Skocz do zawartości

Nintendo Labo

Rayos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To chyba najlepszy z zestawów, na innych forach piszą, że skoro jest samochód, samolot i łódź to czas na Diddy Kong Racing 2 z wykorzystaniem Labo. Nie obraziłbym się gdyby tak było ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie wiem jak ten najnowszy zestaw, ale wszyscy zgodnie pisali, że Variety Kit > Robot Kit. Sam mam Variety Kit. Bawiłem się z 4-latkiem. Zainteresowanie składaniem utrzymało się przez 30 minut, potem już sam musiałem składać. Granie też nie za bardzo - wędka za trudna, motor za trudny, za to pianino się sprawdza. Za każdym razem, jak rodzina wpada, to młody się bawi i ma z tego dużo radochy. Myślę, że dzieciak musi mieć minimum 6-7 lat.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

37 minut temu, milan napisał:

Po demonstracji Labo 4 nawet się nie zastanawiam,  dzieciaki oszaleją, chyba ze cena bedzie kosmiczna.

ceny masz podane, full zestaw czyli google vr i wszystkie urzadzonka to np 289pln u czezkiego

• Plusik 1
Opublikowano

Wygląda to całkiem spoko, grafika w tych gierkach nawet podejrzanie dobrze. Nie wiem jak ten efekt VR będzie się miał do normalnych gogli, ale głównym atutem wydaje się cena. Chyba najbardziej wypasiony zestaw labo i chyba najbardziej trafiający w punkt jeżeli chodzi o zawartość i funkcjonalność. Dużo małych gierek na krótkie posiedzenia, na imprezy i z większym niż dotychczas elementem imersji, zamiast udawania, że jedna słaba gra i plecak zainteresuje młodego na dłużej niż jeden raz. 

Opublikowano

Te reklamy Labo z dziećmi ubranymi na biało i na białym tle uśmiechające się szczerze - na rozkaz.Brr, straszne.

Jestem kupiony na Labo 1 i 3, ale to całe VR wygląda nijako. Ostatnią rzecz jaką chcę dziecku dać to ekran na oczy. Swoją drogą 3D jest od 6 lat, zastanawiam się jaki próg ma VR.

• Plusik 1
Opublikowano

Dzieci w reklamie wyglądają na starsze niż 6 lat, więc raczej nie do młodszych

Opublikowano
13 godzin temu, szczudel napisał:

Te reklamy Labo z dziećmi ubranymi na biało i na białym tle uśmiechające się szczerze - na rozkaz.Brr, straszne.

Jestem kupiony na Labo 1 i 3, ale to całe VR wygląda nijako. Ostatnią rzecz jaką chcę dziecku dać to ekran na oczy. Swoją drogą 3D jest od 6 lat, zastanawiam się jaki próg ma VR.

Taaaa dokładnie chyba bym już wolał browara dać niż taki kociokwik 1cm przed oczami dzieciom zakładać. Mam nadzieję, że ten „VR dla pociech” się nie przyjmie bo będzie kolejny ficzer osłabiający i ogłupiający obecne dzieciaki, których rodzice myślą, że gierka to gierka, sami nie mając o tym pojęcia.

Opublikowano
46 minut temu, Dave Czezky napisał:

No za 20 lat beda na stale podlaczone pod VR, wiec chyba lepiej niech sie adaptuja?

Za 20 lat to już wnuków broszka będzie. 

Opublikowano (edytowane)

https://www.digitaltrends.com/virtual-reality/is-vr-safe-for-kids-we-asked-the-experts/

Ludzie, którzy o tym mają jakieś pojęcie, nie widzą specjalnie powodu, dla którego VR miałby być bardziej szkodliwy niż cokolwiek innego, co robią dzieci, ale jak zawsze niezawodni eksperci PPE na szczęście wytłumaczą, że VR uczyni cię SŁABYM i GŁUPIM. Bo... hm, bo plusiki Ragusa tak mówią. Naukowy argument jak zawsze.

Edytowane przez ogqozo
  • Minusik 2
Opublikowano

Ogór, a jak twoje praktyczne odczucia z grania na VR i zmęczenia oczu po licznych sesjach VR z dwoma ekranami 1cm przed oczami? :dafuq:

Opublikowano

Tylko napiszę że Grucha peir,doli jak zawsze bo plastikowy duży pojemnik to pewnie miedzy 50 a 100 zl minimum.

Takie kartony co leżą w marketach czyste kosztują koło 15-20, więc ta cena nie ma nic w sobie skandalicznego.

• 2 tygodnie później...