MBeniek 3 260 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Jakoś nie wiem czemu myślałem, że dzisiaj już jest premiera. Jaki był mój zawód, gdy netflix mi uświadomił, że dopiero za tydzień. Jeszcze nigdy się tak na nim nie rozczarowałem... xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Jak Kaja mówi, że sztos to ja jej zawsze wierzę, nie ma innej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 638 Opublikowano 20 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 czerwca 2020 Ja właśnie kończę rewatch 2 sezonu. Jezusku jakie to jest dobre Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 20 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 czerwca 2020 Mam nadzieję, że nie poszli jakoś za bardzo w przyszłość i futuryzm, bo lubiłem te powroty do przeszłosci. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 22 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2020 Po co jakiejś recapy na kilkadziesiąt minut. Poniższy filmik chyba wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 22 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2020 No bankowo Poniżej kolejne podsumowanie: Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 638 Opublikowano 23 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2020 no dawać już ten sizon draj Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 23 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2020 WTF?! Pierwszy raz w sumie odpaliłem tę piosenkę z tłumaczeniem na angielski i tekst prawie, że idealnie zgrywa się z tematyką serialu. Ładny mindfuck Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 638 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 13 godzin temu, Cedric napisał: WTF?! Pierwszy raz w sumie odpaliłem tę piosenkę z tłumaczeniem na angielski i tekst prawie, że idealnie zgrywa się z tematyką serialu. Ładny mindfuck w oryginalnym teledysku w 0:02 widać Claudie Tiedemann Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 638 Opublikowano 27 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2020 Orzeł wylądował, powtarzam orzeł wylądował Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 843 Opublikowano 27 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2020 Będzie dziś maratonik Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 638 Opublikowano 27 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2020 Po 1 odcinku Nie jesteśmy godni tego serialu Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 621 Opublikowano 27 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2020 Robie rewatch pierwszego bo juz niewiele pamietam. Trzeci ma byc ostatni? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 638 Opublikowano 27 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2020 Tak było mówione. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 27 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2020 Ale mnie w(pipi)ya jak Jonas przez cały ep z uyebaną mordą łazi, a nikt mu nawet nie zwróci uwagi. Poza tym ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 27 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2020 Tez robie rewatch calosci skoro koncza cala historie, duzo sie przypomina bardzo i wychodza detale perelki Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 624 Opublikowano 28 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2020 Wczoraj obejrzalem 6 odcinkow i szczerze mowiac to jest juz meczace, troche sie pogubilem i nie rozumiem niektorych watkow. Mam takie uczucie, kur.wa panowie ile mozna, ciagle to samo i tylko przetasowania postaci nie dosc ze czasowo to jeszcze miedzy swiatami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 28 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2020 No, też jestem po szóstym i ogólnie to fabuła wygląda mniej więcej tak: - on/ona cię okłamał/a i wcale nie chce uratować świata od zagłady. Tak naprawdę to ja chcę uratować świat od zagłady, więc rób co powiem, bo przecież ja bym cię nie okłamał/a. - ok. Powtórzyć kilkanaście razy w różnej obsadzie postaci. No trochę przysypiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 28 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2020 A ja jestem po ostatnim i podoba mi się jak to zamknęli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 624 Opublikowano 28 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2020 Tez juz skonczylem i niestety lipa. Ani na moment mnie jakos nie wciagnal ten sezon. Znaczy sie zamkneli wszystko i ok, ale im dalej tym coraz wiekszy chaos i takie komplikowanie na sile. Wydaje mi sie ze najlepiej gdyby Spoiler sie akcja dziala tylko w jednym swiecie tylko w 3 czasach z 1 sezonu, tylko by mogli wiecej jakichs tajemniczych motywow dac Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 28 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2020 (edytowane) Cieżko się było połapać, ja jednak się nie mogłem oderwać i na dwie sesje obejrzałem. Nie wiem czy od początku to wszystko planowali, ale wg mnie wyszło ok. Edytowane 28 czerwca 2020 przez El Loco Chocko Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 074 Opublikowano 28 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2020 Też już po i takie średnie. Spoiler Najpierw komplikowali i zapętlali. Dodawali światów, postaci. Każdy każdego przodkiem, a potem sięcie do niczego. Poza osobami, które nie miały niby przodków z pętli. Ogolnie w miare ok, ale z sezonu na sezon coraz gorzej i co raz bardziej przegadane. Niektóre odcinki to troche skipowalem bo ilez mozna poatrzec jak Jonas łazi w te i we wte. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 29 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2020 Mnie tylko finał został, ale trochę ponarzekam. Kurde, sezon bardzo dobry, ale trochę humoru by się przydało czy tam radości takiej zwykłej, bo wszyscy albo mają kij w dópie, albo smutni, wkórwieni, płaczą. A ten, że go tak bezspoilerowo nazwę 'potrójny bliźniak' to jest tak oderwany od rzeczywistości, że aż groteskowy. Stoi z kolegami i te swoje hasełka z kamienną twarzą recytuje jakby na deskach teatru dramatycznego występował. Młody Jonas kórwa cały sezon łazi z uyebaną mordą, zresztą tam absolutnie każdy w przyszłości jest brudny. Co jest, bieżąca woda i mydło się skończyły przez wybuch elektrowni atomowej? Do tego wątki niektórych postaci nie za bardzo mnie już interesują, np Egona Tiedemanna albo połowy nołnejmów z poprzednich sezonów kiedy znowu ich pokazują w dziecięcych wersjach. Niezbyt mnie porywają ich przygody. No, póki co chyba tyle narzekania, bo poza tym wszystkim sezon naprawdę ogląda się jednym tchem. Na przykład klimat lepszy, niż w drugim i pod względem miejscówek jest naprawdę bardzo różnorodnie, co cieszy. To tylko finał jeszcze, oby nie zyebali. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 29 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2020 No nie wiem co tak słabo. Spoiler Już wprowadzenie innego świata w finale drugiego sezonu mi się nie podobało. Ale okej. W trzecim komplikowali jak mogli, ale w miarę jeszcze to trzymało się kupy. Tylko jak nagle w samym finale wprowadzają z dupy trzeci świat - jeszcze się okazuje, że to ten prawdziwy/najważniejszy - i do tego jedna, prosta akcja kasuje te dwa pozostałe to niezły facepalm. Przy akcji rodem z końcówki interstellara to też śmiechłem. Nawet odechciewa się sprawdzać czy ta pętla się zgadza, bo i tak liczy się ta ostatnia scena. Zdecydowanie wolałbym jakby trzymali się tylko jednego świata. Nie wiem po co chcieli to tak gmatwać, żeby koniec końców rozwiązać najprostszym i jednocześnie najgłupszym możliwym sposobem. Zakończenie na poziomie - Jonas nagle budzi się i okazuje się, że to tylko zły sen, a Adam i Ewa to sąsiedzi mieszający w rozwalającym się domu, którym straszy się okoliczne dzieciaki. Jedyna scena, która zapadła mi w pamięć, to ta wyraźnie inspirowana tlou1. Przynajmniej mi się tak skojarzyła. Spoiler Czyli akcja w kamperze - Peter i Elisabeth vs nieznajomy. Skojarzenie oczywiście z Ellie vs David. I w sumie obejrzałbym sobie taki ciężki serial w klimatach post-apo. Najlepiej bez zombie albo gdzie nie odgrywają kluczowej roli. Jest coś aktualnie na rynku? Czy trzeba czekać na tlou od twórcy Czarnobyla? Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 30 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2020 Spoiler Jak dla mnie ogólne rozwiazanie jest ok, niby jest kilka szczegółów których można się czepiać (podróże w czasie to generalnie bardzo śliski temat, więc jestem w stanie trochę przymknąć oko na różne rzeczy), ale w sumie podoba mi się idea tego, że sytuacja jest tak poyebana, że nie mogła powstać naturalnie, sama z siebie więc i nie da się jej rozwiazać od wewnątrz. No i dla mnie to generalnie mocny bad ending, usuwa egzystencję 12 miliardów ludzi by przywrócić do życia inne 6 miliardów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi