Skocz do zawartości

OVERKILL's The Walking Dead

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pamiętacie zapowiedź na Gamescomie z 2014 roku? Nie?

Spoiler

Ja też nie :dynia:

Gra pierwotnie miała mieć premierę w 2016 roku, ale jedynie od tego czasu jedynie ją przekładali.

Jak się okazuję gra żyję i celuje z premierą na jesień 2018.

Edytowane przez Figuś
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

No raczej nikt nie spodziewał się kolejnej kreskówki, więc tu raczej nie ma zaskoczenia.
Ja jednak wciąż jestem ciekaw, co to ku#wa będzie - gatunek, rodzaj, tryby gry itp.
Nie obraziłbym się na The Division w tych klimatach - to by idealnie trafiło w moje oczekiwania.

Opublikowano

Idealnie by mi pasowalo jak by gameplayowo bylo to cos ala evil within czy tlou. Tylko w ciezkim klimacie z realistyczna "brudna" grafa i mocnym story.
Lubie to uniwersum i chetnie bym zagral jeszcze w twd, ostatnio 3sezon bajeczki TT mnie zawiodl, czas no cos zdecydowanie mocniejszego.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No ale to Overkill, więc gierka nastawiona na co-op, a nie singlowy survival-horror (ten gatunek się niestety nie sprzedaje). Dlatego chciałbym coś w stylu The Division - zresztą tam już całkiem elegancko pokazano post-apo, tyle że całkiem świeżutkie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Po pierwsze wypadałoby zmienić tytuł tematu na Overkill's The Walking Dead, a po drugie kolejny fajny CGI trailer, tym razem przedstawiający postać kobiecą:

Kurde, niby "jesień 2018", a ja o grze wciąż nie wiem NIC, nie widziałem żadnego gameplayu - czym będzie ten projekt? Ktoś ma jakieś rzetelne info? @Hendrix? :)

• Plusik 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Co kur.wa? Kolejny filmik? A jakiś gameplay może by tak? Co to jest? Czym bedzie? Będzie singiel, czy tylko jakieś co-opowe pierdu pierdu? Payday z zombie, czy coś więcej?
Co za ch#jki...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

OK, poniżej ostateczny trailer ze wszystkimi postaciami, plus gameplay, a także ponad siedem minut walkthrough z komentarzem developera:

No i mam mieszane uczucia, bo z jednej strony dokładnie tego się po nich spodziewałem, co oznaczałoby, że gierka jest nie dla mnie, a z dugiej mimo wszystko mam ochotę, żeby w to zagrać.
Choć na razie strasznie to drętwe - animacje tragiczne, detekcja kolizji umowna... Wyraźnie bardziej pod strzelanie, niż walkę wręcz - Dying Light to nie jest.

Premiera u nas 8 listopada 2018.

Opublikowano (edytowane)

Zagra się we  Free weekend na STEAM, bo dwóch setek to nie jest warte zwłaszcza znając zamiłowanie  OVERRKILL do DLC.

Edytowane przez flaczki
Opublikowano

Pamiętam, że wyszedł parę lat temu taki crap z The Walking Dead w tytule. Hype nakręcali głównie obecnością postaci Reedusa\Daryla jako protagonisty(?). Zara, jak to się nazywało...

Mam! The Walking Dead: Survival Instinct z 2013 r.

Coś czuję, że tu dostaniemy podobny poziom wykonania, jeno z nieco lepszą grafiką. No, jest ta różnica, że Overkill's... będzie mieć co-opa, a jak wiadomo w tym trybie wszystko jest nieco bardziej strawne, acz na więcej niż 5/10 nie liczę.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Tak jak się wszyscy spodziewali gra jest wielkim crapem i odradzam kupowanie tego. Left 4 Dead 2 plus jakieś dodatkowe mapki i kampanie stworzone przez community daje 1000x więcej frajdy niż ten Early Access sprzedawany za ponad dwie stówy. 

• 3 miesiące temu...