Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
20 minut temu, raven_raven napisał:

Dopiero teraz? Czy mi się wydawało, czy wiesz o tym TV już absolutnie wszystko? Co jeszcze chcesz testować O_o

Dokładnie, to samo mi się rzuciło w oczy. Zwykły mitoman i troll, nie ma innego wyjaśnienia.

Nowa strona, więc prawda.

Edytowane przez Shagohad

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano
36 minut temu, balon napisał:

Przewiduję wybuch internetu, a na bank tego tematu. Z drugiej strony współczuje bo masz TV z dobrym hdr, a nie będziesz korzystał bo wiadomo sdr>>>>>>>hdr.

Nie wiem zobaczę.

Na razie sdr >>>>>>>>>>>>>>> hdr na przykładnie XE85

XE93 i ZD9, zbyt krótko testowałem, ale na bank nie będzie dużo lepiej.

Co do oledów wiadomo, że pewne rzeczy obrazowe mają bezkonkurencyjne.

Jednak, lcd też takowe ma.

No i wiadomo lcd trzeba ustawić.

Opublikowano

szkoda że nie wchodzą do niej i nie zamarzają na śmierć

Opublikowano
18 minut temu, Kyokushinman napisał:

XE93 ale na bank nie będzie dużo lepiej.

E tam, kontrast i HDR duzo jasniejszy. No i najlepsze

Warto zaznaczyć, że w ciemnych partiach obrazu 55XE9305 znacznie przewyższa OLED-y, bowiem w przeciwieństwie do nich nie gubi detali w cieniach i nie przejawia zniekształceń i szumów na styku czerni i bardzo ciemnych szarości.

ha,ha,ha........

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

No, powiem tak że u mnie akurat nie tv Sony gra typu Deus Ex mankind Divided wygląda o wiele lepiej w SDR niż w HDR. Próbowałem bawić się w ustawienia itp ale coś z tą grą jest chyba nie tak:/

Opublikowano

Ale mnie ten temat triggeruje, nie wiem ile jeszcze wytrzymam czytając te rzygowiny. Rzygać mi się chce, uważam, że na prawdę trzeba mieć niedoje,banie mózgowe żeby wyszukiwać tekstów i testów w internecie i przeklejać do tego tematu biorąc to jako fakt i argument w dyskusji. Jeden z drugim nigdy nie widzieli danego telewizora na żywo, nie mają zielonego pojęcia o tym co piszą, tylko wyczytują jakieś farmazony i myślą, że wszystko co jest w internecie napisane to prawda.

To tak jakbym się kłócił z kimś który samochód jest lepszy, czy Ferrari czy Lamborghini na podstawie filmików z youtube i nigdy nie widząc tych samochodów na oczy nie mówiąc o jeżdżeniu nimi. 

Opublikowano

Nowy rodzaj TV - "nieSony".

Teraz, MAJOR SZEJDI napisał:

Rzygać mi się chce, uważam, że na prawdę trzeba mieć niedoje,banie mózgowe żeby wyszukiwać tekstów i testów w internecie i przeklejać do tego tematu biorąc to jako fakt i argument w dyskusji.

:dynia: Szejdi wie lepiej od tvtest :dynia:

Opublikowano
6 minut temu, Jakim napisał:

No, powiem tak że u mnie akurat nie tv Sony gra typu Deus Ex mankind Divided wygląda o wiele lepiej w SDR niż w HDR. Próbowałem bawić się w ustawienia itp ale coś z tą grą jest chyba nie tak:/

Dlatego porozmawiajmy o kimś kto HDR potrafi zaimplementować (np. mistrzowie z Turn10).

Opublikowano
4 minuty temu, aphromo napisał:

Nowy rodzaj TV - "nieSony".

:dynia: Szejdi wie lepiej od tvtest :dynia:

no i tradycyjnie nie rozumiałeś o co mi chodzi.

nie chodzi mi o merytorykę czy w przypadku tego tematu jej braku, chodzi mi o to że wasza dyskusja polega na przeklejaniu fragmentów z testów i recenzji w internecie i prowadzeniu w ten sposób dyskusji, CTRL+C -> CTRL+V, bez żadnego doświadczenia empirycznego

Opublikowano
10 minut temu, Jakim napisał:

No to zależy od twórców gry, pamietam, że chyba każdy narzekał na HDR w Deusie. I tak jak jest kiepsko zaimplementowany to są problemy z kolorami i lepiej jest grać w SDR ale są też gry, które baaardzo zyskują w HDR jak Forza Horizon 3, Forza Motosport 7 czy Horizon. Jakby Sony nie zamknęlo Evolution to update z HDRem do Drivecluba też by mógł zamieszać bo tam świetne jest oświetlenie

Jeszcze kwestia czy grasz na PRO czy na amatorze?

2 minuty temu, MAJOR SZEJDI napisał:

no i tradycyjnie nie rozumiałeś o co mi chodzi.

nie chodzi mi o merytorykę czy w przypadku tego tematu jej braku, chodzi mi o to że wasza dyskusja polega na przeklejaniu fragmentów z testów i recenzji w internecie i prowadzeniu w ten sposób dyskusji, CTRL+C -> CTRL+V, bez żadnego doświadczenia empirycznego

Przestań zwracać uwagi na trolli i po problemie :potter: 

Opublikowano

Pro.

Zdaje sobie sprawe że wszystko zależy od twórców. Ratchet w HDR wygląda 2 razy lepiej niż normalnie także nawet nie kwestia ustawień a samej gry. Co nie zmienia faktu, że czasami lepiej coś wygląda w SDR. Czasami.

Opublikowano
3 minuty temu, MAJOR SZEJDI napisał:

wasza dyskusja

Odpisze Ci ostatni raz.

Jesli juz, to "Wasza", nie chcesz, nie mozesz, to po prostu nie cytuj. Nie jestem Twoim kolega.

Nie zawsze zgadzam sie np z Kunshinem, co masz 2-3 posty wyzej, uwazam ze niektore tezy wyglasza na sile, ale, Wy tez macie swoje za uszami.

5 minut temu, MAJOR SZEJDI napisał:

nie chodzi mi o merytorykę czy w przypadku tego tematu jej braku

Co jest bardziej merytorycznego niz artykul fachowcow ? Widzisz, jedno zdanie kogos kto sie zna jest warte wiecej niz 50 postow na forumku. Dlaczego ? Bo jak redaktor napisze (pipi)y, to ma goraco, ja Tobie moge napisac ze jestem synem brytyjskiej krolowej.

7 minut temu, MAJOR SZEJDI napisał:

bez żadnego doświadczenia empirycznego

No niby tutaj masz racje, bo redaktor tez czlowiek i moze sie pomylic, no musze zawierzyc na slowo, ze nie klamie. Fakt jest faktem, jakiekolwiek kneblowanie ust - zwlaszcza gdy sie cytuje madrzejszego - jest niewlasciwe.

Opublikowano
2 godziny temu, Kyokushinman napisał:

Dobra czas na testy. 

W nocy pewnie coś więcej napisze jak Ukanio z roboty przyjedzie.

To musisz na niego czekać aż będzie w domu?

Sam nie ustawisz?

Ukanio też kupuje nowy telewizor?

No ciekawie się robi

Edytowane przez Fanek

Opublikowano
8 minut temu, aphromo napisał:

Odpisze Ci ostatni raz.

Jesli juz, to "Wasza", nie chcesz, nie mozesz, to po prostu nie cytuj. Nie jestem Twoim kolega.

Nie zawsze zgadzam sie np z Kunshinem, co masz 2-3 posty wyzej, uwazam ze niektore tezy wyglasza na sile, ale, Wy tez macie swoje za uszami.

Co jest bardziej merytorycznego niz artykul fachowcow ? Widzisz, jedno zdanie kogos kto sie zna jest warte wiecej niz 50 postow na forumku. Dlaczego ? Bo jak redaktor napisze (pipi)y, to ma goraco, ja Tobie moge napisac ze jestem synem brytyjskiej krolowej.

No niby tutaj masz racje, bo redaktor tez czlowiek i moze sie pomylic, no musze zawierzyc na slowo, ze nie klamie. Fakt jest faktem, jakiekolwiek kneblowanie ust - zwlaszcza gdy sie cytuje madrzejszego - jest niewlasciwe.

Bardzo ładnie się zaorałeś tym postem.

Opublikowano
13 minut temu, aphromo napisał:

Cytat

Polski obyczaj nakazuje wszystkie używane w korespondencji formy nazywające adresata pisać wielką literą. Wśród nich są formy zaimków osobowych ty, wy oraz zaimków tzw. dzierżawczych twój, wasz. Napiszemy więc, bez względu na wiek i pozycję adresata: „Tylko Ty możesz mi pomóc”, „Czy to był Twój pomysł?”, „Odwiedzimy Cię w drodze powrotnej”, „Jak tam Wasze maleństwo?”. Używanie w takich kontekstach wielkiej litery informuje o tym, że adresata darzymy szacunkiem, że jest on dla nas osobą ważną. Używanie wielkiej litery informuje też o piszącym (nadawcy) – o tym mianowicie, że zna się on na zasadach grzeczności, że jest osobą dobrze wychowaną, co w kręgu kultury zachodnioeuropejskiej jest ważną wartością.

A jak ktoś ma cie w ch,uju to może pisać jak chce :potter: 

Opublikowano

hahahah typ myśli, że zaimki z wielkiej się należą jak psu micha xD

To miałeś na myśli mówiąc mi, że nie umiem używać "formy osobowej"? Ty nawet nie umiesz porządnie wytknąć komuś, że cię nie szanuje xd. Otóż ja doskonale wiem, co robię. Jedyna wielka litera jaka ci się należy to ta na początku zdania, a i do tego nie jestem w pełni przekonany.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano
11 minut temu, raven_raven napisał:

To miałeś na myśli mówiąc mi, że nie umiem używać "formy osobowej"?

Tak dokladnie :)  Na szczescie uzytkownik Be wkleil fachowy tekst, dzieki czemu kazdy wie, o co chodzi. Strzelilem byka z ta forma, zgoda.^^

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

formę osobową to mają czasowniki, ty chciałeś napisać o zaimkach osobowych, no ale to, że nie wiesz za bardzo o czym piszesz, to już dawno ustaliliśmy

Opublikowano

nikt o taka (pipi)e nie bedzie darl szat. Smieszne, ze jeszcze niedawno cytowanie fachowej literatury bylo passe i niemerytoryczne, a uzytkownik Be nieswiadomie wytlumaczyl, dlaczego tak nie jest^^

Jesli chodzi o rzeczy jakie pisze w temacie to mam oparcie w zrodlach, to wszystko.

Opublikowano

teraz jak po raz kolejny wytyka ci się bzdury to "nikt nie będzie darł szat", ale wcześniej nie przeszkadzało ci się do każdego dopier,dalać, że nie pisze do ciebie z wielkiej litery xD

Opublikowano
2 minuty temu, raven_raven napisał:

jak po raz kolejny 

Nie, to jest akurat pierwszy raz w tym temacie, ze ktos faktycznie ma jakis kontrargument ( tutaj w postaci cytatu), i nie zostaje mi nic innego jak przyznac sie do bledu. Tobie rowniez polecam go przeczytac i to by bylo tyle ode mnie.