Masorz 13 216 Opublikowano 1 lipca 2020 Opublikowano 1 lipca 2020 To prawda, jakby te odcinki co tydzień wychodziły, to ten temat pewnie by w szwach pękał od teorii i rozkmin. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 2 lipca 2020 Opublikowano 2 lipca 2020 Ja dopiero 2 odcinki 3 sezonu i strasznie zagmatwane to jest. No, ale nie zmienia to faktu, że nadal fajnie się ogląda, głównie dzięki miejscówkom i aktorom. Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 2 lipca 2020 Opublikowano 2 lipca 2020 (edytowane) Jak oceniacie 1 sezon? Jade z 3 odcinkiem. Narazie git. Cos jest w powietrzu ale jeszcze za malo, zeby cos napisac. P.S Wiadomo ze podroze w czasie zawsze byly, sa i beda fascynujace. Ciekawi mnie, jak to przedstawia tutaj? Edytowane 2 lipca 2020 przez MEVEK 1 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 2 lipca 2020 Opublikowano 2 lipca 2020 (edytowane) No serial spoko, fajny klimacik i muzyczka, ale reszta to tak trochę mehhh. Poziom Lostów to to nie jest, ale mogło być lepiej. 7-/10? Dla całości. 1 sezon to 9/10. 2 sezon to 8-/10 a 3 sezon to 6/10. Fabuła jest prosta jak budowa cepa, ale wnerwia strasznie jak twórcy co kilka sekund próbują cię zmylić. Co chwilę skipowałem odcinki, bo widać było jak na dłoni kiedy wprowadzają niepotrzebne zmyłki, motywy i postacie, które i tak będą nieważne. Edytowane 2 lipca 2020 przez gekon Cytuj
Shen 9 693 Opublikowano 3 lipca 2020 Opublikowano 3 lipca 2020 6 odcinek drugiego sezonu skonczony, cos czuje, ze jeszcze wjada jakies motywy Spoiler światów równoległych, skoro Jonas nie pamieta, ze zaprowadził swojego starego do jaskini Cytuj
Mustang 1 776 Opublikowano 3 lipca 2020 Opublikowano 3 lipca 2020 Serial skończony. Konia z rzędem temu, kto ogarniał na bieżąco wszystkie wątki w ostatnim sezonie. Niestety w trzecim sezonie było sporo tej dziwacznej przyszłości, która przynajmniej dla mnie zawsze była w Dark mniej ciekawa niż wątki z cofaniem się w czasie. Natomiast IMO twórcom udało się jeszcze nie przedobrzyć i chociaż tym razem nie było aż takiego wow, końcówka jest sensowna, zgrabnie zamyka wątki i daje do myślenia. Kiedyś zrobię sobie rewatch całości, bo roczne przerwy jednak utrudniały połapanie się w całości historii, szczególnie w trzecim sezonie. Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 5 lipca 2020 Opublikowano 5 lipca 2020 Ja ogarniałem z drobna pomocą łaski kto jest kim, co jak i gdzie, no ale bez rewatcha przed w życiu bym nie ogarnął Za rok jeszcze zaliczę raz calosc, uwielbiam klimacik tego serialu. Cytuj
Shen 9 693 Opublikowano 5 lipca 2020 Opublikowano 5 lipca 2020 No nie porwał mnie ten trzeci sezon, można obejrzeć pierwszy i ostatni odcinek wiele nie tracąc. To co sie dzieje pomiędzy nie ma wiekszego znaczenia. Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Ależ spadek formy w trzecim sezonie, męczę się z nim niemiłosiernie. Ledwo przez jeden odcinek dziennie jestem w stanie przebrnąć, natężenie schematów i mocniejsze skupienie na Marcie, chyba najmniej ciekawej postaci z całej ekipy (która na dodatek jako aktorka też szału nie robi z tym swoim ciągłym bitchfacem/miną, jakby miała się zaraz rozpłakać) i cały fundament tego sezonu, czyli pokazanie świata równoległego i śledzenie losów postaci, których w sumie nie znam, ale wyglądają tak samo, jak te, które znam xd, no angażujące w chuj skutecznie zniechęca do serialu. Szkoda, potencjał był, ale każdy kolejny sezon to równia pochyła w dół. edit: no i skończyłem. Cały sezon to była tragedia, ale przynajmniej ostatni odcinek jakoś to wynagrodził. Już tu chyba wcześniej ktoś ładnie to podsumował: każdy odcinek polega na tym, że kolejna osoba pojawia się i mówi naszym bohaterom "tamten jest zły i kłamał, tak naprawdę musisz zrobić tak". Po czym ten drugi mówi, że pierwszy kłamał i musisz zrobić inaczej. Z ciekawości sobie wszedłem na jakieś stronki z timelinem całej serii i nie idzie tego ogarnąć w locie xd. Przekombinowali dla samego przekombinowania. Dla mnie wielki zawód. 4 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 października 2022 Opublikowano 24 października 2022 Ech, no niepotrzebny był ten trzeci sezon, mimo tego, iż pozamykał wszelkie sprawy w zasadzie, to i tak meh. Końcówka Spoiler deus ex machina, ale tak właśnie działa fizyka kwantowa i nasze postrzeganie świata. W całości serial mi się podobał, klimatycznie miażdży, to samo jeśli chodzi o muzykę i dobór aktorów, ale mogliby to zakończyć po dwóch sezonach jednak. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 24 października 2022 Opublikowano 24 października 2022 W listopadzie premiera 1899 od twórców Dark. Na zwiastunach wygląda fajnie. Cytuj
Paolo1986 795 Opublikowano 24 października 2022 Opublikowano 24 października 2022 (edytowane) Pamiętam, obejrzałem wszystkie 3 sezony. Niesamowicie pokręcona historia, ale trzymająca w napięciu. Chętnie obejrzę coś nowego od twórców Dark Edytowane 24 października 2022 przez Paolo1986 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi