Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

No ale masz coś do powiedzenia ? Jakieś konkrety ? Czy tylko jesteś niewolnikiem marki ? Każdy z nas czeka na świetne ustawienia, a jedyne co dostajemy to "jestem tak zayebisty, zrobiłem tak zayebiste ustawienia, które są tak zayebiste, że aż magiczne, nikt kto nie jest tak zayebisty jak ja nie dostanie tych ustawień,  no dobra, nawet mój penis jest zayebisty na tyle że, nawet laski są nie godne tej zayebistości, jedynie ukanio i wilczek ogarniają mojego penisa".

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

Ja bym chciał aby ziarno, wulfen i ukanio zrobili swój własny portal hd, taką poważną konkurencję dla gmeru.

Opublikowano

@Colin @Kyo @Square

mam nadzieję, że jeżeli zacznie pisać tu kolega kokodżambo, to sprawdzicie ip

Opublikowano
10 minut temu, balon napisał:

Ja bym chciał aby ziarno, wulfen i ukanio zrobili swój własny portal hd, taką poważną konkurencję dla gmeru.

Przy Nas Koper i Gmeru to pseudo eksperci.

Za dużo błędów przy testach tv, nieprawidłowych porównań (sdr vs hdr, motion flow) itd.

Przez nich też kupiłem tv W829 bo tak wychwalali płynność, że masakra. Okazało się, że tv okrutnie smuży w porównaniu z W5500.

Dopiero po około 2 latach wyszło, że miałem racje i przyznali się do błędu.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Nadal zero konkretów, a jedynie pyerdololo. Przy was każdy jest profesjonalistą z tego co piszesz. Bravo ty.

Opublikowano
3 minuty temu, Kyokushinman napisał:

Za dużo błędów przy testach tv, nieprawidłowych porównań (sdr vs hdr, motion flow) itd.

@-gmeru- UWAŻAJ xD

Opublikowano

@-gmeru-

Możesz nam wytłumaczyć czemu SDR w ponad 200 nitach, przy włączonym dynamicznym jest tym czego oczekują inźynierzy Sony ?  Czy może jest to gówniany obraz ? Dyskutujmy.

Opublikowano
W dniu ‎01‎.‎03‎.‎2018 o 12:47, Kyokushinman napisał:

Wracając jeszcze do hdr to tak na dobrą sprawę w menu na PS4 Pro kolory po włączeniu hdr są świetne.

Jednak w grach jest o niebo gorzej. Tak jak mówiłem za 2-3 lata będzie się można tym zachwycać ponieważ potencjał jest. Na razie sdr w grach go niszczy.

Uzyskasz w SDR, czy na krawędziaku podobny efekt? Fotki z FALD-a KS 9500.

IMG_20180118_175907455_HDR.jpg

IMG_20180118_180719686.jpg

Edytowane przez hennepin

Opublikowano

Tak.

Kilka razy lepszy.

Na twoich szotach gra nie ma ostrości, tv słabo świeci. Mało tego, nawet ja na swoim oledowym ustawieniu nie tracę tyle detali w cieniach.

Tutaj jest jakiś koszmar.

https://hdtvpolska.com/forum/topic/42630-sony-xf90-test-następcy-xe93xe90-na-2018-rok-kd-55xf9005-z-dolby-vision/

XE93>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>XF90

Kto jeszcze nie jest zdecydowany na 55XE93 to niech się pośpieszy bo z tego co telefonicznie się dowiedziałem dzisiaj, to za miesiąc czy dwa ciężko będzie go dorwać. Zostaną tylko modele z ekspozycji. Już teraz cena wskoczyła z 6499 na 6999zł w Centrum Sony.

Opublikowano

Uff dobrze, że wycofują krawędziowca. 

Ocenianie po fotkach jest tak samo pro jak twoje ustawienia. Nie mam pojęcia jak możesz oceniać świecenie, ale wygląda mi to na zawołanie kolegi byle tylko wyglądało to na to, że w ogóle ktoś chce znać twoją januszową opinię xD

Opublikowano

NIe znaczek tylko opcja tworzenia rzeczywistości, czy jakoś tak.

Opublikowano
11 minut temu, Ins napisał:

NIe znaczek tylko opcja tworzenia rzeczywistości, czy jakoś tak.

Wszystkie opcje są za(pipi)iste w tv Bravia. W innych markach tj. ten biedny tzn. równany z błotem przeze mnie Samsung KS7000 ma tylko podświetlenie:kaz:

Cytat

Uff dobrze, że wycofują krawędziowca. 

Ocenianie po fotkach jest tak samo pro jak twoje ustawienia. Nie mam pojęcia jak możesz oceniać świecenie, ale wygląda mi to na zawołanie kolegi byle tylko wyglądało to na to, że w ogóle ktoś chce znać twoją januszową opinię x

Widzisz a jednak do fotki Ukanio i niebieskich zębów potrafisz się do(pipi)ić:notbad:

XD

Opublikowano

czy tylko mnie bawi robienie zdjęcia telefonem  telewizora? 

Opublikowano

Proszę o pro ustawienia do w705c w 32 calach, najlepiej żeby zrobił się większy a i hdr też może być. Są tu jacyś spece?

Opublikowano
3 godziny temu, Kyokushinman napisał:

XE93>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>XF90

Może jednak rozważ zakup XF90, bo podobno ma o wiele mniejszy input lag przy włączonym upłynniaczu niż XE93. A skoro tak lubisz upłynnienie, to po co sie katować inputlagiem w okolicach 90ms na XE93.

Opublikowano
22 minuty temu, PIOTR8642 napisał:

Może jednak rozważ zakup XF90, bo podobno ma o wiele mniejszy input lag przy włączonym upłynniaczu niż XE93. A skoro tak lubisz upłynnienie, to po co sie katować inputlagiem w okolicach 90ms na XE93.

Mi się gra za(pipi)iście na W5500, który ma gorszy input lag niż Xe93.

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, Ins napisał:

No ale masz coś do powiedzenia ? Jakieś konkrety ? Czy tylko jesteś niewolnikiem marki ? Każdy z nas czeka na świetne ustawienia,

Wielokrotnie z Kyokushinman pisaliśmy tutaj i wciąż piszemy o różnych ustawieniach, co i jak włączyć, ale nawet nie raczyłeś sprawdzić tylko piszesz swoje brednie udając że niczego nie widzisz.

Cytat

Przez nich też kupiłem tv W829 bo tak wychwalali płynność, że masakra. Okazało się, że tv okrutnie smuży w porównaniu z W5500.

Dopiero po około 2 latach wyszło, że miałem racje i przyznali się do błędu.

Ostatnio przeglądałem sobie temat jednego z TV i pseudo ekspert znowu walnął gafę

Cytat

Nie pisałem konkretnie o YUV420, tylko o YUV jako bezpieczniejszym wyborze. Warto także pamiętać, że wszystkie filmy zapisywane są na płycie jako 4:2:0 i podejrzewam, że dotyczy to także tekstur w grach ;)

Godzinę temu, PIOTR8642 napisał:

Przy włączonym motionflow XF90 ma większy input lag niż XE93. Ty musisz się  zawsze, w każdym swoim zdaniu kompromitować?

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Wiecie co robi Kyokushinman kiedy chce przelecieć dziewczynę tak brzydką że nie da się na nią patrzeć?

zakłada jej na głowę TcpNAFo.jpg

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, hennepin napisał:

Uzyskasz w SDR, czy na krawędziaku podobny efekt? Fotki z FALD-a KS 9500.

IMG_20180118_175907455_HDR.jpg

IMG_20180118_180719686.jpg

Na pewno chcesz żebym wstawił porównanie krawędziaka sony do tego szajsunga ks9500? Ostrzegam że może zawalić się twój światopogląd.