Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawę, że robili te fotki (w sensie screenshoty) i mówili o "szmacie na ekranie" bo źle przełączali ten tryb ?

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

Ins, ta niebieska ... z niczego nie zdaje sobie sprawy. Jego celem życiowym jest udowodnienie, że Sony jest na szczycie. Wystarczy sprawdzić gościa na ppe.pl, jest niepoczytalny. Polecam ignore.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Ins napisał:

Zdajesz sobie sprawę, że robili te fotki i mówili o "szmacie na ekranie" bo źle przełączali ten tryb ?

Przy prawidłowym ustawieniu i tak mieli szmate na ekranie

po lewej źle ustawiony SDR, na środku prawidłowo ustawiony SDR, po prawej HDR

6Uk3HN6.jpg

Dodam że zdjęcia pochodzą z oleda b6, który sam w sobie ma szmaciany obraz przy jasnych scenach.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

1. Udowodniłeś, że twoje poprzednie fotki są z dupy

2. Offscreeny tak jak sam pisałeś nie oddają niczego

3. Jako zatwardziały fan HDRu muszę tłumaczyć czemu nie ma aż takiej różnicy jaką portretujesz ? Ogarnij się klapie.

Opublikowano
  • Autor
Cytat

2. Offscreeny tak jak sam pisałeś nie oddają niczego

Oddają różnicę w jasności i gubienie detali w bielach(przy prawidłowo ustawionej ekspozycji aparatu). Jak chcesz mogę bezpośrednie zrzuty obrazu z share podesłać i tam też w SDR niebo zlewa się w plamę.

Cytat

1. Udowodniłeś, że twoje poprzednie fotki są z dupy

Udowodniłem że inni też udowodnili jakie różnicę w jasności są między trybem HDR a SDR(tym bardziej jak ktoś ustawia podświetlanie w SDR mniej niż na maksa). Ty może tego nie widzisz bo masz wszystko off, niskie, tryb gry co skutkuje fatalnym obrazem i nie odróżniasz SDR od HDR.

Cytat

3. Jako zatwardziały fan HDRu muszę tłumaczyć czemu nie ma aż takiej różnicy jaką portretujesz ?

Skoro Ins tak powiedział to tylko chylić czoła i brać na wiarę.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
13 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Wystarczy sprawdzić gościa na ppe.pl, jest niepoczytalny.

Z tego co wiem, to nawet w jego zatwardziałym "niebieskim bastionie" Ga(j)meOnly chłopaka już nawet nie biorą na poważnie (nawet najbardziej zatwardziali niebiescy fanboje), przez te wygłaszane przez niego banialuki o tv Sony, inputlagu i ustawianiu natywnej rozdzielczości 4K pilotem od tv w grach z szachownicowym 4K.

6 minut temu, wulfen napisał:

Udowodniłem że inni też udowodnili jakie różnicę w jasności są między trybem HDR a SDR

To ameryke odkryłeś tymi zdjeciami. Zapewne nikt tutaj do tej pory nie zdawał sobie sprawy że istnieje jakaś róznica między jasnością w trybie SDR a HDR:rofl:

To może teraz pokaż tymi swoimi "profesjonalnymi" zdjęciami jaka jest róznica w trybie HDR na Sony Xe93 a jakimś Oledzie, w tych samych ujęciach z gry . Skoro już tak na wesoło zacząłeś niedziele...

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano

@wulfen

Kolega ładnie cię wyjaśnił, ale serio, na cholerę wrzucasz takie rzeczy ? HDR jest już trochę "na rynku" i nawet średnio ogarnięty w temacie wie z czym to się je. No ale wrzucaj fotki które nie mają sensu, może ktoś z onetu zajrzy i uwierzy w twoje brednie.

Opublikowano
  • Autor
Cytat

To ameryke odkryłeś tymi zdjeciami. Zapewne nikt tutaj do tej pory nie zdawał sobie sprawy że istnieje jakaś róznica między jasnością w trybie SDR a HDR:rofl:

Sądząc po atakach wścieklizny Insa nie wszyscy o tym wiedzieli, wręcz powiedziałbym że te zdjęcia mogły zburzyć cały jego światopogląd :)

7 minut temu, Ins napisał:

@wulfen

Kolega ładnie cię wyjaśnił, ale serio, na cholerę wrzucasz takie rzeczy ? HDR jest już trochę "na rynku" i nawet średnio ogarnięty w temacie wie z czym to się je. No ale wrzucaj fotki które nie mają sensu, może ktoś z onetu zajrzy i uwierzy w twoje brednie.

A jakieś konkrety w końcu przedstawisz czy tylko same ad personam? Z czym się nie zgadzasz, z tym że HDR daję większe jasności, lepszą kontrastowość jasnych miejsc, lepsze kolory(razem z szeroką paletą barw)?  Na razie to takie tylko bicie piany z twojej strony.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Myślałem, że rozumiesz. Tak więc jeszcze raz napiszę jasno i klarownie:

TWOJE FOTKI Z SHADOW OF THE COLOSSUS NIE MAJĄ NIC WSPÓLNEGO Z RZECZYWISTOŚCIĄ I NIE ODDAJĄ TEGO JA GRA WYGLĄDA NA ŻYWO W HDR I SDR. 

Rozumiesz już ?

Opublikowano
  • Autor
Cytat

TWOJE FOTKI Z SHADOW OF THE COLOSSUS NIE MAJĄ NIC WSPÓLNEGO Z RZECZYWISTOŚCIĄ I NIE ODDAJĄ TEGO JA GRA WYGLĄDA NA ŻYWO W HDR I SDR. 

Przecież ja sam to napisałem, więc chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Napisałem wcześniej:

Cytat

Przecież wiadomo że fotki z aparatu nie oddają tego co widzi oko w rzeczywistości.

i dalej

Cytat

Mogę za to pokazać względną różnicę w jasności i oddaniu detali w bielach. Te zdjęcia miały tylko pokazać jaka jest  różnica na dobrym TV miedzy SDR a HDR.

tutaj jeszcze podobne porównanie koś zrobił w uncharted 4 na samsungu ks7000

SNkO1zr.gif

Opublikowano

No fajnie, ale nadal pytam po co to wrzucasz ? Jaki jest sens ?

Opublikowano

Jakby chociaż miał ZD9 to mógłby wojować, a tak nadal robi z siebie pośmiewisko.

Opublikowano
  • Autor

Wspomniany został Shadow of the colossus i chciałem tylko pokazać jak dużo daje w tej grze dobry HDR.

Opublikowano

Matko, dzięki że nas uświadomiłeś, że HDR jest super, a SDR nie ma startu. Co my byśmy bez twojej fachowej opinii zrobili.

PS. Nie pokazałeś, bo nie masz jak.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
Cytat

Wspomniany został Shadow of the colossus i chciałem tylko pokazać jak dużo daje w tej grze dobry HDR.

Dobry znaczy tylko ten na XE93:D

Coś czuje że sie nie doczekam tego "wulfenowego" porównania XE93 vs OLED w Shadow of the colossus.

To może chociaż chłopak wrzuci zdjecia swoim aparacikiem z HDR/SDR  wykonane w U4 z tego miejsca:

https://i.imgur.com/SNkO1zr.gif

Zobaczymy jaka jest różnica między XE93 vs KS7000. To dajesz wulfen.

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
  • Autor
Cytat

To pokażesz w końcu jaka jest różnica w tej grze na tych samych ujęciach w HDR między Sony Xe93 a OLEDem ?

Możesz sprawdzić na testy w hdtv polska jak radzą sobie te 2 TV z jasnymi scenami.

Cytat

Matko, dzięki że nas uświadomiłeś, że HDR jest super, a SDR nie ma startu. Co my byśmy bez twojej fachowej opinii zrobili

Sądząc po twoich wpisach mówiąc że największa różnica jest w podłożu, użytkownicy słabszych TV mogą nie wiedzieć co dzieje się w hdr na niebie. Moje zdjęcia mogą im wiele uświadomić :)

Cytat

Zobaczymy jaka jest różnica między XE93 vs KS7000. To dajesz wulfen.

No to dajesz, jako posiadacz ks7000 pokaż na co stać twój TV :) A sory ty narzekałeś kiedyś, że w swoim samsungu ks7000 nie widzisz różnicy między SDR a HDR :D

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
12 godzin temu, Ins napisał:

Nie nie była. No a przynajmniej z odległości 1.5m od TV. 

:dynia:

tv2.jpg

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Fajny masz pokój xD

6 minut temu, wulfen napisał:

Sądząc po twoich wpisach mówiąc że największa różnica jest w podłożu, użytkownicy oledów mogą nie wiedzieć co dzieje się w hdr na niebie. Moje zdjęcia mogą im wiele uświadomi

Pewnie nie zauważyłeś zwrotu "o dziwo" no ale czego mogę się spodziewać po sonowskim klapie. Z tego co widzę masz jakiś uraz, bo non stop starasz się cisnąć oleda. Biedak czy umysłowy biedak. Dyskutujmy.

Opublikowano
52 minuty temu, Ins napisał:

Myślałem, że rozumiesz. Tak więc jeszcze raz napiszę jasno i klarownie:

Rozumiesz już ?

Na trybie gra różnica na korzyść hdr jest jeszcze większa niż na tych fotkach.

Także faktycznie nie oddają:yao:

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Wszystko zawsze najlepiej na telewizorze Sony, który nie tylko ma lepszy HDR niż dowolny OLED, ma także od niego lepszą czerń, kolory, responsywność oraz kontrast. Jeśli OLED jest w czymś lepsze niż LCD to z pewnością rozchodzi się o OLED Sony (który jest lepszy niż dowolne LCD konkurencji). Sony prowadź nas pod egidą wulfena i człowieka ziarno przez nieświadomość konsumencką.

Serio, tyrada wyższości Sony w wykonaniu tej dwójki jest żałosna.

Opublikowano

ahaha a ten dalej wrzuca fotki, jezu czemu klapy muszą ten temat zaśmiecać swoim pjerdololo 

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, Kyokushinman napisał:

Na trybie gra różnica na korzyść hdr jest jeszcze większa niż na tych fotkach.

Także faktycznie nie oddają:yao:

Można jeszcze próbować niwelować różnicę między SDR a HDR za pomocą odpowiednich ustawień(TV sony ze średniej i wyższej półki mają do tego dobre narzędzia) i w niektórych grach daje to dobre efekty, ale ja  nie będę tego wątku poruszał wśród amatorów, bo już w ogóle ins i inni zwolennicy ciemnego i rozmazanego obrazu zawału dostaną.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Wklej jeszczą jedną fotkę by pokazać jaki to oled nie jest chu.jowy xD

Zaraz będzie zawał, nie ma co. Ich wiedza mnie niszczy woah.

@Kyo ogarnij temat bardzo Cię proszę

Edytowane przez Ins