krupek 15 493 Opublikowano 25 czerwca 2019 Opublikowano 25 czerwca 2019 Już nie ma co przesadzać, że ta historia jest taka zawiła. Obejrzałem pierwszy sezon w październiku zeszłego roku, wczoraj obejrzałem te kilkuminutowe podsumowanie pierwszego sezonu na Netflixie i pierwszy odcinek drugiego sezonu. Wszystko się klei, jedynie imiona postaci trochę mi się mieszają. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 25 czerwca 2019 Opublikowano 25 czerwca 2019 Obejrzałem jeszcze raz 1 sezon, tym razem full focus bez telefonu w łapie i bez piwka, a i tak człowiek pewnie coś przeoczył XD Co to jest za sztos, chyba najlepsza produkcja netflixa? Jedziemy 2 sezon 1 Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 25 czerwca 2019 Opublikowano 25 czerwca 2019 Obejrzalem dwa recapy ale najbardziej mi rozjasnilo drzewo czasowo-genealogiczne, polecam poszukac w google. A teraz jade z sezonem 2. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 No i kurła pojawił się już syndrom kolejnego odcinka. Wczoraj nie mogłem się oderwać, ciężko się dziś wstawało do pracy. Aktorstwo w Dark to mistrzostwo. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 34 minuty temu, krupek napisał: No i kurła pojawił się już syndrom kolejnego odcinka. Wczoraj nie mogłem się oderwać, ciężko się dziś wstawało do pracy. Aktorstwo w Dark to mistrzostwo. Też jestem już po 3 epach i poziom jest naprawdę świetny, chociaż pierwszy sezon wygrywał tym, że nie było wiadomo zupełnie nic przez co suspens mocniej dawał radę. Mieszać się oczywiście miesza. Z Żoną już mamy bardzo różne teorie ... Spoiler np. że Adam to tak naprawdę jest ta Baba z siwymi włosami (dyrektorka elektrowni), co podróżuje tyle w czasie xd Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 27 czerwca 2019 Opublikowano 27 czerwca 2019 Obejrzalem calosc. Dalej wciaga ale jest inaczej niz w pierwszym sezonie bo juz na samym poczatku jaby opada ta cala mgla tajemniczosci i wszystko sie staje przejrzyste. Oczywiscie jakis tam element tajemnicy i zaskoczenia jest ale to juz nie to samo. Takze powtarzanie calego 1 sezonu przed 2 nie ma sensu, wystarczy jakis recap i drzewo rodzin, zeby przypomniec sobie kto jest kto. Zwlaszcza dziwi mnie takie podejscie na forum gdzie ludzie pamietaja jaka muzyka byla w RE2 20 lat temu i jecza ze sie rozni od oryginalu W ogole to myslalem ze jest 10 odcinkow i ogladajac 8 nie bylem nastawiony ze ogladam final sezonu. Jakos nic nie wzbudzalo mich podejrzen, tylko ostatnia scena podobnie jak w poprzednim sezonie byla z przytupem i otwierajaca nowe mozliwosci. Zobaczymy jak to sie skonczy, oby nie bylo jak z Lostami. 1 1 Cytuj
Mustang 1 776 Opublikowano 29 czerwca 2019 Opublikowano 29 czerwca 2019 (edytowane) Drugi sezon właśnie skończony - już dawno nic mnie tak nie wciągnęło. Z paru powodów jestem miło zaskoczony: bałem się jakiegoś Fallouta, ale na szczęście survivalowej przyszłości nie było za dużo; zamiast wyjaśnić tylko pozostałe niejasności, twórcy dołożyli parę następnych zagadek i zaskakujących powiązań między postaciami, ambitnie układając fundamenty pod kolejny sezon; podoba mi się świeże podejście, w którym kolejni bohaterowie ogarniają o co chodzi i reagują na różne sposoby. Klasyka w podobnych filmach czy książkach, to raczej ja/my wiemy, reszta nic nie wie i robi wielkie oczy. Tymczasem tutaj mnożą się dzięki temu zaskoczenia i ciekawe sytuacje, np. z Hannah - mamą Jonasa, która najpierw odwiedza Ulricha, a potem decyduje się zostać. Tym samym naprawdę ciekawe staje się śledzenie, kto gdzie wyląduje i kto w sumie jest z kim spokrewniony. Pozostaje trzymać kciuki za kolejny sezon, bo utrzymanie wysokiego poziomu w miarę gmatwania historii będzie coraz większym wyzwaniem. Edytowane 29 czerwca 2019 przez Mustang Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 29 czerwca 2019 Opublikowano 29 czerwca 2019 Wspaniały, niesamowity serial. Klimat, sceneria i odwzorowanie klimatu poszczególnych lat, a do tego aktorzy odgrywający rolę bohatera w różnym wieku to coś cudownego. Super się to ogląda, pomimo, że czasami jest niezły mindfuck przez fabułę. Dla mnie jest, to bardzo dopracowane dzieło kinematografii. Zakończeniem drugiego sezonu jest trochę zawiedziony, nie lubię jak tak się urywa, ale za to trzeci sezon pewnie zamknie temat. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 29 czerwca 2019 Opublikowano 29 czerwca 2019 Pytanie: skąd wzięły się plany na budowe time machine? jest jakaś teoria? ile było tych maszyn 2 czy 3 ? Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 29 czerwca 2019 Opublikowano 29 czerwca 2019 Chyba miałeś na myśli Spoiler Zeitmaschine Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 29 czerwca 2019 Opublikowano 29 czerwca 2019 Dokładnie chodzi mi o SKRZYNKE 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 29 czerwca 2019 Opublikowano 29 czerwca 2019 A planów jak i maszyny nie opracował ten ziomek z, który wydał książkę i wszyscy mieli go za szaleńca? Nie pamiętam jak on się nazywał Cytuj
benito82pl 203 Opublikowano 29 czerwca 2019 Opublikowano 29 czerwca 2019 Plan temu zegarmistrzowi przyniosla starucha albo Jonas. Ale skad mieli plan to kij wie ? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 29 czerwca 2019 Opublikowano 29 czerwca 2019 Aa chyba starucha, faktycznie. Cytuj
XM. 11 038 Opublikowano 30 czerwca 2019 Opublikowano 30 czerwca 2019 JA PIER.DLOLE stadiony świata ostatnie 4 odcinki drugiego sezonu, ale ostatni to Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 30 czerwca 2019 Opublikowano 30 czerwca 2019 Rozumiem, że pochodzenie tego Borisa który jest teraz Spoiler Aleksandrem jest owiane tajemnicą? Może też typ z innego wymiaru. Jeszcze nurtuje mnie kwestia Bartosza, bo nie widze nigdzie jego roli po przeżyciu apokalipsy. Cytuj
maciucha 11 654 Opublikowano 30 czerwca 2019 Opublikowano 30 czerwca 2019 (edytowane) W 3 dni zrobiłem rewatch, zostały mi 2 odcinki 2 sezonu i nie mogę przestać oglądać Za oknem zrywa się wiatr a światło na okapie zaczęło mrugać, 1:30 w nocy, jaki styk XD chyba dziś nie pójdę spać bo cykam się że Noah udusi mnie podczas snu Edytowane 30 czerwca 2019 przez maciucha Cytuj
oFi 2 496 Opublikowano 1 lipca 2019 Opublikowano 1 lipca 2019 (edytowane) Pierwszy sezon obejrzany. No jestem pod wrażeniem, że ktoś w końcu Spoiler wziął na warsztat podróże w czasie i nie zrobił z widza idioty. Widać, że serial był kręcony na dwa sezony bo pierwszy sezon praktycznie nic nie wyjaśnia. Ale jestem zachwycony Edytowane 1 lipca 2019 przez oFi Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 1 lipca 2019 Opublikowano 1 lipca 2019 Od początku historia była planowana na 3 sezony. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 1 lipca 2019 Opublikowano 1 lipca 2019 9 godzin temu, Dud.ek napisał: Rozumiem, że pochodzenie tego Borisa który jest teraz Ukryj zawartość Aleksandrem jest owiane tajemnicą? Może też typ z innego wymiaru. Jeszcze nurtuje mnie kwestia Bartosza, bo nie widze nigdzie jego roli po przeżyciu apokalipsy. Spoiler Bartosz z zabliźnioną mordą robi w bambuko Jonasa, a prawdziwy stary JonaSnow siedzi z dupeczką w innym wymiarze Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 1 lipca 2019 Opublikowano 1 lipca 2019 W dniu 26.06.2019 o 08:49, Wiolku napisał: Pokaż ukrytą zawartość np. że Adam to tak naprawdę jest ta Baba z siwymi włosami (dyrektorka elektrowni), co podróżuje tyle w czasie xd So close xd Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 1 lipca 2019 Opublikowano 1 lipca 2019 9 godzin temu, Dud.ek napisał: Jeszcze nurtuje mnie kwestia Bartosza, bo nie widze nigdzie jego roli po przeżyciu apokalipsy. Spoiler A to przypadkiem nie jest ten gościu co dostał kilofem od młodego Noah, na samym początku drugiego sezonu? @Fanek W dniu 29.06.2019 o 17:47, benito82pl napisał: Plan temu zegarmistrzowi przyniosla starucha albo Jonas. Ale skad mieli plan to kij wie Spoiler Plany przyniosła mu Claudia. A miała je na podstawie... istniejącej maszyny. Bo tak na prawdę ciężko stwierdzić co było pierwsze. To jak z tym pytaniem - co było pierwsze - jajko czy kurka? Przy tych zapętleniach czasowych (symbol węża zjadającego samego siebie) ciężko dokładnie pokazać, gdzie był początek istnienia danej rzeczy. Tak samo z tą książką o podróżach w czasie - czy ten zegarmistrz napisał ją sam czy po prostu dostał od jednego z 'podróżników'? Albo jeszcze lepszy przykład - Elisabeth Doppler - czy najpierw była córką Charlotte Doppler czy jej matką? Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 4 lipca 2019 Opublikowano 4 lipca 2019 Drugi sezon niestety nieco słabszy, przeszkadzała mi trochę ta familiada :v Ale rozkminy dalej grube, ostatni odcinek zadowalający. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 8 lipca 2019 Opublikowano 8 lipca 2019 Miałem obejrzeć tylko jakiś recap, to skończyło się na tym, że powtórnie na jednej sesji zaliczyłem 8(!) odcinków pierwszego sezonu. Oglądałbym dalej, ale pasuje może iść spać XD Podwyższam ocenę serialu na 9/10 i już nie mogę się doczekać aż jutro skończę pierwszy i zacznę drugi sezon. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 8 lipca 2019 Opublikowano 8 lipca 2019 A mnie znowu drugi sezon trochę zawiódł, bo wygląda to tak jakby twórcy komplikowali wszystko trochę na siłę. W trzecim sezonie to chyba każda postać dostanie po 10 alterów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi