Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Jak można być takim dzbanem, żeby mówić, że SDR jest lepszy od HDR? OK, nie mówię o trollushinie, ale wulfen?

No niestety hdr nie istnieje przy moim sdr. Na pierwszy strzał poszedł U4.

Tylko słoneczko fajnie okrągłe reszta to mąka.

1 godzinę temu, Fanek napisał:

To musisz na niego czekać aż będzie w domu?

Sam nie ustawisz?

Ukanio też kupuje nowy telewizor?

No ciekawie się robi

Nie nie muszę.

Ustawiłem już.

Tak.

Musi być ciekawie jak ciekawy mamy temat.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

Sonowcy nienawidzą trybu gry i niskiego input laga. Dlaczego? Bo rzekomo na ich TV w trybie gry jest "paćka" a input lag niski jest tylko w odpowiednim trybie, w innym jest ch,ujowy. Innymi słowy z tymi rzeczami wygląda na to, że ich TV sobie kiepsko radzą.

Sonowcy nienawidzą HDR. Dlaczego?

200.gif

Opublikowano
  • Autor
45 minut temu, raven_raven napisał:

Bo rzekomo na ich TV w trybie gry jest "paćka" a input lag niski jest tylko w odpowiednim trybie, w innym jest ch,ujowy. Innymi słowy z tymi rzeczami wygląda na to, że ich TV sobie kiepsko radzą.

TV sony i tak mają lepszy tryb gry niż w innych TV, przynajmniej jest część opcji tworzenia realizmu czego w TV innych niż sony nie ma wcale.

Kyo jak tam wrażenia z xe93?

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Tryb tworzenia realizmu... Aż się boję zapytać na czym polega to ustrojstwo.. Zgaduję, że efekt końcowy, to jakieś +50ms do input laga. Super. Do tego grajmy online i przyjemność z grania niczym jazda maluchem z Gdańska do Krakowa w dzień przy 30stopniowym upale. Rany, co za eksperci.

Opublikowano

Mam pytanie, czy możecie wyłączyć ten tryb i wrócić do naszej rzeczywistości? 

Opublikowano
54 minuty temu, wulfen napisał:

A nie wiem, w sumie to raczej skłaniam się ku LG :lapka:

Opublikowano
1 godzinę temu, wulfen napisał:

TV sony i tak mają lepszy tryb gry niż w innych TV, przynajmniej jest część opcji tworzenia realizmu czego w TV innych niż sony nie ma wcale.

Obraz masakryczny, płynność niesamowita, tv świeci jak spawarka, kolory kapitalne nie to co ten szajski ks7000. Motion flow własny tj. gładkość 5 i czystość 0 to chyba lepszy wariant niż motion flow płynny no i wiadomo tryb kliszy duża.

Na razie tylko kilka gier sprawdziłem:

Horizon obrazem zabija :obama: Najlepsza grafa ever!

Uncharted 4 nigdy tak dobrze nie wygladał

Killzone Shadow Fall dzięki temu tv nadal wizualnie kosi. Światło tak napierdziela w tym lesie, że mnie nawet razi:banderas:

PES 17 w natywnym 4k żyleta

Zaraz pewnie przyjdzie kumpel to się pobawimy ustawieniami.

Na chwile obecną ciężko go okiełznać przez tą potworną jasność, ma też kilka opcji więcej niż XE85.

Kino Pro fajnie przy Bloodbornie się spisuje.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

TV sony i tak mają lepszy tryb gry niż w innych TV

Tja mają, tak dobry że rozdzielczość obrazów ruchomych bez upłynniacza jest na poziomie jakiegoś badziewiastego TCLa.

Opublikowano

1 minutę temu, PIOTR8642 napisał:

Tja mają, tak dobry że rozdzielczość obrazów ruchomych bez upłynniacza jest na poziomie jakiegoś badziewiastego TCLa.

Mógłbym prosić o jakieś testy potwierdzające wasze tezy? czy tak sobie rzucacie bzdurami na prawo i lewo?

Opublikowano
12 minut temu, Kyokushinman napisał:

Killzone Shadow Fall dzięki temu tv nadal wizualnie kosi. Światło tak napierdziela w tym lesie, że mnie nawet razi

I to w turbo SDR takie cuda :D

Opublikowano
13 minut temu, MAJOR SZEJDI napisał:

Mógłbym prosić o jakieś testy potwierdzające wasze tezy? czy tak sobie rzucacie bzdurami na prawo i lewo?

XE93 bez upłynniacza 150 linii

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/sony-kd-55xe9305-test.html

Nawet autor testu napisał odnośnie ostrości obrazów ruchomych "Nie wiem, dlaczego jej nie poprawiono, przecież wielokrotnie zwracałem na to uwagę przedstawicielom Sony (najwyraźniej trzeba będzie tę sprawę podnieść raz jeszcze)."

Ale dam sobie łape uciąć, że Ziarenko zaraz napisze że u niego jest wszystko super z ostrością nawet bez upłynniacza (bo to i taki "miszcz" testowania).

TCL 150 linii

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/tcl-u49c7006-test.html

KS7000  450linii

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/telewizor-samsung-60ks7000-test.html

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
43 minuty temu, Kyokushinman napisał:

Światło tak napierdziela w tym lesie, że mnie nawet razi

Mam nadzieję, że sony dba o klienta i dorzuca okulary przeciwsłoneczne 3D

Opublikowano
  • Autor
Cytat

Motion flow własny tj. gładkość 5 i czystość 0 to chyba lepszy wariant niż motion flow płynny no i wiadomo tryb kliszy duża.

Zdecydowanie. Ja gram właśnie na gładkość 5 i tryb kliszy duża. Można jeszcze włączyć czystość, ale wtedy traci się spawarkę :D

a testowałeś opcję xtended dynamic range  w SDR? to dopiero wypala oczy :D

Fajnie że też masz ten TV, będzie można się wymieniać ustawieniami i spostrzeżeniami :)

Cytat

Światło tak napierdziela w tym lesie, że mnie nawet razi

hehe ciekawe co by zrobił klosz i inni zwolennicy minimalnych ustawień jakby to zobaczyli :)

A jak z cloudingiem, są jakieś problemy? U mnie na szczęście jest ok.

47 minut temu, PIOTR8642 napisał:

KS7000 

Nie pisz już nic o tym śmieciu. Taki TV można babci albo dziadkowi kupić a nie komuś komu zależy na dobrej jakości obrazu. Kupiłeś sobie złom i teraz próbujesz sobie wmówić że jest dobry.

Cytat

Tja mają, tak dobry że rozdzielczość obrazów ruchomych bez upłynniacza

bez upłynniacza lub 60 klatek każdy TV rwie i smuży, nic tutaj nie poradzisz. Dlatego tryb gry jest niegrywalny jeśli gra chodzi poniżej 60 klatek.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

balon pisał że na samsungu w hdr to słońce razi w oczy!!!111 KOMU MAM WIERZYĆ KTO MA RACJĘ W INTERNECIE

Opublikowano

Najpierw HDR nie ma sensu, a teraz łojezu jaka spawara xD Mleka też juz magicznie nie ma ? No chyba, że chodzi o tryb SDR ale jaranie się jasnością w tym trybie jest upośledzeniem takim samym jak granie przy 100ms lagu. Tak czy inaczej czeka nas teraz niezłe fapowanko. Przeskok z takiego starego śmiecia na dobry TV przyniesie pewnie kolejne epickie teksty ;)

2 godziny temu, wulfen napisał:

Dlatego tryb gry jest niegrywalny jeśli gra chodzi poniżej 60 klatek.

Niezly dzban z ciebie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Co tu sie wyprawia znow. XD

Opublikowano

Kunshin z HDRem grasz ?

Opublikowano
2 godziny temu, MAJOR SZEJDI napisał:

balon pisał że na samsungu w hdr to słońce razi w oczy!!!111 KOMU MAM WIERZYĆ KTO MA RACJĘ W INTERNECIE

a po co ci tak wiedza kto ma rację?   Przecież i tak nie szukasz nowego TV. Jest jak jest.

ps ale tak serio ja nigdy nie rozpatrywałem hdr jako je bania światłem po oczach, ale jako nowej jakości barwy, odwzorowanie światła, nasycenia  itp. Z drugiej storny ja na ustawienie swojego TV poświęciłem jakieś 30 min w dzień zakupu wg wytycznych Ins (thx), więc co ja mogę wiedzieć o tym wszystkim? :yao: 

Poprostu ja z tych co wolą użytkować, a nie ustawiać.

Opublikowano
11 godzin temu, Kyokushinman napisał:

W nocy pewnie coś więcej napisze jak Ukanio z roboty przyjedzie.

iamd6rK.jpg

Opublikowano
11 godzin temu, wulfen napisał:

Zdecydowanie. Ja gram właśnie na gładkość 5 i tryb kliszy duża. Można jeszcze włączyć czystość, ale wtedy traci się spawarkę :D

a testowałeś opcję xtended dynamic range  w SDR? to dopiero wypala oczy :D

Fajnie że też masz ten TV, będzie można się wymieniać ustawieniami i spostrzeżeniami :)

hehe ciekawe co by zrobił klosz i inni zwolennicy minimalnych ustawień jakby to zobaczyli :)

A jak z cloudingiem, są jakieś problemy? U mnie na szczęście jest ok.

Tak xtended dynamic range testowałem w sdr. Mega opcja.

Ten tv tak wali w oczy światłem, że nawet dając czystość na maxa można spokojnie grać i się cieszyć. Nie wiem czy oledy w trybie sdr dochodzą nawet do takiej jasności.

Dobra opcja dla osób uczulonych na światło typu właśnie wspomniany klosz z gameonly. On to w ogóle przy tym tv nie dałby rady usiedzieć. Kiedyś trzeba odwiedzić gameonly i opisać wrażenie, ale szkoda, że mało kto już tam pisze, byłoby ciekawiej.

Graliśmy wczoraj w Rise of the Tomb Raider. Gra wygląda wy(pipi)iście. Ukanio mówił, że nie spodziewał się aż takiego oddania rzeczywistego światła w grach. Dla niego ten tv to jakiś fenomen i sam się zastanawia czy nie brać zamiast XE85 właśnie XE93. Wczoraj w nocy jak pojawiło się tylko białe tło na całym ekranie to obaj mimowolnie rękami zasłanialiśmy oczy a tv rozświetli cały pokój jakby ktoś światło zapalił:obama:

Clouding? U mnie też jest ok z chmurkami.

9 godzin temu, Ins napisał:

Najpierw HDR nie ma sensu, a teraz łojezu jaka spawara xD Mleka też juz magicznie nie ma ? No chyba, że chodzi o tryb SDR ale jaranie się jasnością w tym trybie jest upośledzeniem takim samym jak granie przy 100ms lagu

Tak dotyczy SDR.

Dla mnie i Ukanio na przykładnie dwóch gier Horizon (tutaj ujdzie coś tam minimalnie lepiej na punktowych światłach) i Uncharted ten tryb może nie istnieć. Jest marketingową ściemą i wyblakłym bez kolorów gównem.

W SDR taki Horizon niszczy a HDR jest tylko dla sprawdzenie jak słońce i chmurki wyglądają.

Noc w dżungli w SDR na tym tv i to oświetlenie z maszyn. Coś niesamowitego:banderas:

Dzisiaj więcej gier posprawdzamy. 

Opublikowano
18 minut temu, Kyokushinman napisał:

W SDR taki Horizon niszczy a HDR

xDDDDDDDD 

Niezły kasztan z tego XE9305 skoro nie radzi sobie z HDR'em.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Czekałem na te analizy. Teraz będą schodzić bomby prawdy. Na bank dojdą kolejne złote teorie. Już nie mogę się doczekać.