Yakubu 3 047 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Chad van Dijk najlepszym zawodnikiem Ligi Mistrzów i najsilniejszej europejskiej ligi, a ci wyjeżdżają z jakimś karłem co się umie kiwać. Nie zmieniajcie się plox mdr Pięknie Chad wyjaśnił virgina w dwumeczu w półfinale. Poza tym wolnym i przypadkowej bramce po dobitce gra karła to było 188 minut grania guwna No ale jakimś kalekom w la liga postrzelał to najlepszy lmao Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Messi? Za co? Porażka w Lidze mistrzów, porażka w Pucharze Króla. Jedynie mistrzostwo kraju i ewentualny sukces w Copa America 2019. Moim zdaniem Złota piłka należy się pikarzowi Premier League za całokształt sezonu. Dominacja w pucharach, niesamowita walka o mistrzostwo. Jeśli Holandia wygra LN to na pewno trofeum dostanie v Dijk Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 (edytowane) Piąte zakończenie reprezentacyjnej kariery będzie, a nie sukces w copa america xd Edytowane 6 czerwca 2019 przez Yakubu Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 (edytowane) 21 minut temu, chris85 napisał: Messi? Za co? 51 bramek w 50 meczach, 22 asysty, król strzelców UCL a gość nawet nie jest napastnikiem Edytowane 6 czerwca 2019 przez _Be_ Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 16 minut temu, _Be_ napisał: 51 bramek w 50 meczach, 22 asysty, król strzelców UCL a gość nawet nie jest napastnikiem Myślisz Złota Piłkę ze Złotym butem Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 (edytowane) 7 minut temu, chris85 napisał: Myślisz Złota Piłkę ze Złotym butem lulz mówie o zasługach piłkarza jako takich, które stawiają go na czele w wyścigu po złota piłkę i tyle, mnie nie interesuje, że wytyczne dla dziennikarzy to ilośc wygranych trofeów drużynowych czy medialność konkretnego piłkarza, chciałbym aby trofeum dostawali najlepsi piłkarze w danym okresie i tyle Edytowane 6 czerwca 2019 przez _Be_ Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 No fajny ten Messi, może być drugi za van Dijkiem Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 2 minuty temu, Yakubu napisał: No fajny ten Messi, może być drugi za van Dijkiem Też bym się nie obraził bo z beki z LFC zrobił im taką obronę, że mucha nie siada Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Pilke jak co roku ma wygrac messi bo to najlepszy pilkarz w historii i strzela baaardzo duzo goli w najsilniejszej lidze swiata co widac po europejskich pucharach. Poprowadzil rowniez barcelone do prawie awansowania do finalu LM wygrywajac u siebie 3-0. Tylko Van Dijk kapitalny gracz ale nie wygra bo nie strzela po 4 bramki tuzom jak elche. Ewentualnie Divock Origi Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Lipa, że o nagrodzie indywidualnej tak bardzo decydują zdobywane trofea. Niekiedy jak wchodzę poczytać komentarze dotyczące tej właśnie nagrody, to mam wrażenie, że ludzie po prostu nie chcą, żeby wygrał ja ten cholerny Messi. Już widzę po tym temacie, że tutaj gość, który strzela po 50 goli na sezon, notuje ponad 20 asyst (których powinien mieć dwa razy więcej), cofa się po piłkę na środek boiska, a niekiedy nawet i bardziej, żeby rozgrywać, jest sprowadzany tylko do roli strzelca. Rzadko kiedy trafiam na komentarze typu 'to, co robi Messi, jest niesamowite; gość jest tak naprawdę pomocnikiem, a strzela więcej niż najlepszy napastnik'. Pewnie, inni piłkarze też mieli świetny sezon, jak Van Dijk na przykład (nie zdziwie się jak dostanie ZP), i nie każe nikomu uważać, że Messi jest najlepszy i chuy, ale ludzie nawet nie rozmawiają o tym jak ktoś grał, nie analizują pojedynczych zagrań, ogólnej oceny tego, kto i jak zagrał, wszystko sprowadza się do tego, czy wygrał trofeum, czy nie. Messi niemal w każdym meczu tego sezonu pokazał się z dobrej strony (nawet ten rewanżowy mecz z Liverpoolem nie był zły w jego wykonaniu). Po prostu niekiedy tak bywa, że jedna drużyna jest lepsza od drugiej, a w tym przypadku tak było. 1 Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Mnie bardziej boli jak ludzie splycaja definicje najlepszego pilkarza do strzelonych goli i ofensywnych dokonan nie zauwazajac np jak gral caly sezon taki Van Dijk. Ja rozumiem ze pilka nozna zeby byla atrakcyjna musi byc skupiona na golach bo w sumie biorac pod uwage popularnosc pilki noznej 90% ogladajacych ja to janusze. Biorac pod uwage tylko to nikt nie pamieta o grze Maldiniego czy Vieiry lub Makalele ktorych niemal nie dalo sie przejsc i bez ktorych ich druzyny i napastnicy nie mieliby prawa istniec. Ja za to widze zupelnie co innego niz Ludwes nawet tutaj. Od 10 lat za kazdym centralnie za kazdym razem jest drama jak nie dostanie ZP pilki Messi. Jak patrze na niektore wrzucane filmiki w kaciku la liga to widze jak jego fani widza geniusz w nawet najzwyklejszym zagraniu ktore potrafi rownie wielu innych topowych pilkarzy swiata. Nie wiem czy ktos wrzucal filmik ze slynnej przewrotki ronaldo. Obstawiam ze nie. Wydaje mi sie ze kibice messiego sa takim typem kibica ze jak uda sie cos fajnego innemu pilkarzowi to oni sie wtedy zloszcza i maja pretensje do swiata ze ktos smial sie zachwycic kims innym niz ich kochany messi. Strasznie to dziecinne. Van dijk jest lepszym pilkarzem niz messi w tym sezonie i udowodnil to wielokrotnie ale niestety w swoich statystykach nie ma zbyt wielu bramek wiec jak walczyc z argumentem 51 bramek w 50 meczach. No nie da sie.Dlatego wymyslono zloty but Cale szczescie historia juz nie raz widziala to ze ZP dostal pilkarz formacji defensywnej wiec mam nadzieje ze i w tym sezonie ja defensor dostanie. No i przykro mi Ludwes ale oba mecze z liverpoolem messiego to byla padaka w pierwszym do 75 minuty byl najgorszym zawodnikiem na boisku w barcelonie. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 (edytowane) Pokaż te zwykle zagrania Messiego, którymi się tak podniecam, a które umie wielu innych piłkarzy. Ogólnie chuyowy post. Sam post temu przyznalem, że Van Dijk ma za sobą świetny sezon i nie zdziwie się, jak wygra ZP, ale oczywiście jako odpowiedź przeczytasz, że nie zauważasz jak Van Dijk grał przez cały sezon i denerwujesz się jak jakiś inny piłkarz niż Messi zrobi coś dobrze, lol A te zbiorowe spusty fanów Messiego to chyba ostatni raz były, gdy ten strzelił bramkę podcinka z 16 metrów. No, nie powinniśmy się spuszczac, powinniśmy się spuszczac nad momentem, gdy Van Dijk został 1 na 1 z Messim i wolał o pomoc, hehe Edytowane 6 czerwca 2019 przez Ludwes Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 (edytowane) Juz szukam wszystkich filmikow wrzucanych do kącika na przestrzeni 7 lat. Nie mowie o wszystkich bo byly zagrania messiego ktore mogl zagrac tylko on, ale wiele bylo zdecydowanie przesadzonych w ktorych zapatrzony kibic widzial wiecej niz bylo w rzeczywistosci. I przejrzyj sobie temat o la liga i wroc i powiedz jeszcze raz ze rzadko spotykasz sie ze zdaniami "wow to co zrobil messi bylo niesamowite". Porownaj tez ilosc takich zdan w stosunku do podobnych zdan napisanych o innych pilkarzach la liga. Edytowane 6 czerwca 2019 przez kanabis Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 11 minut temu, Ludwes napisał: Pokaż te zwykle zagrania Messiego, którymi się tak podniecam, a które umie wielu innych piłkarzy. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 3 minuty temu, kanabis napisał: Juz szukam wszystkich filmikow wrzucanych do kącika na przestrzeni 7 lat. Nie mowie o wszystkich bo byly zagrania messiego ktore mogl zagrac tylko on, ale wiele bylo zdecydowanie przesadzonych w ktorych zapatrzony kibic widzial wiecej niz bylo w rzeczywistosci. I przejrzyj sobie temat o la liga i wroc i powiedz jeszcze raz ze rzadko spotykasz sie ze zdaniami "wow to co zrobil messi bylo niesamowite". Porownaj tez ilosc takich zdan w stosunku do podobnych zdan napisanych o innych pilkarzach la liga. Co w tym dziwnego, że częściej się pisze o Messim? Gość ma taki arsenal zagrań, że w jednym meczu może strzelić za(pipi)ista bramkę z dystansu, w drugim z rzutu wolnego, w trzecim okiwac pół boiska, a w kolejnym znakomicie podać. No ogólnie ciężko trafić na mecz, w którym nic nie pokaże. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 2 minuty temu, Ludwes napisał: Co w tym dziwnego, że częściej się pisze o Messim? Gość ma taki arsenal zagrań, że w jednym meczu może strzelić za(pipi)ista bramkę z dystansu, w drugim z rzutu wolnego, w trzecim okiwac pół boiska, a w kolejnym znakomicie podać. No ogólnie ciężko trafić na mecz, w którym nic nie pokaże. Bo jest geniuszem, ale to nie oznacza, że należy mu się Złota Piłka z urzędu. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 (edytowane) Lol Ludwes ale no to po co piszesz glupoty ze rzadko kiedy slyszy sie messi zrobil cos blyskotliwego . Jeszcze za malo peanow? 10 minut temu, Ludwes napisał: Co w tym dziwnego, że częściej się pisze o Messim? Gość ma taki arsenal zagrań, że w jednym meczu może strzelić za(pipi)ista bramkę z dystansu, w drugim z rzutu wolnego, w trzecim okiwac pół boiska, a w kolejnym znakomicie podać. No ogólnie ciężko trafić na mecz, w którym nic nie pokaże. Obejrz sobie do 75 minuty meczu. Policz ilosc nieudanych dryblingow, niepotrzebnych dryblingow, niecelnych podan, strat i napisz jeszcze raz jaki to byl swietny mecz w jego wykonaniu. Potem faktycznie swietna bramka z wolnego, szczescie przy drugiej bramce itp. Edytowane 6 czerwca 2019 przez kanabis Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Nie napisałem, że to był jego świetny mecz. Masz rację, że to nie był najlepszy mecz w jego wykonaniu. To był mecz w stylu Ronaldo - nie za bardzo wychodzi, ale jakimś cudem strzelił dwie bramki. W drugim też nie zagrał spektakularnie, ale patrząc tylko na samą grę, nie liczby, to myślę, że zagrał lepiej niż na Camp Nou. Zresztą stworzył ze trzy okazje i spokojnie mógł mieć trzy asysty, ale z tego co się orientuję, to chyba nie oglądałeś tego meczu? Kanabis, piszę, że rzadko słyszę o tym, że zrobił coś błyskotliwego, bo kiedy przychodzi czas podsumowań, to wszystkie opinie, które się pojawiają, to jest: 'Messi nic nie wygrał', 'Messi to tylko strzelec' itp. Chciałbym żeby ludzie szerzej patrzyli na sprawę, bo to sport zespołowy, i tyle. Zreszta, chyba można zamykac: Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 (edytowane) 11 minut temu, Ludwes napisał: Kanabis, piszę, że rzadko słyszę o tym, że zrobił coś błyskotliwego, bo kiedy przychodzi czas podsumowań, to wszystkie opinie, które się pojawiają, to jest: 'Messi nic nie wygrał', 'Messi to tylko strzelec' itp. Chciałbym żeby ludzie szerzej patrzyli na sprawę, bo to sport zespołowy, i tyle. No jakbym dokladnie Ciebie slyszal wtedy kiedy ZP dostawal Ronaldo bijac rozne rekordy i prowadzac real czy portugalie do sukcesow. Wtedy sie smieliscie ze dolozynoga a jak jednak zabraklo go w realu to jednak widac dziure , i to sporą. Bo ja wiem, jak messi wygrywal i prowadzil barcelone do zwyciestw w LM to chyba raczej nikt nie dyskutowal nad slusznoscia przyznania mu ZP. Tak to juz jest jak nie wygrywasz trofeow to twoje indywidualne mozliwosci sa niewazne. Tak jest chyba w kazdym sporcie druzynowym. Edytowane 6 czerwca 2019 przez kanabis Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Wszystko możliwe, bo my w sumie co roku dyskutujemy na ten temat. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Ajjj de Ligt z taką grą do Barcelony? Messi już by go posadził na ławce. Cytuj
Butt 3 428 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Grajcie na de Ligta, on jest cienki! 1 Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Taki dobry mecz, a tu trzeba iść spać ;( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Figuś,
0 reakcji
Pokaż odpowiedź