Ukukuki 7 036 Opublikowano 5 stycznia 2021 Opublikowano 5 stycznia 2021 (edytowane) Ale mi ta gierka siadła, chyba zrobię pierwszą platynę w życiu aby spędzić z tym tytułem jak najwięcej czasu. Jedna z lepszych gierek w jakie grałem w tej generacji xd Wszystko mi w tej gierce leży, sam projekt świata i styl, rozgrywka i idealnie wyważony czas na poziomy. W jeden wieczór mogę spokojnie zrobić dwie plansze na 100% i się nasycić graniem. Poziom trudności jest dla mnie idealnie wyważony, nie na tyle trudny żeby frustrować ale też nie na tyle łatwy aby nudzić. Do tego te sekrety jak w starych gierkach. Jutro mam zamiar cały dzień przegrać w tego sztosa Aż sobie kupię swojego pierwszego szaraka i drugą część tej gierki xd Są jakieś podobne gierki na obecną generację? Na pewno zainteresuję się Pumpkin Jack jeszcze. Zawsze zastanawiało mnie co siedzi w ludziach wychwalających średniaki a tu proszę i na mnie trafiło. Edytowane 5 stycznia 2021 przez Ukukuki 2 1 Cytuj
SlimShady 3 397 Opublikowano 5 stycznia 2021 Opublikowano 5 stycznia 2021 Na obecną raczej nie znam, ale jak masz PS2 zainteresuj się The Nightmare Before Christmas: Oogie's Revenge i filmie, na którym bazuje gra, a zresztą też sam MediEvil czerpie z niego garściami. 1 Cytuj
Pupcio 18 476 Opublikowano 5 stycznia 2021 Opublikowano 5 stycznia 2021 Dwójeczka już nie jest tak kozacka jak jedynka ale też ma swoje momenty. Klimat wiktoriańskiego londynu to chyba najlepsze na co mogli wpaść twórcy Cytuj
Ukukuki 7 036 Opublikowano 6 stycznia 2021 Opublikowano 6 stycznia 2021 Te butelki da się tylko uzupełniać na danych poziomach w czasie gry? Raz na jakiś czas przechodzę ponownie jeden z pierwszych poziomów żeby mieć full energii. Cytuj
Pupcio 18 476 Opublikowano 6 stycznia 2021 Opublikowano 6 stycznia 2021 Tak. Zawsze wraca się na pierwszy poziom jak chcesz sobie je uzupełnić 1 Cytuj
MEVEK 3 576 Opublikowano 6 stycznia 2021 Autor Opublikowano 6 stycznia 2021 3 godziny temu, Ukukuki napisał: Te butelki da się tylko uzupełniać na danych poziomach w czasie gry? Raz na jakiś czas przechodzę ponownie jeden z pierwszych poziomów żeby mieć full energii. W każdej lokacji masz przynajmniej dwa gejzery, ktore odnawiają spora ilość energii. Ale najszybciej jest to możliwe w pierwszych miejscówkach, ze względu na ich rozmiar i poziom trudności, który nie jest żadnym wyzwaniem. Bagna - to dopiero zabawa 1 Cytuj
Dreyes 103 Opublikowano 6 stycznia 2021 Opublikowano 6 stycznia 2021 (edytowane) Ja zawsze w późniejszych etapach uzupełniałem energię w Gallows Gauntlet, szybko do portalu z energią, butelka dwie trzy i biegiem do drzwi obok, które były skrótem na główną mapkę Edytowane 6 stycznia 2021 przez Dreyes 1 Cytuj
MEVEK 3 576 Opublikowano 6 stycznia 2021 Autor Opublikowano 6 stycznia 2021 1 minutę temu, Dreyes napisał: Ja zawsze w późniejszych etapach uzupełniałem energię w Gallows Gauntlet, szybko do portalu z energią, butelka dwie trzy i biegiem do drzwi obok, które były skrótem na główną mapkę Dokladnie tak, tylko to jest troszke dalej. Cytuj
Ukukuki 7 036 Opublikowano 17 stycznia 2021 Opublikowano 17 stycznia 2021 Ukończyłem na 100% łącznie z odblokowaniem oryginału z PSX. Gierka kompletnie mnie nie zmęczyła. Bardzo przyjemny tytuł dla osób lubiący taki gatunek gier. Aż by się chciało więcej. Świetny klimat i warstwa audiowizualna. Każdy etap jest kompletnie różny od poprzedniego, za to lubię gierki z lat 80/90. Obecne tytuły często przez całą grę potrafią być monotematyczne a starsze tytuły skaczą między stylami i klimatami. Cieszą też walki z bossami, każda polega na czymś innym i czasem wymaga chwili skupienia co ja właściwie mam zrobić. Dawno też nie grałem w tak dobrze wyważoną pozycję, poziom trudności jest idealnie dobrany pod moje umiejętności i próg bólu. Cytuj
MEVEK 3 576 Opublikowano 17 stycznia 2021 Autor Opublikowano 17 stycznia 2021 Ciekawe, jak sie sprzedała ? Pewnie nie ma co liczyć na odświeżenie dwójeczki, a tak bardzo bym chciał. Uwielbiam ta postać i jego uniwersum. Cytuj
Ukukuki 7 036 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 No gierka jak na standardy Sony mega słabo się sprzedała, szkoda trochę ale jakieś ploty o drugiej części był. Więc ja tam trzymam kciuki. Cytuj
MEVEK 3 576 Opublikowano 18 stycznia 2021 Autor Opublikowano 18 stycznia 2021 Pamietam.. Ploty byly, ze maja byc 2 czesci na plycie. Jezeli jest cos w tym prawdy to moze cos dlubali, albo dlubia? Cytuj
Ukukuki 7 036 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 Jestem pewny ,że czytałem ploty w 2020 o drugiej części także już grubo po wydaniu jedynki. Jednak oficjalnej informacji nie ma. 1 Cytuj
ginn 789 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 A ktoś to ogrywał na nowym Bydlęciątku? Pobrałem demo i nie chciało mi odpalić (info o brak wersji dla PS5), więc trochę mnie to zmyliło. Rozumiem, że pełniaka mogę kupować bez obaw? Cytuj
MEVEK 3 576 Opublikowano 18 stycznia 2021 Autor Opublikowano 18 stycznia 2021 Odpalalem z plyty i chodzi normalnie na next genie. To jest ex to musi dzialac. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 https://m.euro.com.pl/gry-playstation-4/sony-gra-ps4-medievil.bhtml Za 59 złociszy do wyrwania. Cytuj
Pupcio 18 476 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 Szkoda że oczko całe białe ale te obsrane popy chyba już tak mają Cytuj
Soyokaze 75 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Gierka dzieciństwa mojego Grałem w demko. Szkoda, że brak opcji wyboru języka na ang głosy, chyba że w pełnym są, albo nie widziałem. Muszę sobie płyteczkę nabyć Cytuj
Wredny 9 587 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Teraz raczej każda gierka ma opcję grania po angielsku - to już nie są czasy pierwszego inFamous czy innego Diablo III. Tylko pewnie język systemu w konsoli będziesz musiał przestawić, jeśli masz polski wybrany. W każdym razie MediEvil na pewno jest po angielsku - mam i potwierdzam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi