MEVEK 3 440 Opublikowano 29 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 2 godziny temu, balon napisał: Cmentarz jest generyczny do bólu. Tak naprawdę gierka zaczyna się po cmentarzu. Lokacje, które są potem to miód sam w sobie. Ciekawe ile osób z nowego pokolenia gimbazy growej odbije się, bo gierka nie jest w cale taka łatwa, no i czasami można się zamotać (vide mrowisko). Dobrze znam tereny mrowiska, a mimo to również sie gubiłem. Bez mapki nie jest lekko. Teraz latam za duchami. Nawet fajny quest. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 4 godziny temu, MEVEK napisał: Dobrze znam tereny mrowiska, a mimo to również sie gubiłem. Bez mapki nie jest lekko. Teraz latam za duchami. Nawet fajny quest. Nie no bez przesady z tą mapką Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kufir Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Gra się świetnie, grafika bardzo przyjemna, dubbing super, fajnie się gra. Kamera daje rade nie ma tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 ale reklamują... same superlatywy Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Przecież ona to recytuje niemal z kartki.Wiadomo że zachwala w koncu ex. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 (edytowane) @grzybiarz A czego się spodziewałeś? Przecież to oficjalna tuba propagandowa, oczekujesz że pozwolą sobie na obniżoną sprzedaż i zysk rzetelną recenzją? Nie pojmuję jak ludzie mogą być tak naiwni... Z taką postawą zostaniesz oszukany zawsze kiedy w grę wchodzi zysk bo w biznesie nie ma sentymentów, moralności, etyki, sumienia, więc kłamstwo i utajanie jest chlebem powszednim. Na tym się głównie opierają PR i marketing. A jaki jest remake MediEvila naprawdę to przekonam się dopiero za około tydzień. Być może akurat jest bardzo dobry. @MEVEK mówi że jest. Edytowane 31 Października 2019 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 50 minut temu, Schranz1985 napisał: Przecież ona to recytuje niemal z kartki. kiedyś nagrałem filmik odnośnie Apocalypse na PSX i na tym filmie brzmię tak sztucznie, że tego nie opublikowałem. Ta babka brzmi podobnie. Czytanie z kartki i taki sztuczny głos Nie to co Kinga PlayStation. To jest głos sztucznej babki Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 (edytowane) 10 godzin temu, Berion napisał: A jaki jest remake MediEvila naprawdę to przekonam się dopiero za około tydzień. Być może akurat jest bardzo dobry. @MEVEK mówi że jest. Jest dobry, dla fana pokusiłbym się, że jest bdb. 7/10 (+1/2 oczka dla fana/Mevka) Edytowane 1 Listopada 2019 przez balon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Tworcy tej gry bardzo zlego wyboru dokonali wybierajac 4k, ale tekstury na mega low. Szczegolnie widac to nad jeziorem, gdy spojrzy sie na te belki wystajace z wody. No strasznie to wyglada. Gra jest rozmazana. Jedynie Zaczarowany Las zrobil na mnie wrazenie pod wzgledem graficznym. Reszta to wczesne PS3 z ladnym oswietleniem. W Crasha i Spyro milo sie gralo, bo bylo miedzy innymi co podziwiac, ale tu... doszedlem do zamku króla i jest to pustka. A wyobrazilem sobie jakie wrazenie by to robilo, gdyby wygladalo jak w Bloodborne (klimat poziomu troche nawiazuje). Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Nrgej mówi że remake idealny i stawia wyżej nawet id remake crasha i spyro.W sumie to gdzie ta giereczka na pchlim?nikt nie skończył jeszcze gry na 10h?Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Ja jestem na przedostatnim lvl mam 9:30 na liczniku, ale fakt robię wszystkie zadania i kielichy. Jestem meeeeeega zadowolony z tego co dostałem. Szczerze to myślałem, że zje bią ten remake dla fanów pierwowzoru, ale nic z tego. Co to PT to wydaje mi się, że jednak większość osób co wzięła na premierę, ma mega sentyment do marki, a patrząc na niską cenę premierową zostawia sobie w kolekcji. Ja na bank tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 6 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Dokladnie tak jest. Czekam na dwojeczke A przy okazji pewnie jeszcze skoncze z kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 (edytowane) 3 godziny temu, balon napisał: Co to PT to wydaje mi się, że jednak większość osób co wzięła na premierę, ma mega sentyment do marki, a patrząc na niską cenę premierową zostawia sobie w kolekcji. Ja na bank tak robię. Wlasnie postanowilem to pudeleczko zostawic. Zeby nie bylo, ze tylko marudze - podoba mi sie nowa zawartosc z zagubionymi duszami. Fajnie sie znajduje miejsca z opisu. Tak dobrych znajdzek sie nie spodziewalem i to przyklad dla innych gier, by projektujac znajdzki troche gracza zaangazowac, cos jak ze skarbami z RDR. Edytowane 6 Listopada 2019 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Gierka świetna, remaster taki-se. Bankowo dało się to zrobić lepiej (pod wieloma względami), niemniej u mnie też zostaje na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 8 godzin temu, Schranz1985 napisał: Nrgej mówi że remake idealny i stawia wyżej nawet id remake crasha i spyro. NRgej akurat zupełnie nie zna się na grach, a jego "recenzje" to straszna żenada... Jedyne co mu dobrze wychodziło to "Zagrajmy w crapa", więc może dlatego ten MediEvil mu się tak podoba A tak serio to spoko gierka, ale ma sporo bolączek technicznych (głównie kamera i bardzo nierówny wygląd), przez co ocena wyższa niż 7/10 to zdecydowanie klapki na oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 (edytowane) Dziwię się czemu niektórzy tak zachwycają się dwójką. Grali za gówniana i już pamięć płata im figle? Strasznie przekombinowany poziom trudności, bardziej frustruje niż bawi. Raczej jakby dostała taki remake jak jedynka wielu się dużo bardziej odbije. Jedynka to była jednak prawdziwa siła tej marki. Edytowane 6 Listopada 2019 przez Dr.Czekolada 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 (edytowane) Problem dwójki jest taki, że na jeden dobry level przypada jeden gówniany. Z ciekawych można wymienić obserwatorium Greenwhich, posiadłość wampirów, ogród i kanały, ale już cyrk, whitechapel czy ta walka z bokserem sa mega słabe i odpychają. Edytowane 7 Listopada 2019 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 277 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 No dwójeczka była strasznie nierówna miała kilka fajnych nowych motywów ale ostatecznie się na niej sporo zawiodłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Mi sie 2 bardzo podobała, i akurat jeśli coś pamiętam a pamiętam niewiele to właśnie ten pojedynek bokserki xD.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 996 Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Ten Medievil to czysty miód, dla mnie najlepsze w co grałem na ps4 od RE 2 remake. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Gierka świetna, cena jest ok co do jakości, można pograć raz na jakiś czas, ale żeby mówić ze to podchodzi do remake-a crash-a i spyro? ee to trochę daleko ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 (edytowane) Ograłem, prawie platyna. Zostały mi tylko mad family i idiotyczny puchar za umieranie (serio? ktoś widział game over w tej grze?). Graficznie jest przeciętnie, niech Was nie zmyli nextcurrent genowe światło. Są bugi-w kolizjach (np. Dan potrafi nie wskoczyć gdzieś tylko zawisnąć np. na "schodach" na górze ze staczającymi się głazami), muzyka gdzieniegdzie stała się łagodniejsza. Kamera to dramat tylko trochę mniejszy niż w oryginale. Niektóre poziomy chyba są wykastrowane albo moja pamięć szwankuje (np. bagna). Animacje to typowy niski budżet (końcowy taniec w Hall of Heroes czy animacja twarzy zagadkowicza w labiryncie budzą uśmiech politowania w 2019 roku). Mapa niepotrzebnie z innego kąta niż na PSX i zrobiona na odp*l. ALE, mimo wszystko to nadal dobry platformer. Z klimatem, z dobrym projektem poziomów. Fajnie się zbierało i odsyłało dusze, a jest przynajmniej jeszcze jeden easter egg lub sekret z tymi zielonymi łbami i drewnianą czapką (znalazłem kilka, wydaje mi się że jest jedna per poziom; ktoś coś wie na ten temat? @MEVEK? ;]). Dla mnie to coś pomiędzy 5, a 6/10. - - - Łby: Cmentarz: na którejś skarpie. Cmentarz powrót: na arenie z wilkami, w "krypcie". Strachy na wróble: w sieni z początku poziomu, trzeba spalić stóg. O co chodzi z tym hełmem? W trialu był, w pełnej wersji nie ma? Edytowane 11 Listopada 2019 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 11 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 (edytowane) Podczas swojej wedrowki natknalem sie na kilka. Miedzyinnymi na stawach, w miasteczku, ale nie mam pojecia co z nimi zrobic. Mysle, ze to tylko zwykly easter dla ciekawskich. Mr Apple was an apple bought by Paul Donovan for lunch. However, he was stolen by Matt Johnson, who kept Mr Apple on his desk. Eventually, Mr Apple received a paper hat made by Katie Lea. He lasted about 9 months without rotting due to the magical powers of the hat.[1] SkonczeTLoUR to wroce do tematu. Edytowane 11 Listopada 2019 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 No właśnie też się zastanawiałem nad sensem tego zielonego czegoś - napotkałem kilka i ani tego podnieść, ani yebnąć mieczem... Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 277 Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Easter egg. W jedynce był w napisach końcowych Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi