyba ze pamietasz grę jeszcze z psx to krócej. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 4 godziny temu, Bzduras napisał: Za(pipi)isty patent! Przytuliłbym coś takiego w większej liczbie remasterów gierek z PSXa, choćby po to, żeby na pół godziny zanurzyć się w morzu nostalgii i porównać jeden po drugim, jak wielki skok graficzny zaliczyły giereczki. Remake'ów... Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 26 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Nie wiem, ale ta gierka ma dla mnie to coś. Jest SZTYWNO, jest trochę archaicznie, kamera czasami irytuje, ale ale gra mi się w to tak samo dobrze jak 20 lat temu. Wciąga mnie max. Dziś miałem sprawdzić na 5 min a przeszedłem z marszu 3 poziomy i ubiłem pierwszego bossa. Jest good. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 26 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 (edytowane) W dniu 25.10.2019 o 14:34, Figaro napisał: Taka ciekawostka - po zabiciu ostatniego bossa, w menu odblokowuje się pełna wersja oryginalna Proszę nie wprowadzać w błąd. Oryginalna wersja odblokuje sie dopiero, po odnalezieniu wszystkich duchów rozsianych, po świecie gry. Ja dopiero jestem, po pierwszy przejściu. Powoli sięgam, po ostatnia moja platynke w tym roku...a moze i w ogóle? Kto wie.. Edytowane 26 Października 2019 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 987 Opublikowano 27 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 A jest, w tej grze sens przechodzić, wiele razy dla, jakichś innych, zakończeń? 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 27 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 Tia, w remaku Cage grzebał przy fabule. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 987 Opublikowano 27 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 dz,ięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 274 Opublikowano 27 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 7 godzin temu, _Red_ napisał: A jest, w tej grze sens przechodzić, wiele razy dla, jakichś innych, zakończeń? W sumie jak nie znajdziesz wszystkich kielichów na jednym przejściu to nie będziesz miał "true endingu" Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) Powróciłem na cmentarz po pokonaniu pierwszego bossa i jakoś tak nie odczuwam żadnych emocji. Już od początku jakby męczę tę grę, mimo że jestem dużym fanem pierwowzoru. Mam wrażenie jakbym grał w jakaś popierdółkę na telefon. Widać te lata wszystko zmienily i gra sie mocno zestarzała. Sterowanie i kamera az tak bardzo mi nie przeszkadzają, ale caly czas mam odczucie, że nawet teraz w oryginał gra się znacznie lepiej. No i ta grafika jest słaba. Mimo że to 4k to wygląda na rozmazaną i nieczytelną. Widać małą ilość detali i płaskie tekstury, które straszą. Jak dla mnie remake słaby i nie dziwie sie tym 6/10. Edytowane 28 Października 2019 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 996 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 A mi gra sprawia masę frajdy. Pierwsze 15 minut było zniechęcające, potem zapomniałem już o tych wszystkich archaizmach. Burtonowski klimat i muzyka robią swoje, w dodatku gameplay jest przyjemniejszy niż myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Zapomnialem dodac, że rzeczywiście - muzyka nadal robi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 50 minut temu, Lukas_AT napisał: Powróciłem na cmentarz po pokonaniu pierwszego bossa i jakoś tak nie odczuwam żadnych emocji. Już od początku jakby męczę tę grę, mimo że jestem dużym fanem pierwowzoru. Mam wrażenie jakbym grał w jakaś popierdółkę na telefon. Widać te lata wszystko zmienily i gra sie mocno zestarzała. Cmentarz jest generyczny do bólu. Tak naprawdę gierka zaczyna się po cmentarzu. Lokacje, które są potem to miód sam w sobie. Ciekawe ile osób z nowego pokolenia gimbazy growej odbije się, bo gierka nie jest w cale taka łatwa, no i czasami można się zamotać (vide mrowisko). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi