Skocz do zawartości

Subnautica

Kinoji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma tematu o dwójce (chyba, ale w sumie niepotrzebny), więc zapytam tutaj.

Wie ktoś, czy wersja PS4 ma darmowy upgrade do PS5?

Bo w sklepach widzę dwa osobne wydania, a na okładce z PS4 nie widziałem wzmianki o upgrade.

Opublikowano

Ja kupiłem below zero wersję ps5. Na konsoli ps4 dodało mi automatycznie wersję ps4 do biblioteki. Jak zainstalowałem below zero na ps5, to dostałem info że za free mogę ściągnąć subnautice wersję na ps5.

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie:

Spoiler

Niemotę znaleźć elektrowni obcych by zdobyć schemat baterii jonowej. Błąkam się po strefie ławy pod podziemna rzeką. Doszedłem nawet do bazy obcych na poziomie ponad 1400 ale wymaga niebieskiej tabliczki której nie mam. Podobno wejście powinno do elektrowni być w skałach podobnych do zamku ale nie mogę tego znaleźć.

Uff znalazłem. Ale jakąś dziwną drogą. I ciekawe czy mi starczy energii na powrót bo jadę na rezerwowych ogniwach.

Edytowane przez friedrich
Opublikowano

Zawsze warto mieć zapasowe baterie/ogniwa w ekwipunku. Nie ma nic gorszego niż porzucony sprzęt gdzieś w odmętach oceanu... Mój Bączek Mk. I do dziś leży na plaży na jednej z wysp po tym jak za mocno wybiłem się na powierzchnię i wylądował na piachu. Za cholerę nie dało się go przesunąć. Tak się teraz zastanawiam czy działko grawitacyjne nie poradziło by sobie z tą sytuacją :philosoraptor: aaa... jebać, mam już model Mk. II

Jeżeli chodzi o tabliczki to

Spoiler

znaleźć można tylko jedną niebieską. Drugą musisz wytworzyć.

Opublikowano
W dniu 19.05.2021 o 23:08, Farmer napisał:

Zawsze warto mieć zapasowe baterie/ogniwa w ekwipunku. Nie ma nic gorszego niż porzucony sprzęt gdzieś w odmętach oceanu... 

Ukryj zawartość

Właśnie problem był w tym, że dojeżdżałem drugi komplet ogniw, który miałem w plecaku. W strefie lawy bardzo szybko padają. Na szczęście pojawił się skrót :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Kmiot napisał:

Jak tam Below Zero? Jest tam jakaś "fabuła" i ostateczny cel?

Juz z pierwszych materiałów jasno wynikało, że tak.
Nawet w jedynce przecież była i w przeciwieństwie do wielu survivali, gdzie gra się tylko po to, by nabić licznik przeżytych dni, mieliśmy tam jakąś nadrzędną oś fabularną, całkiem ciekawą zresztą.
W dwójce jest na to położony jeszcze większy nacisk - nawet cut-scenki są.

Opublikowano

No i git, pytam tylko dla potwierdzenia, bo materiałów nie oglądałem, idę w ciemno jednak byłem ciekawy jak z naciskiem na ten element.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Panowie, czy ten cholerny pasek szybkiego wyboru da się jakoś edytować? Bo jak do tej pory mam tak, że z ekwipunku mogę dodac na pasek przedmiot tylko na zasadzie, że zajmuje on pierwsze od lewej miejsce, a pozostałe przedmoty "spycha" w prawo, więc ostatni z prawej wylatuje z paska. Jest to w cholere irytujące :notbad:

Edytowane przez dee
Opublikowano

Kompas da się zrobić. Taki, który przy mierniku głębokości pokazuje strony świata. Nawet jest dość prosty.

Mnie na razie wkurza pasek szybkiego wyboru i idiotycznie mało miejsca na ekwipunek, robienie tych szafek podwodnych niewiele pomaga.

Opublikowano (edytowane)

O to w grze chodzi. Tu eksploracja to podstawa i poznawanie terenu samemu. Teren nie jest taki duży jak z początku się wydaje. Na wyprawy zabieraj kilka bojek z edycja opisu, aby oznaczać ciekawe miejsca, jak np. Wraki, czy inne obiekty. 

Edytowane przez genjuro
Opublikowano

Niesamowity gameplay loop ma ta gra :obama:

Były momenty, że wszystko idzie jak kurvie w deszcz i prawie chciałem odłozyć.

A potem budujesz jakieś nowe urządzenie, odkrywasz jakiś nowy wątek i znowu granie w Subnautikę działa jak crack cocaine.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano
19 godzin temu, grabipl napisał:

Gra była świetna do momentu szukania tabliczek obcych, kurwicy można dostać od tego

Dla mnie do momentu, kiedy na koniec trzeba znaleźć odpowiednie 5 roślin do zrobienia serum. Odechciało mi się tego robić xD