Opublikowano 3 marca 20187 l 11 minut temu, wulfen napisał: a potem okazało się że ich trwałość jest katastrofą i po roku grania obraz się wypala
Opublikowano 3 marca 20187 l 9 minut temu, wulfen napisał: Tak mi się teraz przypomniało jak ten pseudo ekspert przekonywał, że lg b6 jest trwalszy od LCD, a potem okazało się że ich trwałość jest katastrofą i po roku grania obraz się wypala. Zawieszającego i zamulającego sie Androida w XE93 pewnie też nie zauważył. A potem sie okazało że stabilność i szybkość działania tego systemu na tv Sony jest katastrofą (o czym nawet piszą tutaj na forum). Ale oczywiście w twoim XE93 nic takiego się nie przytrafiło więc automatycznie to muszą być brednie wyssane z palca
Opublikowano 4 marca 20187 l Najgorszcze co przytrafić się może posiadaczowi Soniacza to koleżeństwo wulfena i kukuryku.
Opublikowano 4 marca 20187 l 11 godzin temu, aphromo napisał: Jak jest 30 FPS to klatka wyswietla sie co 33 ms wiec de facto wszystko ponizej to sztuka dla sztuki. Nie masz zielonego pojęcia o czym ty pleciesz.
Opublikowano 4 marca 20187 l Kruku, nie ingerujemy w ten temat, to osobny ekosystem z własnymi stworzeniami, które wyewoluowały z innych tematów, oni tu żyją sobie na własnych warunkach, nie należy im przeszkadzać, bo pozdychają. Zabronione jest dokarmianie, głaskanie czy rzucanie kamieniami. Prosimy z daleka obserwować.
Opublikowano 4 marca 20187 l Afromo co słowo to się błazni tak, że a mi wstyd za niego. Jeszcze to Twoje, Ci xD na szacunek sobie trzeba zasłużyć
Opublikowano 4 marca 20187 l Nie chce nic mówić, ale chyba dajecie się trochę robić w chuja producentom. Nawciskali do tych swoich produktów patentów o magicznych nazwach, które zastosowanie mają chyba tylko w maksymalnie nienaturalnych, przejaskrawionych demówkach puszczanych w sklepach, a wy się teraz bijecie który ekranik lepiej wyświetla kolor zielony, a który różowy xD Zarządy wielkich korporacji na pewno są bardzo zadowolone z faktu, że przyjęliście do wiadomości, że do każdej kąsolki jest wam potrzebny inny telewizor. Może pójdą o krok dalej i będą produkować dedykowane tv do konkretnych gatunków stulei. Jak ktoś lubi sportówki, bijatyki i rpg, to 3 tv każdy po 65" minimum, no co za problem?
Opublikowano 4 marca 20187 l Autor 11 godzin temu, Ins napisał: hahaha 2000 godzin wystarczy by b6 się wypalił. https://www.ppe.pl/blog/28477/8967/oled-do-hardcorowego-grania-tak-czy-nie-ma-mowy.html a takie brednie pisał pseudo ekspert o B6 Cytat Myślę, że ta informacja raz na zawsze pogrzebie mit o problemach z trwałością OLED’ów. Mit, który powtarzany jest jak mantra przez niektóre osoby. Deklarowana trwałość jest w rzeczywistości znacznie dłuższa niż większości paneli LCD. Spróbujmy przeliczyć sobie ten czas na lata pracy. W przeciętnym gospodarstwie domowym telewizor pracuje średnio 5-6 godzin dziennie (wiadomo, w weekendy dłużej, są jednak dni w które nie jest włączany wcale). Przy 6 godzinach dziennie mamy aż 16 500 dni, czyli prawie 45 lat pracy, zanim matryca się zużyje, co też nie znaczy, że umrze… Spadnie jedynie jej jasność o 50%. Mało brakowało a sam kupiłbym tego oleda. Na szczęście się powstrzymałem i nie posłuchałem pseudo eksperta. Edytowane 4 marca 20187 l przez wulfen
Opublikowano 4 marca 20187 l Ja mam znajomemu któremu matryca poszła w Xe93. "Mało brakowało a sam kupiłbym tego Soniaka. Na szczęście się powstrzymałem i nie posłuchałem pseudo ekspertow"
Opublikowano 4 marca 20187 l To ile tych OLEDów B6 przepala sie w ciagu roku od zakupu (w stosunku do tych sprzedanych)? Bo według "znafcy", aż jeden (którego przykład tu przytacza). Edytowane 4 marca 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 4 marca 20187 l Autor Zdarza się i najlepszym TV, tylko sprawdź jaka jest tego skala w przypadku lg b6. Jest mnóstwo wypalonych TV i w wielu krajach gwarancja nie obejmuje wypaleń. A teraz takie pytanie jak myślisz dlaczego w aktualizacji do b7 lg przyciemniło hdr w trybie gra?
Opublikowano 4 marca 20187 l XD nie wiem w ktorych krajach nie podlega to gwarancji, podejrzewam że też nie wiesz, w Polsce wymieniają telewizory od reki, żaden ze znajomych w tym ja nie ma problemu z wypaleniami, a mamy różne modele i korzystamy z nich bezustannie. Edytowane 4 marca 20187 l przez easye
Opublikowano 4 marca 20187 l 4 minuty temu, wulfen napisał: Jest mnóstwo wypalonych TV i w wielu krajach gwarancja nie obejmuje wypaleń. A w Polsce obejmuje. Więc co mnie obchodzi jaką dają gwarancje w innych krajach.
Opublikowano 4 marca 20187 l Autor 1 minutę temu, easye napisał: podejrzewam że też nie wiesz, w Polsce wymieniają telewizory od reki, żaden ze znajomych w tym ja nie ma problemu z wypaleniami, a mamy różne modele i korzystamy bezustannie. Nawet nie przeczytałeś tego co wrzuciłem. Typowe.
Opublikowano 4 marca 20187 l A wiecie co jest najlepsze? Że ch,uj kogokolwiek B6 obchodzi, bo już od roku jest B7, który nawet ten lada moment będzie wyparty przez nową serię. Ale oni będą dalej się podniecać wypaleniami B6
Opublikowano 4 marca 20187 l Autor Teraz, raven_raven napisał: A wiecie co jest najlepsze? Że ch,uj kogokolwiek B6 obchodzi, bo już od roku jest B7, który nawet ten lada moment będzie wyparty przez nową serię. Ale oni będą dalej się podniecać wypaleniami B6 Sprawdź kontekst. To był przykład odnośnie wprowadzania ludzi w błąd przez pseudo eksperta.
Opublikowano 4 marca 20187 l Wymień te kraje gdzie nie obejmuje gwarancja wypaleniami, skoro samo LG traktuje to jako uszkodzona matrycę. 2 - OLEDY powyżej 50 cali są na rynku gdzieś od 2012 r? Wypalenia to musi być jakiś znikomy odsetek. 3 sam mam serię 6, podobnie jak moi znajomi B, C, G każdy z nas napierdala w gierki godzinami, ale wolfen znalazł 1 chłopa z uszkodzona matryca która po 5 miesiącach uległa uszkodzeniu, gdzie typ dostał od ręki model 7 i chłop już wie że wszystkie się wypalaja. To jest praaaaedziwy ekspert. Edytowane 4 marca 20187 l przez easye
Opublikowano 4 marca 20187 l No dobrze, ale jakie to ma teraz znaczenie? Na dodatek jak już ludziom się te B6 wypalały, to dostawali nowe (chyba nawet B7 się niektórym trafiły, jeśli się nie mylę) i wszyscy zadowoleni.
Opublikowano 4 marca 20187 l 13 minut temu, wulfen napisał: Zdarza się i najlepszym TV, tylko sprawdź jaka jest tego skala w przypadku lg b6. Jest mnóstwo wypalonych TV i w wielu krajach gwarancja nie obejmuje wypaleń. A teraz takie pytanie jak myślisz dlaczego w aktualizacji do b7 lg przyciemniło hdr w trybie gra? Nie dość, że ten hdr przynajmniej dla mnie to nie jest nie wiadomo co, to jeszcze oledowym maniakom LG ten efekt pogorszyli Grubo XD. Edytowane 4 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 4 marca 20187 l 22 minuty temu, wulfen napisał: A teraz takie pytanie jak myślisz dlaczego w aktualizacji do b7 lg przyciemniło hdr w trybie gra? To o ile przyciemniono obraz po tej aktualizacji? Masz jakieś konkretne wartości na podstawie jakiś testów ?
Opublikowano 4 marca 20187 l 1 godzinę temu, raven_raven napisał: Najlepiej gdyby dało się podłączyć konsolę do LG G3 5,5" ekran 2k nie jest godzien genialnego hardłeru obecnej generacji
Opublikowano 4 marca 20187 l Autor 2 godziny temu, PIOTR8642 napisał: To o ile przyciemniono obraz po tej aktualizacji? Masz jakieś konkretne wartości na podstawie jakiś testów ? Pseudo ekspert chyba nie robił żadnych pomiarów po aktualizacji. Możesz zapytać się raven raven albo insa jak bardzo przyciemnił się obraz. Ja dzisiaj na chwilkę wstąpiłem do euro rtv agd. Był 65 oled b7 i niżej panasonic ex780. Przy panasonicu obraz na b7 wyglądał jak szmata. Zero kontrastu, kolorów, ciemność, brak szczegółów. Edytowane 4 marca 20187 l przez wulfen