Skocz do zawartości

Forumkowy serial roku 2017

MBeniek

TOP SERIALI 2017  

84 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które najlepsze? (max 3 tytuły)

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 14.01.2018 o 23:01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No takie smieciowe popcorniaki a nie dobre seriale, ale co kto lubi :lapka: 

Opublikowano

eeeee tam, Dark i Stranger Things dla mnie mają dużo więcej do zaoferowania (może kwestia podejścia?) niż tylko "dodatek do popcornu". Dla mnie ewentualnie z tej listy takim serialem jest Punisher. Mimo, że lubię tego typa jako bohatera, serial był dla mnie mocno średni. No ale tak jak piszesz. Kto co lubi:lapka:

Opublikowano

No ten Punisher szczerze to nie wiem jakim kluczem się tutaj dostał, ale no już nic nie mówię to tylko zabawa :cool: 

Opublikowano (edytowane)

No ja za Handmaid's zabieram się po Mindhunterze. Nie będę ukrywał, że mam wysokie oczekiwania w stosunku do tego serialu. Żona mnie mocno na niego namawiała.

Edytowane przez balon
Opublikowano

Chciałem, żeby lista była w miarę "urozmaicona" i jak przeglądałem temat Punishera to jednak było parę osób, którym serial się podobał. W ogóle sam temat był dość popularny, więc jakoś tak wskoczył na listę ;) . Ja sam bym raczej wrzucił go do rozczarowań (odpadłem po paru odcinkach) :P

I przypominam, że jak jakiegoś serialu brakuje w ankiecie (było ograniczenie tylko do 22 pozycji), to można głosować "systemem punktowym" :lapka:

Opublikowano

Zdecydowanie Leftovers. Nie tylko za ten ostatni sezon, który był przegenialny, ale za całokształt. Z całym szacunkiem dla innych seriali na tej liście, Leftoversy z odcinka na odcinek dostarczały i trzymały tempo, na dodatek wszystko zostało mistrzowsko domknięte. Ten serial zdecydowanie zasługuje na większy rozgłos, bo miał bardzo małą publike i mało się o nim mówi, a ja to zakończenie mam w pamięci do dnia dzisiejszego.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

No tak ale za całokształt nie ma co oceniać bo to chodzi o tem rok. W takim razie taki Twin Peaks czy Fargo tez byłoby inaczej oceniane. Serial z 2017 to serial z 2017.

Żeby nie było Leftovers? Piękna sprawa.

Gość Orzeszek
Opublikowano

Ostatnie sezony ricka i mortiego i bojack zdecydowanie top u mnie tego roku, z nowych seriali mindhunter z tego co oglądałem. Z cyklu "tasiemce które odkryłem w tym roku" to ray donavan i archer.

Opublikowano

Głosowałem w ankiecie na Vikings (sentyment), The Punisher, bo ostatecznie mi się spodobał po negatywnym początkowym wrażeniu, a najszczerszy głos idzie na Mindhuntera, bo długo nie oglądałem serialu który by wzbudzał u mnie jakieś większe, prawdziwe emocje (no może ST s01, ale to nei ten rok).

Opublikowano (edytowane)

Ostatnie godziny głosowania, więc wypadałoby też samemu oddać głos ;) 

1. The Leftovers (smutno się robi na myśl o tym, że nie będzie już kolejnego sezonu i, że sam serial przeszedł raczej tak bez echa)

2. The Handmaid's Tale (wszystkie nagrody w pełni zasłużone i jedynie co mnie dziwi, że na forumku serial jakoś tak mało popularny. Dodatkowo serial w sam raz wypełnia lukę po Pozostawionych)

3. Dark (zastanawiałem się jeszcze nad Mindhunterem, ale biorąc pod uwagę, że mało jest seriali, które

"bawią się" czasem

i dodatkowo nie robiąc przy tym praktycznie żadnych wpadek, zdecydowałem się na serial od niemiaszków. Poza tym tak jak pisał balon - aktorstwo, klimat, muzyka, montaż na bardzo wysokim poziomie.)

Edytowane przez Masorz
Opublikowano (edytowane)

A będzie głosowanie na najgorszy serial 2017, żebym mógł zagłosować na Twin Piks?

Rządzą oczywiście Pozostawieni <3

Edytowane przez gekon
Opublikowano

Trochę dziwnie głosować na seriale, bo w większości nie mają jednej daty premiery jak gry, tylko rozciągają się na dwa lata jak już oceniamy jeden sezon, ale niech będzie.

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

Marvel's The Punisher

The Last Ship

Opublikowano
5 godzin temu, MBeniek napisał:

Ostatnie godziny głosowania, więc wypadałoby też samemu oddać głos ;) 

1. The Leftovers (smutno się robi na myśl o tym, że nie będzie już kolejnego sezonu i, że sam serial przeszedł raczej tak bez echa)

2. The Handmaid's Tale (wszystkie nagrody w pełni zasłużone i jedynie co mnie dziwi, że na forumku serial jakoś tak mało popularny. Dodatkowo serial w sam raz wypełnia lukę po Pozostawionych)

3. Dark (zastanawiałem się jeszcze nad Mindhunterem, ale biorąc pod uwagę, że mało jest seriali, które

Pokaż ukrytą zawartość

"bawią się" czasem

i dodatkowo nie robiąc przy tym praktycznie żadnych wpadek, zdecydowałem się na serial od niemiaszków. Poza tym tak jak pisał balon - aktorstwo, klimat, muzyka, montaż na bardzo wysokim poziomie.)

Edytowałem, bo  jednak pisanie o tym wprost psuje oglądanie tym, którzy chcieli by się zaskoczyć 'Dark'.

• Plusik 1
Opublikowano

Brawa dla serialików, w szczególności dla Mindhuntera za forumkowego Globa (gdybym miał zagłosować na pozostałe dwa to jeden głos raczej by poleciał na to) no i dzięki Beniu za fajną inicjatywę.

Oglądam teraz Dark i jestem mega wciągnięty, widze skąd ten zachwyt. :obama: A później chyba poleci Handmaiden's Tale.

Opublikowano

Zaskoczyło mnie to, że Mindhunter dostał 1 miejsce, ale świetna sprawa bo był naprawdę momentami wybitny 

Opublikowano

No w tym roku choćby takie Leftovers, Twin Peaks czy Opowieści Podręcznej (właśnie oglądam, mega ciekawa koncepcja świata) były grane poza Netflixem. Bardzo mocne seriale. Jednak moje  top3 to wsio z Netflixa. No mega platforma.

@MBeniek mega robota! +++++++

Opublikowano
47 minut temu, Masorz napisał:

Dobra robota MBeniek i widzimy się mam nadzieję za rok.

Tylko oglądajcie więcej rzeczy poza Netflixem lenie, tam tyle dobrego czeka :usmiech: 

Ale po co Paweł skoro Supergirl też jest na Netflixie :cool: :lapka: 

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za udział w zabawie :good:. Widać, że Netflix zmiótł konkurencję - można powiedzieć, że top5 należy do nich (R&M co prawda nie jest ich, ale u nas jest dostępny chyba tylko na tej platformie). Mnie najbardziej zdziwiła wysoka pozycja trzeciego sezonu Narcos - pomimo dobrego sezonu myślałem, że bez Pabla serial nie wskoczy do czołówki. Ale trzeba przyznać, że to był bardzo dobry rok, skoro takie sztosy jak BCS, Robot, Deuce czy THT nie znalazły się w top10 (w przypadku tych dwóch ostatnich to sobie tłumaczę, że mało kto jeszcze je widział). A br. zapowiada się nie gorzej ;) 

I mam nadzieję, że za rok się też uda. Myślę, że w przyszłym tym roku będzie można też się pokusić o kategorię rozczarowań, oczywiście w tym przypadku już trzeba będzie zrobić jakieś "nominacje". Rzecz jasna nie obrażę się jeśli ktoś mnie uprzedzi :P, ale też nie ma co się śpieszyć, bo jak pokazuje przykład BM dobre seriale wychodzą do ostatnich dni w roku.