devilbot 3 681 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Było kilka zapytań w temacie o squad więc stworzyłem. Dodanie do niego jest nieco problematyczne bo żebym mógł was dodać musimy być znajomymi i musicie dołączyć do mojej sesji. Warto więc walcie śmiało. Zaprosić do Squadu można tylko graczy którzy są w tej samej sesji online co my. Jakie są korzyści bycia w squadzie? Nie musimy grać z randomami i możemy łatwo dołączyć do sesji członków Squadu. Zapraszam. Mój PSN id: omega_gascan Zaproście mnie do sesji albo dołączcie do mojej abym mógł was zaprosić. Oczywiście wcześniej zaproście do znajomych na PSN. Jak się już jest w składzie to trzeba w menu -> start -> communication wybrać aktywny squad na forumowy. Podchodzimy do tablicy albo do quest counter w gathering hall i dajemy Online Session -> Squad Session Search - > go to your squad online session aby dołączyć do online sesji kogoś ze squadu. Można, a nawet najlepiej wybrać to od razu przy uruchamianiu gry z menu start. Capcom trochę skomplikował ale można ogarnąć XD Kilka porad o online i Squad systemie: - najlepiej zawsze uruchamiać grę w sesji online squadowej - żeby dołączyć do questa TRZEBA być w tej samej sesji co inny gracz - dotyczy to także graczy z tego samego Squadu - nie można dołączyć do questów które są dalej w fabule niż sami doszliśmy - nie próbujcie grać questów fabularnych online - często nie da się do nich dołączyć bo są ukryte za cutscenkami, jest to w(pipi)iające i lepiej olać - najczęściej granymi typami questów będą Optional i Investigations - questy wyżej wspomniane możemy farmić szybko nie wracając do HQ tylko do obozu i wybierając je tam ponownie - żeby zagrać razem Ekspedycje należy wybrać się na nią i puścić z niej sygnał SOS, inaczej nie da rady - można być w wielu Squadach online równocześnie ale tylko jeden ustawić na aktywny - maksymalna ilość graczy w Squadzie to 50 a w sesji online 16 - aby dotrzeć szybko do Gathering Hub wystarczy gdziekolwiek w HQ włączyć mapę i wybrać Gathering Hub Edytowane 31 Stycznia 2018 przez devilbot 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 W weekend sie zgadamy, w tygodniu i tak nie mam czasu na online ;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 To przyrushuj do high ranka tam dopiero zaczyna się gra. Więcej skilli, gemy, nowe aktywności, kupcy i dwa sety zbroi z każdego monstera. To tylko kilka low rankowych questów i już jesteśmy na higgh ranku 6* w quest menu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Legiane ubiłem a teraz troche pobocznych questow nadrabialem. Duzo do high ranka mi brakuje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Z 4 story questy może. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Dzieki za gre panowie, sorry za pierwszy quest jesli kogos przewrocilem LS, ale nie sadzilem, ze ktos wbije ;p Teraz na high rank mozna cos pograc online, mam juz jakis sprzet ogarniety. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Low rank i potem high rank Legiane chce dzis porobic wieczorem jak ktos sie pisze. Podoba mi sie sns z niej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Dobij sobie w story tak zebys mogl pojsc na Nergigante to skoczymy w czworke dzisiaj (zbieraj te slady). Otworzy sie przed toba swiat 7* questow i bedziemy na tym samym HR. Wtedy fajnie mozna razem farmic. Z tej naszej 3 co graja to Pukei Pukei juz nikogo Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Potrzebowalem bird wyvern gem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Ooo to nie wiedzialem, ze z takich slabych mobkow moga Gemy wypadac. Dobrze wiedziec, przyda sie do farmienia! Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Potrzebny mi pink rathian w duzych ilosciach, chce zrobic kawałek seta i sns. Ktoś sie pisze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 W squadzie gra regularnie 5 osób. Jakby ktoś jeszcze chciał z nami pofarmić dajcie znać. Ta gra zyskuje +100 do za(pipi)istości gdy jest dobra komunikacja między graczami. Nawet jak ktoś ma niższy HR to podciągniemy w fabule. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 12 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 potrzebuje dwa ogony z xeno jivy, planujecie farmic ją jutro? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 (edytowane) Można ją (pipi)nąć, przynajmniej raz dziennie ją zabijamy. Ja potrzebuje rogów. Edytowane 12 Lutego 2018 przez devilbot Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 12 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Jak potrzebuje dwoch ogonow to pewnie ze dwa razy trzeba bedzie ubic. Bede o 17 jak cos. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Godzinę temu, Shen napisał: Jak potrzebuje dwoch ogonow to pewnie ze dwa razy trzeba bedzie ubic. Bede o 17 jak cos. Można za jednym razem i 3-4 ogony dostać. 2 carvy z ogona + nagrody po queście za to że ogon się odcięło. I jak odetniemy ogon to najlepiej wyciąć go odrazu w trakcie walki bo potem można nie zdążyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Wczoraj sie nie udalo, dzis trzeba przycisnac, bo calkiem fajny sns z niej jest. Jeszcze nad jakims setem musze pomyslec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 5 minut temu, devilbot napisał: Można za jednym razem i 3-4 ogony dostać. 2 carvy z ogona + nagrody po queście za to że ogon się odcięło. I jak odetniemy ogon to najlepiej wyciąć go odrazu w trakcie walki bo potem można nie zdążyć. czasem ogon trzeba i 10 razy uciąć bo nie zawsze dostajesz ogon za ucięcie ogona Przynajmniej ja tak miałem z 2 potworami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zalezy co mozna wyciac, z Xeno chyba tylko ogon albo gem na ktory jest mala szansa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Pograłem wczoraj z Yano i przyjąłem go do squadu. Ma z nami grać, więc jak ktoś nie grał jeszcze z legendą polskiego Monster Huntera to będzie miał okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 o spoko, myslalem, ze tylko solo cisnie i sie wypina na forum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi