Kmiot 13 865 Opublikowano 7 października 2021 Opublikowano 7 października 2021 No nie wiem, chyba fajny meczyk, co nie? Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 7 października 2021 Opublikowano 7 października 2021 od momentu jak Francuzi strzelili gola kontaktowego świetny Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 7 października 2021 Opublikowano 7 października 2021 3 minuty temu, Kmiot napisał: No nie wiem, chyba fajny meczyk, co nie? Az mnie mdli na mysl o sobocie. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 8 października 2021 Opublikowano 8 października 2021 Oba mecze świetne. Mimo napiętego terminarza, mimo że niedawno było Euro, zespoły wystawiły pierwsze jedenastki i naprawdę zależało im na maksa. A dziś też zwłaszcza błyszczały gwiazdy - Kylian Slalon Mbappe, Benzema, de Bruyne, Lukaku, Pogba. Kolejny raz "Final Four" tych rozgrywek pokazuje futbol reprezentacyjny od najlepszej strony. Cytuj
Kmiot 13 865 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Kurde, teraz nie mogę, bo za chwilę Rolnik Szuka Żony. Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Uwielbiam Pogbe. Gdyby jemu sie tylko czesciej chcialo to mialby wiecej zlotych pilek niz fryzur. A ze chce mu sie rzadko i chyba tylko jak gra dla francji to jest jak jest. Tak wiem ze to ja dzwonie Cytuj
Sep 1 628 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Ależ emocje, że aż przysnąłem. Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Lucho, please, zdejmij już tego Sarabię Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Benzema jest popierdolony w tym roku Cytuj
Sven Froost 493 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Jak w kazdym, zalezy tylko w ktora strone 1 Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 dałbym sobie rękę uciąć, że był spalony, wtf Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Jaki kurwa wał ahahahahaah Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Przez chwilę byłem lekko oburzony, ale raczej Garcia dotknął piłki. Sam spalony w powtórce pod kątem wydawał się i tak dużo większy, niż gdyby była kamera prostopadle do linii boiska. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Dotknął obrońca piłki, ale w momencie podania był Mbappe na spalonym. I jak teraz to zinterpretować? Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Teraz, Rozi napisał: I jak teraz to zinterpretować? Wedlug varu: nabita. Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 4 minuty temu, Rozi napisał: Dotknął obrońca piłki, ale w momencie podania był Mbappe na spalonym. I jak teraz to zinterpretować? więc bramka została uznana, bo zawodnik broniący dotknął piłki zagrywanej do gościa z drużyny przeciwnej, który był na spalonym? bez sensu, to powinien być spalony Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Tak, potem obrońca hiszpański dotknął, no ale w momencie podania jest na spalonym, nie wiem, czy jest jakiś przepis na to. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Ale co jest bez sensu, przepisy gry w piłkę FIFA? Jeśli przeciwnik zagrał piłkę (zagrał = dotknął + miał zamiar dotknąć), zanim napastnik jej dotknął, to nie ma spalonego, ten dotyczy tylko podania od swojego zawodnika. Zawsze się to tak gwiżdże od lat (chociaż faktycznie widzę w necie że część fanów o tym nie wie. A może nawet część piłkarzy i trenerów, ale oni to chyba tylko udają bo chcą wygrać). Przepis 11. Nie wiem od jak dawna on tak brzmi w tym fragmencie, ale... od dawna (zmieniono niedawno tylko ten fragment o "save", bo był wieloznaczny dla niektórych, niedawno to zdanie skasowano, czyli np. gdyby Garcia dotknął piłkę ręką to też nie byłoby spalonego). Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Mi się wydaje, że tak od dawna było, a przynajmniej od kiedy pamiętam, tylko to po prostu na tyle rzadka sytuacja, że wzbudziła teraz kontrowersje. Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Ja domyślam się, że to wedle przepisów była dobra decyzja sędziego, tylko że to jest, przynajmniej w tym konkretnym przypadku, dość absurdalne. W momencie podania Mbappe był na spalonym i ewidentnie wpłynął na zachowanie zawodnika broniącego. Rozumiem, że w tego typu sytuacji obrońca może tylko przegrać, bo on z wiadomych względów nie może być w stu procentach pewny, czy typ z drużyny przeciwnej jest na spalonym, czy nie. Więc najlepszym wyjściem w tej sytuacji byłoby dla obrońcy przepuszczenie piłki i mielibyśmy spalonego. Ale skąd on do chuja ma wiedzieć, czy napastnik jest na spalonym, czy nie. Niefortunna sytuacja. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 W sensie no, ja rozumiem, że ludziom się nie podoba ta reguła w pewnym sensie. Gdyby Garcia nie próbował w ogóle zatrzymać piłki, lepiej by na tym wyszedł. ALE... gdyby faktycznie nie próbował zatrzymać piłki, to przecież inaczej by się zachowywali przeciwnicy. Wiele jest takiego gdybania w futbolu. Nie ma raczej co gdybać - taka jest reguła i zawsze się tak gwiżdże, wcale nie aż tak rzadko, a to, że trzeba mieć wyczucie czasu, spalonego i pozycji i mieć oczy z tyłu głowy, to jest tak czy siak podstawa fachu dla obrońców w futbolu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Figuś,
0 reakcji
Pokaż odpowiedź