Opublikowano 20 marca 20187 l 19 minut temu, wulfen napisał: Chłopaki z hdtv polska w końcu zaczynają mówić jak Wulfen. Mam nadzieję że wy też kiedyś przejrzycie na oczy. Ciężko będzie. Tutaj to niestety osobnicy pokroju klosza.
Opublikowano 21 marca 20187 l 6 godzin temu, Fanek napisał: I co tam nowego w temacie? Kyoman co z tv odkręciłeś go? Tv naprawiłem robiąc mu reset. Wiem też czego nie trzeba robić aby go nie zabugować. W sobotę jadę go oddać, chociaż z bólem bo to świetny tv. Jednak 55 cali to faktycznie za mało, po tygodniu wydaje się mały a do nowego God of Wara taka 65 będzie robiła wrażenie.
Opublikowano 21 marca 20187 l 1 godzinę temu, Kyokushinman napisał: Tv naprawiłem robiąc mu reset. Wiem też czego nie trzeba robić aby go nie zabugować. W sobotę jadę go oddać, chociaż z bólem bo to świetny tv. Jednak 55 cali to faktycznie za mało, po tygodniu wydaje się mały a do nowego God of Wara taka 65 będzie robiła wrażenie. Nie wierzę, że nie ma takich ustawień co spowodują wrażenie, że jest więcej cali niż w realu! No albo może jest w ogóle taka opcja systemowa od inżynierów SONY? Edytowane 21 marca 20187 l przez balon
Opublikowano 21 marca 20187 l Autor Cytat Nie wierzę, że nie ma takich ustawień co spowodują wrażenie, że jest więcej cali niż w realu! Jest taka opcja w philipsach, nazywa się ambilight. Edytowane 21 marca 20187 l przez wulfen
Opublikowano 22 marca 20187 l Wulf wrzuć jak możesz na pw jak masz pod BB obraz ustawiony. Dla mnie ta gra jest słaba graficznie, masa zębów, bardzo słabe tekstury, frame pacing dramat, jakieś zniekształcenia obrazu po bokach. Na 40 to jakoś wygląda, ale im większy tv to zamiast lepiej jest gorzej. Dark Souls 3 na Pro wygląda za 2 razy lepiej. Ci z FS mogliby dać jakąś aktualizacje pod tego exa bo nie jest za dobrze. Juras się zachwycał, ale tak szczerze to poniósł go fanoboizm. Edytowane 22 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 22 marca 20187 l 35 minut temu, Kyokushinman napisał: jakieś zniekształcenia obrazu po bokach To się nazywa chromatic aberration i jest zamierzonym efektem
Opublikowano 22 marca 20187 l Wiem jak to się nazywa tylko nie chciało mi się pisać. Dobrze, że na 40 calach tego aż tak nie widać. Ta gra chyba najbardziej ze wszystkich naprawę potrzebuje wsparcia Pro. Mam 100% w tej grze i chętnie bym sobie przeszedł jeszcze raz na większym tv, ale się nie da. DS 3 to przy tym gra z nowszej generacji.
Opublikowano 22 marca 20187 l - jakieś zniekształcenia... - to się nazywa... - wiem jak to się nazywa, tylko nie chciało mi się pisać Ja pierdolę.
Opublikowano 23 marca 20187 l W dniu 22.03.2018 o 12:00, Kyokushinman napisał: DS 3 to przy tym gra z nowszej generacji. A podobno Bloodborne wygląda lepiej niż DS3 w 4K/Ultra na PC. Przynajmiej tak twierdzi Wulfen.
Opublikowano 23 marca 20187 l 1 godzinę temu, PIOTR8642 napisał: A podobno Bloodborne wygląda lepiej niż DS3 w 4K/Ultra na PC. Przynajmiej tak twierdzi Wulfen. Zależy dla kogo, jedni uważają BB z lepszą wizualnie grę a inni DS3. Dla mnie zdecydowanie starcie wygrywa DS3. Lepsze tekstury, lepsze widoki, o wiele lepsze wygładzanie krawędzi, 60fps, brak chromatic aberration itd. W Darku spokojnie można podnieść parametry tv, w BB już nie do końca ponieważ gra ma bardzo słabe wygładzanie krawędzi. Taki BB spokojnie powinien działać na Pro w 1440p i 60fps. Edytowane 23 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 23 marca 20187 l 1 godzinę temu, PIOTR8642 napisał: A podobno Bloodborne wygląda lepiej niż DS3 w 4K/Ultra na PC. Przynajmiej tak twierdzi Wulfen. kisnę xddd no ale to wulfen, zero zaskoczenia
Opublikowano 23 marca 20187 l 45 minut temu, Kyokushinman napisał: Zależy dla kogo, jedni uważają BB z lepszą wizualnie grę a inni DS3. Na bazowym PS4 Bloodborne wyglada lepiej niz DkS III. Na prosiaku troche gra zyskuje no ale i tak to nie jest poziom BB.
Opublikowano 24 marca 20187 l Autor W dniu 23.03.2018 o 13:13, PIOTR8642 napisał: A podobno Bloodborne wygląda lepiej niż DS3 w 4K/Ultra na PC. Przynajmiej tak twierdzi Wulfen. No niestety ale, zdjęcia co wrzucałeś na gameonly z dark souls 3 z pc w 4k wyglądały znacznie gorzej niż bloodborne na zwykłej ps4. bloodborne zwykła ps4 zdjęcie piotrusia z dark souls 3, pc, 4k Edytowane 24 marca 20187 l przez wulfen
Opublikowano 24 marca 20187 l 1 godzinę temu, wulfen napisał: No niestety ale, zdjęcia co wrzucałeś na gameonly z dark souls 3 z pc w 4k wyglądały znacznie gorzej niż bloodborne na zwykłej ps4. Ty już lepiej nie strasz ludzi tą paćką z Bloodborna w pseudo 1080p na PS4. Nawet to PNG nic nie pomoże. Jakby co, to tak powinno wyglądać 1080p. DS3 z PC. Dziekuję. Wszystko w temacie. PS Ty na pewno tak sobie ustawisz pilotem od tv. Zresztą już ostatnio dałeś swój popis w Bloodbornie z którego była niezła polewka. Edytowane 24 marca 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 24 marca 20187 l Dzisiaj oddałem 55 calowego XE93. Patrząc tak w markecie bezpośrednio na 55 a 65 cali to różnica jest ogromna. Nie sądziłem, że te 10 cali aż tak robi. Teraz właśnie na 65 będę polował, ale to najwcześniej w okolicach premiery GOW. Co do posiadanego tv to podsumowując: Plusy: + makabra obraz HDR, ale ten z opcji w TV (to z opcji z gry nie robi na mnie wrażenia żadnego, ale idzie to jeszcze jakoś ustawić jak już koniecznie musiałbym na tym grać np. nasycenie max to oczywistość aby jakiś kolor tej mące nadać) + makabra obraz SDR + niesamowita płynność, ale z drobnym błędem w niektórych grach min. BB tj. na max upłynnieniu podczas szybkiego kręcenia wokół postaci lekko przenika głowa. + absolutny top jeśli chodzi o oczo(pipi)ność (serio oczy łzawią hehe) + z pomocą PS4Pro kapitalnie upskaluje gry z niskich rozdziałek, 1080p, 900p wygląda lepiej niż na tv 1080p + mnóstwo opcji poprawiających obraz + świetny kształt tv + w końcu pilot to nie karakan Wady: - niestety gry poniżej 1080p, które nie są upskalowane do 4k przez Pro czy Koksa nie wyglądają za dobrze. Odpaliłem na X360 Girsy 2, które na W829 graficznie masakrują a tutaj wyglądają jak zlepka pikseli. Jednak upskaler z tv to za mało i konieczna jest pomoc konsol (patrz wyżej) - w materiałach hdr pojawiają się prześwity na czarnym tle, ale to tylko wówczas gdy mamy czarny ekran z jakimś świecącym elementem (jednak to i tak głównie na moim wyżyłowanym ustawieniu) - jeżeli używamy hdr 10 to podczas zmiany na inny tryb obrazu trzeba go wyłączyć bo zabuguje się cały obraz (filmik nawet nagrałem bo myślałem, że tv mi się z(pipi)ał) - 55 to jednak za mały do 4k - android to zamulacz Ogólnie: 9/10
Opublikowano 24 marca 20187 l Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detali w czerniach (sądząc po zdjęciach) -spier...lone kolory w SDR/HDR (czerwona łapa Drake'a) -prześwity w HDR -kaszaniący się obraz po przełączeniu trybu obrazu (HDR10) -mulasty Android PLUSY...wystarczy niewiele dołożyć i już można się cieszyć OLEDEM
Opublikowano 25 marca 20187 l 18 godzin temu, PIOTR8642 napisał: PLUSY...wystarczy niewiele dołożyć i już można się cieszyć OLEDEM A co myślisz, że oled miałby tych wad mniej? Pewnie byłoby ze 3x więcej w takim lgb7. Edytowane 25 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 25 marca 20187 l Autor Cytat wystarczy niewiele dołożyć i już można się cieszyć OLEDEM A1 i ez1000 są jednak sporo droższe a i tak mają swoje dodatkowe wady(ABL-porażka!!). B7 nie liczę, bo to niższa liga. Edytowane 25 marca 20187 l przez wulfen