Skocz do zawartości

PSX Extreme 246

Oceń okładkę PSX Extreme 246 34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceń okładkę PSX Extreme 246

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
17 godzin temu, Bzduras napisał:

Kilka linijek na cały magazyn można chyba przetrawić? Udawanie, że piec jako platforma do grania nie istnieje jest słabe. Nie mówię tutaj od razu o benchmarkach myszek czy newsach o nowych sterownikach do płyty głównej, ale załóżmy, że w oceniaczce pojawia się informacja, że gra wyszła również na pieca. Czy to już upadek konsolowości czy dopiero zezwierzęcanie się magazynu? A może nieistotna drobinka, która kompletnie w niczym nie zmienia charakteru pisma? Odpowiedzi proszę słać na 79990, w treści wpisując POMAGAM.

Podpisuję się pod tym. Śmieszne jest to wypieranie istnienia PC, szczególnie kiedy na konsole ląduje pełno PC-towych gier od zawsze. Wystarczy teraz tylko rzut oka na forumek by zobaczyć, jak niektórzy odliczają dni do pojawienia się Dead Cells czy Hollow Knight na konsolach, jak A Hat in Time dostępne na PC ustępuje tylko SMO w kwestii platformerów 3D (gatunku od zawsze kojarzonego silnie z konsolami), jak Undertale czy Stardew Valley też pochodzą PC są ogromnymi sukcesami. Dziwne jest to "odkrywanie" gier dopiero wtedy, kiedy prócz Steama da się ją kupić też na XBL/PSN. Nie rozumiem tego elityzmu opartego na ignorancji. Nagle po zmianie loga na pudełku gra jest "odkrywana" i okazuje się, że hej, można się przy niej fajnie bawić.

W drugą stronę oczywiście to samo się dzieje, mi nie chodzi o toczenie wojenek ani decydowanie co jest lepsze, pełno gier wychodzi wpierw na konsole by na PC albo nie zawitać, albo zrobić to z opóźnieniem. Już nie mówię o tym, żeby robić recenzje Civilization VI czy Hearts of Iron IV, ale zostawcie w spokoju chociaż te zalążki normalności, jakimi są osoby w redakcji (czy nawet współpracujące, bo aż tak dużo Zooltara na łamach PE ot nie ma) uznające w ogóle PC jako normalną platformę.

Edytowane przez raven_raven

• Odpowiedzi 152
  • Wyświetleń 26,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Podpisuję się pod tym. Śmieszne jest to wypieranie istnienia PC, szczególnie kiedy na konsole ląduje pełno PC-towych gier od zawsze. Wystarczy teraz tylko rzut oka na forumek by zobaczyć, jak niektórz

• To głosowanie na debeściaki z ppe xdddddddddd Gry roku ekipy PE już z kolei całkiem całkiem, chociaż mam swoje "ulubione" osoby na które mógłbym zareagować jak powyżej. Mam co do jednej gry jedno

• Hoi mnie obchodzi od kiedy grasz, żadna to bonusowa lokacja bo gra kończy się I nie, nie jest to mój pierwszy MH.   Odbicie piłeczki na poziomie magazynu.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, MYSZa7 napisał:

@Perez w nowym numerze pojawiło się dokończenie recenzji słuchawek z ostatniego numeru? :potter:

W formie DLC wypuscimy ;). 

Opublikowano

PC w PE? Nigdy w życiu! Po co, na co? Wystarczy że PPE pisze o PC. Są dwa czasopisma o PC i tylko jedno jedyne o konsolach. Nie psujmy od lat ustalonego porządku :)

Opublikowano

Nic mi to nie tłumaczy. Bycie „konsolowym” przez zamykanie oczu na sporą część rynku, którą się często dzieli z PC jest dla mnie najzwyklejszym durnym elityzmem. I napisałem już dostatecznie dużo razy, że nie chodzi o robienie z PE pisma jakim jest CDA czy Pixel. Więcej razy nie widzę sensu pisać tego samego.

Opublikowano

I kolejny miesiac to samo. Insane wpada do tematu z piana na mordzie bo na 1/3 strony (w 100 stronicowym pismie) jakis typ uzyl slowa PC od jeden raz za duzo a my musimy czytac te infantylne tyrady jak to nienawidzi pc i cda do kompletu. Potem zaczyna sie dyskusja "pc w pe? a po co to komu" i robi sie gorzej niz w cw czytajac jak duzo ludzi jest zabetonowana w swoich 4 scianach z klapkami na oczach.

To juz chyba wole dyskusje o okladkach i wytykanie ilosci napisow przez zwolennikow "gladkiej buzi".

Opublikowano

Ja osobiście problemu w tym nie widzę. Rynek zmienił się na tyle, że i pc i konsole praktycznie zaczynają ze sobą koegzystowac. Chcecie pisać o PC to piszcie. Lepsze to niż pisanie w kółko o starych grach czy innych walkowanych po milion razy rzeczach. 

Opublikowano

18 tysięcy co miesiąc? Wynik wydaje się bardzo dobry patrząc na obecny rynek prasy. Oby jak najdłużej, a nawet lepiej PE tak trzymało formę. Ja będę wspierał do końca.

Opublikowano
W dniu 26.01.2018 o 15:16, Tokugawa1982 napisał:

Krooger- nie znam gościa.

Freddie Krooger :facepalm:

Coś ci się pomieszało. Postać o której mówisz pisze się Krueger.

Opublikowano

Ktoś wie czy Gulash doszedł już do siebie?  Z tego co pamiętam, jedna z przyczyn końca N+ była właśnie jego choroba. 

Opublikowano

Na pewno nie uciekł przed alimentami na Nanga Parbat

Opublikowano

No na Nanga Parbat nie, ale gdzieś tam (pipi)ł przed alimentami xD

Opublikowano

Nieźle, to pewnie dlatego Lucek jest w alei zasłużonych w PE.

@_Be_ nie znam jego sytuacji.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Sugerujesz, że lucek nie płaci alimentów?

Opublikowano

Najwięcej oczywiście do powiedzenia mają ci, co w ogóle PE nie kupują i tylko prezentują swoje nic niewarte popierdy, tupiąc do tego nóżką :yao:

Opublikowano
27 minut temu, [InSaNe] napisał:

Najwięcej oczywiście do powiedzenia mają ci, co w ogóle PE nie kupują i tylko prezentują swoje nic niewarte popierdy, tupiąc do tego nóżką :yao:

No ale powiedz po nicku o kogo ci chodzi, a nie będziesz owijał w bawełnę :usmiech: 

Opublikowano

Ah kolejny raz argument o niekupowaniu PE :usmiech: dowody jakieś masz na to?

Opublikowano

No Insane kupil pismo wiec moze mowic redakcji co ma w pismie byc a czego nie, oczywiscie bez jakiegokolwiek zastanowienia czy ma to sens. Pan nabyl pan wymaga.

Opublikowano

Piękny ból zadów :banderas:  Abstrahując od tego, że ogólnie powiedziałem, ale jak to mówią - "uderz w stół, a nożyce się odezwą" :potter:

Reasumując - Zooltara można by wymienić, konsolowy profil w zupełności wystarczy :)

Opublikowano

No ale wrzucisz te dowody na to, że nie kupuje PE czy tylko tak pie.rdolisz jak to masz w zwyczaju? :usmiech: