devilbot 3 722 Opublikowano 31 stycznia 2018 Opublikowano 31 stycznia 2018 (edytowane) Było kilka zapytań w temacie o squad więc stworzyłem. Dodanie do niego jest nieco problematyczne bo żebym mógł was dodać musimy być znajomymi i musicie dołączyć do mojej sesji. Warto więc walcie śmiało. Zaprosić do Squadu można tylko graczy którzy są w tej samej sesji online co my. Jakie są korzyści bycia w squadzie? Nie musimy grać z randomami i możemy łatwo dołączyć do sesji członków Squadu. Zapraszam. Mój PSN id: omega_gascan Zaproście mnie do sesji albo dołączcie do mojej abym mógł was zaprosić. Oczywiście wcześniej zaproście do znajomych na PSN. Jak się już jest w składzie to trzeba w menu -> start -> communication wybrać aktywny squad na forumowy. Podchodzimy do tablicy albo do quest counter w gathering hall i dajemy Online Session -> Squad Session Search - > go to your squad online session aby dołączyć do online sesji kogoś ze squadu. Można, a nawet najlepiej wybrać to od razu przy uruchamianiu gry z menu start. Capcom trochę skomplikował ale można ogarnąć XD Kilka porad o online i Squad systemie: - najlepiej zawsze uruchamiać grę w sesji online squadowej - żeby dołączyć do questa TRZEBA być w tej samej sesji co inny gracz - dotyczy to także graczy z tego samego Squadu - nie można dołączyć do questów które są dalej w fabule niż sami doszliśmy - nie próbujcie grać questów fabularnych online - często nie da się do nich dołączyć bo są ukryte za cutscenkami, jest to w(pipi)iające i lepiej olać - najczęściej granymi typami questów będą Optional i Investigations - questy wyżej wspomniane możemy farmić szybko nie wracając do HQ tylko do obozu i wybierając je tam ponownie - żeby zagrać razem Ekspedycje należy wybrać się na nią i puścić z niej sygnał SOS, inaczej nie da rady - można być w wielu Squadach online równocześnie ale tylko jeden ustawić na aktywny - maksymalna ilość graczy w Squadzie to 50 a w sesji online 16 - aby dotrzeć szybko do Gathering Hub wystarczy gdziekolwiek w HQ włączyć mapę i wybrać Gathering Hub Edytowane 31 stycznia 2018 przez devilbot 1 1 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 31 stycznia 2018 Opublikowano 31 stycznia 2018 W weekend sie zgadamy, w tygodniu i tak nie mam czasu na online ;p 1 Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 1 lutego 2018 Autor Opublikowano 1 lutego 2018 To przyrushuj do high ranka tam dopiero zaczyna się gra. Więcej skilli, gemy, nowe aktywności, kupcy i dwa sety zbroi z każdego monstera. To tylko kilka low rankowych questów i już jesteśmy na higgh ranku 6* w quest menu. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 1 lutego 2018 Opublikowano 1 lutego 2018 Legiane ubiłem a teraz troche pobocznych questow nadrabialem. Duzo do high ranka mi brakuje? 1 Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 1 lutego 2018 Autor Opublikowano 1 lutego 2018 Z 4 story questy może. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 4 lutego 2018 Opublikowano 4 lutego 2018 Dzieki za gre panowie, sorry za pierwszy quest jesli kogos przewrocilem LS, ale nie sadzilem, ze ktos wbije ;p Teraz na high rank mozna cos pograc online, mam juz jakis sprzet ogarniety. 1 2 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 5 lutego 2018 Opublikowano 5 lutego 2018 Low rank i potem high rank Legiane chce dzis porobic wieczorem jak ktos sie pisze. Podoba mi sie sns z niej. 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 5 lutego 2018 Opublikowano 5 lutego 2018 Dobij sobie w story tak zebys mogl pojsc na Nergigante to skoczymy w czworke dzisiaj (zbieraj te slady). Otworzy sie przed toba swiat 7* questow i bedziemy na tym samym HR. Wtedy fajnie mozna razem farmic. Z tej naszej 3 co graja to Pukei Pukei juz nikogo Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 5 lutego 2018 Opublikowano 5 lutego 2018 Potrzebowalem bird wyvern gem 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 6 lutego 2018 Opublikowano 6 lutego 2018 Ooo to nie wiedzialem, ze z takich slabych mobkow moga Gemy wypadac. Dobrze wiedziec, przyda sie do farmienia! Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 9 lutego 2018 Opublikowano 9 lutego 2018 Potrzebny mi pink rathian w duzych ilosciach, chce zrobic kawałek seta i sns. Ktoś sie pisze? 1 Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 11 lutego 2018 Autor Opublikowano 11 lutego 2018 W squadzie gra regularnie 5 osób. Jakby ktoś jeszcze chciał z nami pofarmić dajcie znać. Ta gra zyskuje +100 do za(pipi)istości gdy jest dobra komunikacja między graczami. Nawet jak ktoś ma niższy HR to podciągniemy w fabule. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 potrzebuje dwa ogony z xeno jivy, planujecie farmic ją jutro? 1 Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 12 lutego 2018 Autor Opublikowano 12 lutego 2018 (edytowane) Można ją (pipi)nąć, przynajmniej raz dziennie ją zabijamy. Ja potrzebuje rogów. Edytowane 12 lutego 2018 przez devilbot Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 Jak potrzebuje dwoch ogonow to pewnie ze dwa razy trzeba bedzie ubic. Bede o 17 jak cos. 1 Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 13 lutego 2018 Autor Opublikowano 13 lutego 2018 Godzinę temu, Shen napisał: Jak potrzebuje dwoch ogonow to pewnie ze dwa razy trzeba bedzie ubic. Bede o 17 jak cos. Można za jednym razem i 3-4 ogony dostać. 2 carvy z ogona + nagrody po queście za to że ogon się odcięło. I jak odetniemy ogon to najlepiej wyciąć go odrazu w trakcie walki bo potem można nie zdążyć. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 Wczoraj sie nie udalo, dzis trzeba przycisnac, bo calkiem fajny sns z niej jest. Jeszcze nad jakims setem musze pomyslec. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 5 minut temu, devilbot napisał: Można za jednym razem i 3-4 ogony dostać. 2 carvy z ogona + nagrody po queście za to że ogon się odcięło. I jak odetniemy ogon to najlepiej wyciąć go odrazu w trakcie walki bo potem można nie zdążyć. czasem ogon trzeba i 10 razy uciąć bo nie zawsze dostajesz ogon za ucięcie ogona Przynajmniej ja tak miałem z 2 potworami. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 Zalezy co mozna wyciac, z Xeno chyba tylko ogon albo gem na ktory jest mala szansa. 1 Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 21 lutego 2018 Autor Opublikowano 21 lutego 2018 Pograłem wczoraj z Yano i przyjąłem go do squadu. Ma z nami grać, więc jak ktoś nie grał jeszcze z legendą polskiego Monster Huntera to będzie miał okazję. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 21 lutego 2018 Opublikowano 21 lutego 2018 o spoko, myslalem, ze tylko solo cisnie i sie wypina na forum 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi