Skocz do zawartości

MediEvil (Remastered Edition)

MEVEK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, MEVEK napisał:

Heh... Widze ze niektorym w d... glowach sie poprzewracalo. Idzcie moze hejtowac remake Finala, co? Mnie tu wszystko sie podoba. Poczynajac od grafy, a konczac na walce. Z reszta poczytajcie sobie komentarze. Tylko Wy tu narzekacie!

Weź sobie zaparz jakiejś melissy i ochłoń fanatyku, bo ja rozumiem, mieć sentyment do jakiejś gierki i wyczekiwać jej odnowienia, ale taka psychoza jest niezdrowa. Trochę obiektywizmu zachowaj i tyle, bo podniecasz się, jakby to był jakiś ósmy cud świata, a tak naprawdę poszli po linii najmniejszego oporu. 

Jak już pisałem - nie wiem, czy to do końca dobrze, czy źle - niby tego oczekiwali fani, żeby było jak najwierniej oryginałowi, ale też fajnie, aby gra spełniała jakieś współczesne standardy, więc chiałbym, aby zarówno framerate a także kamera, nie były spyerdolone. No i jedna część gierki na 5-6h...

A remake'u Finala hejtować nie zamierzam, bo to jedyny tytuł z tego State of Play, który zrobił na mnie ogromne wrażenie i mimo że nigdy nie grałem w oryginał i fanem nie jestem, to mam ogromną ochotę lecieć po to do sklepu.

• Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano

Ja tam czekam, fajny singielek ze złotej ery psx.
Coraz mniej gierek dla mnie produkuje ta branżą, grafika dla mnie nigdy nie byla priorytetowa a i nie zamierzam liczyć ile klatek jest na trailerze.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
13 minut temu, Schranz1985 napisał:

Ja tam czekam, fajny singielek ze złotej ery psx.
Coraz mniej gierek dla mnie produkuje ta branżą, grafika dla mnie nigdy nie byla priorytetowa a i nie zamierzam liczyć ile klatek jest na trailerze.

Dla najlepszych doświadczeń polecam podłączyć pod CRT żeby nie było za nowocześnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pupcio napisał:

124 za zwyklaka

169 za deluxe

do przełknięcia 

Za jedną część 1:1? Crash czy Spyro to chociaż trylogie były, a tutaj? No raczysz Pan żartować.

• Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

No ja nie jestem jakims smerfem, ktory bedzie szedl za wami. Tego nie da sie czytac. Ktos tam cos pierdnal i reszta powtarza, bo mysli ze sobie plusow na lapie hejtem, jak to bylo w D.Gone.  Dzis juz tego nie pamietaja i juz goty gra. 

Oryginal skonczylem ponad 50 razy. To czym jest prezentowana gra w zupelnosci mnie satysfakcjonuje. Nie spodziewam sie nie wiadomo czego. Wiem co widze i cieszy mnie to.

Czego mialem sie spodziewac? 

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, MEVEK napisał:

No ja nie jestem jakims smerfem, ktory bedzie szedl za wami. Tego nie da sie czytac. Ktos tam cos pierdnal i reszta powtarza, bo mysli ze sobie plusow na lapie hejtem, jak to bylo w D.Gone.  Dzis juz tego nie pamietaja i juz goty gra. 

Oryginal skonczylem ponad 50 razy. To czym jest prezentowana gra w zupelnosci mnie satysfakcjonuje. Nie spodziewam sie nie wiadomo czego. Wiem co widze i cieszy mnie to.

Czego mialem sie spodziewac? 

choćby tego że nie naplują ci w twarz jedną grą która kiedys była na cd 700mb.

Edytowane przez milan
Opublikowano
Widze, ze Days Gone niczego was nie nauczylo. Dalej oceniacie gre, po trailerach.  Brawo Wy  :chicken:

No, hereditary to nawet ocenia gierki po tym ile mb kiedyś zajmowały xD.
Fani majnkrafta go nienawidzooo.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 6.05.2019 o 15:05, MEVEK napisał:

https://www.ppe.pl/news/132399/state-of-play-powraca-sony-pokaze-nigdy-wczesniej-nieprezentowana-gre-i-medievila.html

Projekt jest w dobrych rekach, wiec jedynie na co czekam to data premiery.  Wszystkiego innego unikam! :banana:

Żeby nie trafić na spoiler z gry, którą już skończyłeś? :dafuq:

• WTF 1
Opublikowano

To zupelnie nowa gra, zrobiona od podstaw. Imo to i tak za duzo pokazali. Mogli sie ograniczyc do np. cmentarzyska i by styklo. Inne areny jak chodzby wariatkowo, czy wawoz dyni to moje ulubione levele. Mogli je sobie darowac. Z drugiej strony to wyglada pieknie. Nie moge sie doczekac  :cw:

Opublikowano

Sterowanie wygląda żywcem przeniesione z wersji na PSX-a, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że przenieśli je 1:1. Może poruszanie postaci ma tylko wyglądać jak w oryginale, ale precyzja ruchów itp. zostały poprawione. Ciężko stwierdzić po filmiku. Ale i tak czekam z wypiekami na twarzy. Moja pierwsza gra na PSX, więc sentyment jest. Mogli jednak graficznie bardziej się postarać - stworzyć chociaż te lokacje na miarę gry AAA, a reszta jak dialogi, długość gry czy content już by były spoko.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.05.2019 o 16:05, MEVEK napisał:

Projekt jest w dobrych rekach, wiec jedynie na co czekam to data premiery.  Wszystkiego innego unikam! :banana:

14 godzin temu, chris85 napisał:

Żeby nie trafić na spoiler z gry, którą już skończyłeś? :dafuq:

18 godzin temu, MEVEK napisał:

Oryginal skonczylem ponad 50 razy.

No to faktycznie lepiej nic nie oglądać, zwłaszcza że gierka odświeżana jest 1:1 :reggie:

Edytowane przez Wredny