Opublikowano 7 października 20213 l 3 minuty temu, Kmiot napisał: No nie wiem, chyba fajny meczyk, co nie? Az mnie mdli na mysl o sobocie.
Opublikowano 8 października 20213 l Oba mecze świetne. Mimo napiętego terminarza, mimo że niedawno było Euro, zespoły wystawiły pierwsze jedenastki i naprawdę zależało im na maksa. A dziś też zwłaszcza błyszczały gwiazdy - Kylian Slalon Mbappe, Benzema, de Bruyne, Lukaku, Pogba. Kolejny raz "Final Four" tych rozgrywek pokazuje futbol reprezentacyjny od najlepszej strony.
Opublikowano 10 października 20213 l Uwielbiam Pogbe. Gdyby jemu sie tylko czesciej chcialo to mialby wiecej zlotych pilek niz fryzur. A ze chce mu sie rzadko i chyba tylko jak gra dla francji to jest jak jest. Tak wiem ze to ja dzwonie
Opublikowano 10 października 20213 l Przez chwilę byłem lekko oburzony, ale raczej Garcia dotknął piłki. Sam spalony w powtórce pod kątem wydawał się i tak dużo większy, niż gdyby była kamera prostopadle do linii boiska.
Opublikowano 10 października 20213 l Dotknął obrońca piłki, ale w momencie podania był Mbappe na spalonym. I jak teraz to zinterpretować?
Opublikowano 10 października 20213 l Teraz, Rozi napisał: I jak teraz to zinterpretować? Wedlug varu: nabita.
Opublikowano 10 października 20213 l 4 minuty temu, Rozi napisał: Dotknął obrońca piłki, ale w momencie podania był Mbappe na spalonym. I jak teraz to zinterpretować? więc bramka została uznana, bo zawodnik broniący dotknął piłki zagrywanej do gościa z drużyny przeciwnej, który był na spalonym? bez sensu, to powinien być spalony
Opublikowano 10 października 20213 l Tak, potem obrońca hiszpański dotknął, no ale w momencie podania jest na spalonym, nie wiem, czy jest jakiś przepis na to.
Opublikowano 10 października 20213 l Ale co jest bez sensu, przepisy gry w piłkę FIFA? Jeśli przeciwnik zagrał piłkę (zagrał = dotknął + miał zamiar dotknąć), zanim napastnik jej dotknął, to nie ma spalonego, ten dotyczy tylko podania od swojego zawodnika. Zawsze się to tak gwiżdże od lat (chociaż faktycznie widzę w necie że część fanów o tym nie wie. A może nawet część piłkarzy i trenerów, ale oni to chyba tylko udają bo chcą wygrać). Przepis 11. Nie wiem od jak dawna on tak brzmi w tym fragmencie, ale... od dawna (zmieniono niedawno tylko ten fragment o "save", bo był wieloznaczny dla niektórych, niedawno to zdanie skasowano, czyli np. gdyby Garcia dotknął piłkę ręką to też nie byłoby spalonego).
Opublikowano 10 października 20213 l Mi się wydaje, że tak od dawna było, a przynajmniej od kiedy pamiętam, tylko to po prostu na tyle rzadka sytuacja, że wzbudziła teraz kontrowersje.
Opublikowano 10 października 20213 l Ja domyślam się, że to wedle przepisów była dobra decyzja sędziego, tylko że to jest, przynajmniej w tym konkretnym przypadku, dość absurdalne. W momencie podania Mbappe był na spalonym i ewidentnie wpłynął na zachowanie zawodnika broniącego. Rozumiem, że w tego typu sytuacji obrońca może tylko przegrać, bo on z wiadomych względów nie może być w stu procentach pewny, czy typ z drużyny przeciwnej jest na spalonym, czy nie. Więc najlepszym wyjściem w tej sytuacji byłoby dla obrońcy przepuszczenie piłki i mielibyśmy spalonego. Ale skąd on do chuja ma wiedzieć, czy napastnik jest na spalonym, czy nie. Niefortunna sytuacja.
Opublikowano 10 października 20213 l W sensie no, ja rozumiem, że ludziom się nie podoba ta reguła w pewnym sensie. Gdyby Garcia nie próbował w ogóle zatrzymać piłki, lepiej by na tym wyszedł. ALE... gdyby faktycznie nie próbował zatrzymać piłki, to przecież inaczej by się zachowywali przeciwnicy. Wiele jest takiego gdybania w futbolu. Nie ma raczej co gdybać - taka jest reguła i zawsze się tak gwiżdże, wcale nie aż tak rzadko, a to, że trzeba mieć wyczucie czasu, spalonego i pozycji i mieć oczy z tyłu głowy, to jest tak czy siak podstawa fachu dla obrońców w futbolu.