Skocz do zawartości

Dark - 2017 - Netflix

Featured Replies

Opublikowano
  W dniu 8.07.2019 o 07:28, Wiolku napisał(a):

A mnie znowu drugi sezon trochę zawiódł, bo wygląda to tak jakby twórcy komplikowali wszystko trochę na siłę. 

Bo chyba trochę tak jest, ale moim zdaniem, cały w tym urok, trzeba kombinować oglądając.

• Odpowiedzi 186
  • Wyświetleń 23,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Premiera drugiego sezonu 21 czerwca.

• Ja poczekam jak wyjdzie 3 sezon i wówczas wleci całość. Zapewne przed premierą trzeciego, byłoby to samo co teraz, musiałbym oglądać poprzedni. 

• 27.06.20

Opublikowano

Jedyne co wkurza to ta irytujaca muzyka. Oooo jak strasznie!

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kurde, jestem po trzech odcinkach i mam wrażenie, że w pierwszym sezonie mieli fajny pomysł i fajnie się to wszystko odkrywało, ale w drugim to już jest tak wszystko przekombinowane, że w sumie nie wiem czy na końcu jest jakaś logika w tym wszystkim. :pechowiec: 

Opublikowano
  W dniu 8.07.2019 o 10:17, suteq napisał(a):

Kurde, jestem po trzech odcinkach i mam wrażenie, że w pierwszym sezonie mieli fajny pomysł i fajnie się to wszystko odkrywało, ale w drugim to już jest tak wszystko przekombinowane, że w sumie nie wiem czy na końcu jest jakaś logika w tym wszystkim. :pechowiec: 

Pewnie pod koniec trzeciego sezonu będą wszystko wyjaśniać jak Hideo :<

Opublikowano

Będą takie zawirowania jak z Mikkelem? 

Że wujek córki szwagra cioci mamy jest jednocześnie

Pokaż ukrytą zawartość

?

Opublikowano

Skończyłem właśnie drugi sezon. Był bardzo spoko a pozbawienie go tej aury tajemnicy pierwszego mi absolutnie nie przeszkadzało.

Jak dla mnie pojawienie się

Pokaż ukrytą zawartość

, ponieważ byłem pewien, że nie można tylko wciąż jechać na zamkniętej pętli czasu, w której

Pokaż ukrytą zawartość

.

Tutaj akurat chcę przyklasnąć twórcom Dark, że jednak konsekwentnie trzymają się ustanowionych na początku reguł.

W 3 sezonie może wydarzyć się już absolutnie wszystko- oby tylko nie przegięli z mieszaniem historii i zamknęli całość z klasą.

Ciut gorzej od pierwszego, ale cały czas ogląda się to fantastycznie.

8+/10

Martha :s159:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

W lipcu Stranger Things, w sierpniu Dark. Byłoby git, jak dla mnie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Znowu nie pamiętam tych wszystkich ważnych relacji i szczegółów, będzie trzeba jakieś highlightsy na YT obczaić przed premierą.

Opublikowano

Mnie ciekawi czy po wprowadzeniu

Pokaż ukrytą zawartość

jakoś to teraz ładnie, logicznie zamkną w jedną całość? 

No i rewatch S1&2 wydaje się już konieczny. Ostatnim razem oglądanie samych recapów niezbyt pomogło. 

Opublikowano

Ja bankowo odświeżę finał sezonu drugiego plus jakiś bardzo rozbudowany recap całości. 

Opublikowano

Cos szybko, czuje jakbym poprzedni sezon ogladal calkiem nie dawno a weszlo praktycznie day one z tego co pamietam. A zamiast rewatcha pamietam ze takie drzewo czasowo-genealogiczne sobie przyswoilem i bylo mniej wiecej jasne. Chociaz teraz to juz chyba wkracza to wszystko w 4 gestosc i dochodza nowe warstwy abstrakcji wiec moze byc ciezko :obama:

Opublikowano
  W dniu 26.05.2020 o 14:03, Il Brutto napisał(a):

Cos szybko, czuje jakbym poprzedni sezon ogladal calkiem nie dawno a weszlo praktycznie day one z tego co pamietam.

Z tego co kojarzę to sezon 2 i 3 kręcili prawie, że na raz, dlatego tak szybko się uwinęli.

Jak ktoś znajdzie jakiegoś naprawdę porządnego recapa poprzednich sezonów to niech będzie tak dobry i podzieli się z innymi w tym temacie :lapka:

Opublikowano

To poniżej jest bardzo dobre i szczegółowe, tylko że opowiedziane chronologicznie:

Powinno się niektórym spodobać, bo od razu część zawiłości jest 'rozsupłanych'.

Opublikowano

Jaki macie plan na sezon 3? rewatch całości czy recapy? mixed :?

Opublikowano

Fanek znowu nie czytasz postów nad swoim, ze 3 osoby napisały jak będą odświeżać :pawel:

Opublikowano

Ja niestety mam przeczucie, że mogę już za bardzo polecieć z "kreatywnością" w sezonie. Trochę cieszy fakt, że był w planach i nie jest robiony na siłę, ale przekonamy się niebawem 

• 3 tygodnie później...