Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Niestety Xe85 nie ma tych dwóch opcji.

Na bank na XE93, ZD9 i A1 hdr będzie dużo lepiej wyglądał i któryś z tych tv pewnie kupie niebawem.

Wpierw jednak będę musiał przy nich posiedzieć ze 2-3 godziny. Ukanio też pewnie ze mną pojedzie do centrum Sony także będziemy mieć bezpośrednio obraz z dwóch konsol w tej samej grze na podobnych ustawieniach.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano
  • Autor

To czekam na test :) Ciekaw jestem wyniku :)

Opublikowano

Na obecną chwile i przy dłuższym posiedzeniu przy XE85 jeżeli chodzi o tryb sdr jestem mega zachwycony. Obraz to coś niesamowitego.

Jak na XE93, który jest tv zdecydowanie lepszym osiągnę chociaż z 10% lepszą jakość to to będzie jakaś masakracja :obama:

Cytat

Aha dodam jeszcze że u mnie w uncharted kolory w hdr też są jakieś dziwne. Np madagaskar ma ewidentnie skopane kolory w hdr. W last of us też czasami jest coś nie tak, mam wrażenie że naughty dog nie ogarnęło jeszcze dobrze hdr. Za to w horizon zero dawn u mnie jest wszystko spoko z kolorami, a w shadow of the colossus kolory są chyba nawet bardziej nasycone w hdr niż w sdr.

No własnie Uncharted 4 też sprawdzałem właśnie na Madagaskarze oraz chapter 14 i niestety, ale kolorystycznie było słabo. W Horizon na hdr faktycznie kolory już były lepsze, ale do sdr jeszcze sporo brakuj. Te dwie opcje co wypisałeś na bank powinny obraz hdr polepszyć.

Opublikowano

A jednak choroba umysłowa u tej dwójki ekspertów od siedmiu boleści nadal postępuje.

Opublikowano

Jak ogólnie mam w du pie kto jak wygląda lub co robi tak w przypadku tej dwójki chciałbym wiedzieć trochę więcej o nich. Jak wyglądają, co robią na codzień itd. No są zaje biści xD

Opublikowano

Do TV z nimi. Nie oglądam telewizji, ale chyba jest jakiś program w stylu "Uwaga, fachowiec"? Mam pewną wskazówkę dla nich, na temat obrazu mleka w hdr. Oczywiście tak skromnie, bo co ja tam wiem. Nie jestem takim fachowcem jak oni. Część telewizorów nie nasyca wystarczająco kolorów w trybie bt 2020 (hdr). Np. mój Sony. Dla mnie to nie problem, bo ustawiam sobie nasycenie 55 do hdr. W sdr mam 50. Oczywiście tryb żywy wyłączony. Dla ich preferencji obrazowych, to jednak może już wtedy brakować skali w TV :E.

Opublikowano
5 godzin temu, Kyokushinman napisał:

Na bank na XE93, ZD9 i A1 hdr będzie dużo lepiej wyglądał i któryś z tych tv pewnie kupie niebawem.

1. No to na czym ty grasz ? Na XE9005 albo XE8505 ? xD

2. Coś czuję, że już ja prędzej kupie któryś z tych modeli, a ty nadal będziesz robić fachowe testy w marketach ...

Opublikowano
9 godzin temu, balon napisał:

Jak ogólnie mam w du pie kto jak wygląda lub co robi tak w przypadku tej dwójki chciałbym wiedzieć trochę więcej o nich. Jak wyglądają, co robią na codzień itd. No są zaje biści xD

Aż tak jesteś ciekawy. Masz kilka info.

Wygląd - jak na razie przystojny, wysoki, atletycznie zbudowany brunet, który ma powodzenie u kobiet. Zdjęcie możesz znaleźć na nikogo.

Wykształcenie, praca - wyższe prawo, jednak nie pracuje w zawodzie bo dla mnie wieje nudą, ale nie jest to mafia aby nie było.

Zarobki - niestety jestem kapitalistą i mimo, że na obecna chwile stać mnie miesięcznie na taką Bravie 55XE93 i kilka gier, to wolę jednak wszystko dopiąć na ostatni guzik aby się nie rozczarować tak jak W829 (smużenie).

Aktywność fizyczna: trenowałem Kyokushin Karate 12 lat i teraz chcę do tego wrócić (kontuzja kolana). Poza tym jestem miłośnikiem sztuk walki jak i sportu jak ogółu.

Rodzina: to jest zbyt osobiste i nie musisz wiedzieć.

Uzależnienie: gry wideo, ale jestem sobie w stanie odmówić grania nawet z pół roku (jednak czytam info o nich niamal cały czas i przeglądam fora), niestety później wszystko co lepsze trzeba nadrobić.

Alkohol, papierosy i inne używki: Nie pale a pija jak już to sporadycznie zazwyczaj w towarzystwie. 

Wystarczy?

9 godzin temu, bocieque napisał:

Do TV z nimi. Nie oglądam telewizji, ale chyba jest jakiś program w stylu "Uwaga, fachowiec"? Mam pewną wskazówkę dla nich, na temat obrazu mleka w hdr. Oczywiście tak skromnie, bo co ja tam wiem. Nie jestem takim fachowcem jak oni. Część telewizorów nie nasyca wystarczająco kolorów w trybie bt 2020 (hdr). Np. mój Sony. Dla mnie to nie problem, bo ustawiam sobie nasycenie 55 do hdr. W sdr mam 50. Oczywiście tryb żywy wyłączony. Dla ich preferencji obrazowych, to jednak może już wtedy brakować skali w TV :E.

Widzisz sam się przyznajesz, że jednak kolorystycznie to nie to samo co sdr nasycając ręcznie bardziej hdr.

Na trybie żywym czy standard różnice o wiele bardziej widać na niekorzyść hdr.

Na 2020 jest lepiej, ale nadal za mało tego koloru w hdr.

9 godzin temu, Ins napisał:

1. No to na czym ty grasz ? Na XE9005 albo XE8505 ? xD

2. Coś czuję, że już ja prędzej kupie któryś z tych modeli, a ty nadal będziesz robić fachowe testy w marketach ...

Na starym 40W5500.

Czasami na 50W829 (aby zobaczyć potencjał graficzny danego tytułu), który z powodu smużenia został delegowany do oglądania filmów, telewizji.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Ty ale ja żartowałem.

Opublikowano
W dniu 28.02.2018 o 17:09, raven_raven napisał:

Albo 5:01, no nie ma chyba bardziej dosadnej sceny. Ty nie istniejesz naprawdę, ja nie wierzę, że ktoś może tak uparcie trollować.

To nie jest trolling niestety, ci z gejonly nawet z niego beki mieli :usmiech: 

1 minutę temu, Kyokushinman napisał:

Ja jestem za stary na żarty, trolling itp.

taki stary i taki głupi 

Opublikowano

@balon

Ja jestem za stary na żarty, trolling itp.

Cytat

To nie jest trolling niestety, ci z gejonly nawet z niego beki mieli :usmiech: 

Ty się tak nie ciesz bo to było do czasu.

Teraz, w końcu powoli ogarniają i cisza jak makiem zasiał. Tutaj też będzie podobnie.

Szkoda, że nikt z was nie mieszka w moich okolicach to bym mu to pokazał a nie tworzył na forum jakieś opowiadania.

Opublikowano
14 godzin temu, PIOTR8642 napisał:

A jednak choroba umysłowa u tej dwójki ekspertów od siedmiu boleści nadal postępuje.

Jakiej dwojki, to jest jeden typ tylko ma rozdwojenie jaźni. 

Opublikowano
33 minuty temu, Ficuś napisał:

Gdzie mieszkasz ?

No dokładnie. Tu są ludzie z całej Polski to może ktoś się wybierze do Ciebie i to sprawdzi.

Opublikowano

Nawet tego nie potraficie odczytać a ja z wami o ustawieniach tv mam dyskutować?

Przecież jak byk pisze na profilu. Dokładnie lewa strona ekranu, wyżej psn id.

Opublikowano

okolice rzeszowa to dośc rozległy termin 

Opublikowano
10 minut temu, Kyokushinman napisał:

Nawet tego nie potraficie odczytać a ja z wami o ustawieniach tv mam dyskutować?

Przecież jak byk pisze na profilu. Dokładnie lewa strona ekranu, wyżej psn id.

Wyobraź sobie, że niektórzy mają dostęp do takiej technologii jak smarfony i tylko tak w większości przeglądają internety. W tym przypadku nie widziałem, że to jakaś wioska koło Rzeszowa, bo nie ma tej info.

Opublikowano

Kolego Kunshin, za mocno starasz sie dyskutowac z ludzmi ktorzy nie maja najmniejszej ochoty na merytoryke. 

Po co ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Merytoryka była i albo nie odpowiadał, albo pisał brednie. Tak więc została tylko szydera. Dobrze powinieneś wiedzieć jak to wygląda, z tobą jest podobnie w CW.

Opublikowano
Cytat

Kolego Kunshin, za mocno starasz sie dyskutowac z ludzmi ktorzy nie maja najmniejszej ochoty na merytoryke. 

Po co ?

Raczej z nudów kolego.

Że do większości z nich nie dotrze to ja akurat wiem, no ale zawsze jest jakiś procent szans, że chociaż ktoś coś załapie.

Ja tutaj nikomu naprawdę źle nie życzę.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, aphromo napisał:

Po co ?

Pewnie są jeszcze osoby, które czytają temat, ale się nie udzielają i czasami warto popisać z idiotą by ten idiota potem nie zwodził innych ludzi kretynizmami typu "w tv trzeba wszystko wyłączyć lub ustawić na minimalnych ustawieniach" albo coś w stylu "40 letni czarno biały złom z input lagiem 19 ms jest lepszym TV niż nowoczesny super wypasiony TV z input lagiem 19,5 ms".

Cytat

Merytoryka była i albo nie odpowiadał, albo pisał brednie. Tak więc została tylko szydera.

Powiedzmy sobie szczerze, ty inaczej nie potrafisz, bo nie masz żadnych argumentów i to cię doprowadza do szału.

Tymczasem pseudoekspert z hdtv polska przyznaję rację kyokushinmanowi

Cytat

Przy HDR są jeszcze inne problemy - albo nie da się przesłać tego przez HDMI, albo wyświetlacz niepoprawnie odczytuje przestrzeń barw...

Edytowane przez wulfen