Daffy 10 630 Opublikowano 12 października 2018 Opublikowano 12 października 2018 9 minut temu, raven_raven napisał: Świetna to gra jest, ale pamiętam ją tak dobrze zaprojektowaną pod to czym był DS, że nie widzę za bardzo grania w to na innych platformach . Może dotykowo w trybie przenośnym jakoś to się udaje, ale z kolei granie tak na Switchu wydaje mi się niewygodne. W każdym razie, jak ktoś nie grał to czego go niesamowita fabuła, która w każdej wersji jest ta sama. Zazdroszczę. switch jest o wiele mniej praktyczny w graniu dotykowo niz np vita, winne sa wymiary, taka vite trzymajac w rekach mialem dostep dlonmi do calego ekranu, na switchu nie da rady bo przez gabaryty i ramke nie odrywajac dloni nie jestem w stanie kciukami mazac srodka wyswietlacza Cytuj
Rayos 3 187 Opublikowano 12 października 2018 Autor Opublikowano 12 października 2018 TWEWY ino na DSie na 2 ekranach, albo na iphonie na małym dotykowym. na Switchu to tak trochę niebardzo się to sprawdza patrząc po recenzjach Cytuj
Daffy 10 630 Opublikowano 12 października 2018 Opublikowano 12 października 2018 wymaga to mimo wszystko jakich klawiszy? bo bym najwyzej wyciagnal joycony i trzymal w rekach sam tablet, wtedy bym raczej kciukami ogarnal caly wyswietlacz w sumie to za pare godzin sam obadam Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 13 października 2018 Opublikowano 13 października 2018 @Ficuś weź skrobnij reckę jak trochę pograsz. Cytuj
Daffy 10 630 Opublikowano 13 października 2018 Opublikowano 13 października 2018 Testowalem tylko wczoraj i dockowo faktycznie tragicznie, tzn wyglad sztos, audio sztos ale to sterowanie, kryminal, wskaznik na ekranie sie gubi, gra dziwnie interpretuje ataki z roznych pinow, nie dziwie sie hejtu w reckach, trzeba mocno sie starac i miec duzo samozaparcia by grac na tv Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 13 października 2018 Opublikowano 13 października 2018 A hh mode ? Idzie grać wygodnie ? Cytuj
Daffy 10 630 Opublikowano 17 października 2018 Opublikowano 17 października 2018 o dziwo testowalem wczoraj na swojej konsoli i moje joycony ladnie trzymaja wskaznik na ekranie, nic sie nie gubi itp i od biedy da sie tak grac, calkiem inne odczucia niz w weekend gralem tez przenosnie - co ciekawe mozna odpiac oba joycony i trzymac sam ekran i wszystko ogarniac dotykowo, wygodniejsze rozwiazanie niz trzymanie ekranu + joycony z boku bo kciukami wiecej powierzchni ogarniamy bez odrywania palucha Cytuj
Daffy 10 630 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 zacząłem 7 dzień, zdarza mi się grać na tv i nawet idzie ogarnac te sterowanie joyconem, zobaczymy co bedzie dalej bo na razie poziom walk nie istnieje i machajac mozna je wygrywac nie patrzac nawet na tv przy obnizonym lvl postaci do minimum design i klimat mnie kupuje (glownie za sprawa muzyki), fabula i gameplay hmm nijako, mam wrazenie, ze dalej tkwie w tutorialu wiec czekam, az sie bedzie mialo dostep do wszystkiego i fabula sie zagmatwa (choc i tak juz jej surrealistyczne zalozenia mnie ciekawia) Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 Poczekaj jeszcze trochę, jeśli jesteś dopiero przy siódmym dniu, to fabuła jeszcze zdąży się zagmatwać. Kurczę, chętnie bym kupił, ale nie za tę cenę. Trzeba się rozejrzeć po ile chodzi pudełkowa wersja w Chinach. Cytuj
Gromit 244 Opublikowano 24 lutego 2019 Opublikowano 24 lutego 2019 Ważne pytanie: czy w trybie handheld da się grać dotykowo jedną ręką? Cytuj
Daffy 10 630 Opublikowano 24 lutego 2019 Opublikowano 24 lutego 2019 Ja gram na dwie z odczepionymi joyconami przez to tylko ekran switcha zajmuje powierzchnie 1 Cytuj
Strife 228 Opublikowano 24 lutego 2019 Opublikowano 24 lutego 2019 1 godzinę temu, Gromit napisał: Ważne pytanie: czy w trybie handheld da się grać dotykowo jedną ręką? Da się, fajnie smyrać palcem wskazującym, ale lepiej jest tak jak Ficuś pisze, odłączyć joycony i jechać na dwie ręce jest o wiele wygodniej. 1 Cytuj
Gromit 244 Opublikowano 24 lutego 2019 Opublikowano 24 lutego 2019 Nie jestem pewny, czy dobrze rozumiem wasze odpowiedzi. Brzmi trochę tak jakby jedna ręka trzymała switcha i ruszała gałką, a druga dotykowo. Dla uściślenia interesuje mnie sytuacja, w której kładę Switcha na stole/kolanach i mając do dyspozycji jedną rękę mogę obsłużyć cały interfejs wyłącznie jednym paluszkiem. Cytuj
Daffy 10 630 Opublikowano 24 lutego 2019 Opublikowano 24 lutego 2019 Obie rece trzymaja switcha, galek nie masz bo masz joycony wyciagniete, full dotykowo sterujesz Zreszta w tej gierce jak dobrze pamietam nie ma w ogóle wariantu sterowania ze ruszasz galka Cytuj
Strife 228 Opublikowano 24 lutego 2019 Opublikowano 24 lutego 2019 Zgadza się w grze tylko steruje się za pomocą palców w trybie handheld, a za pomocą joyconow na tv, ale to trzeba być masochistą żeby w to grać w trybie zadokowanym. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 24 lutego 2019 Opublikowano 24 lutego 2019 Ta gierka ma wersję na androida/iOS. Jak tak was czytam to dochodzę do wniosku że wersja na Switcha to jej chamski port. Cytuj
Daffy 10 630 Opublikowano 24 lutego 2019 Opublikowano 24 lutego 2019 Z tego co sie orientuje ta gierka niezaleznie od wersji nigdy nie miała prawilnego sterowania, oryginal to tez bylo zdajsie tylko smarowanie stylusem Cytuj
ogqozo 6 575 Opublikowano 24 lutego 2019 Opublikowano 24 lutego 2019 (edytowane) 24 minuty temu, NemoKOF napisał: Ta gierka ma wersję na androida/iOS. Jak tak was czytam to dochodzę do wniosku że wersja na Switcha to jej chamski port. Przecież była już o tym gadka w tym temacie, i właśnie tobie odpisałem, że mniej więcej tak właśnie jest. Czy "chamski"... ja tam nie wiem, jak inaczej można to było zrobić. To gra bardzo robiona pod DS-a, trudna do przetłumaczenia na jakikolwiek inny sprzęt. W każdym razie, jak się gra w trybie handheld na Switchu, to zaiste gra się jak na tablecie, z paroma dodatkami i zmianami. I tak Square-Enix zrobił więcej, niż mają w zwyczaju, choć zrobił mało. Chamskie porty z iOS to ich konik. Edytowane 24 lutego 2019 przez ogqozo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi