Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

Ja pie rdole jakie muły, w takich chwilach wstydzę się, że jestem graczem. Już nawet nie chodzi mi o treść merytoryczną ale jak oni wyglądają, jak się wypowiadają, te słówka po angielsku bez akcentu, co chwile odpalane. Tragiczna prezencja. Nieeeee moje oczy i uszy krwawią.

Z drugiej strony jakby ktoś zrobił fotę z tego filmiku i powiedział mi, że to ziarno, Ukanio i wufen to bym uwierzył bez popity.

Tak w ogóle to super test z 60-70 cm przed ekranem 55-60 cali. Co ten internet hoduje to ja nawet nie.

Edytowane przez balon

Opublikowano

Przecież to Soul i Heviro fanboy BDG

Cytat

Z drugiej strony jakby ktoś zrobił fotę z tego filmiku i powiedział mi, że to ziarno, Ukanio i wufen to bym uwierzył bez popity.

Opublikowano

I te spusty nad jakaś teksturą cegły czy gór w tle. Przecież to jacyś blacharze nie konsolomaniaki. Brrrr straszne to było. Będzie mi się śniło po nocy.

Opublikowano

blacharze to grają we wszystko na ultra detalach w 120fpsach i nie bawią się w takie porównania XDDDD

Opublikowano
3 godziny temu, Kyokushinman napisał:

No ja nie wiem gdzie większość z Was widzi te kolory. Dla mnie obraz w takim Uncharted 4 jest niemal bezbarwny względem sdr a mam nasycenie 70/100 w hdr. Mało tego podkręciłem nawet na maxa i nadal do sdr cholernie dużo brakuje.

Sprawdzałem na wszystkich trybach i jest tak samo. 

No widzisz, a ja mam nasycenie 55/100 w hdr i 50/100 w sdr i jest idealnie. I to w TV Sony :E. HDR ma urealnić obraz, więc Tobie nie ma szans się spodobać ;p. Mam jeszcze taki myk. Wymuś tryb  kolorów bt 2020 w materiale/grze sdr. Oczywiście to nie będzie "grało" dla większości z nas, no ale kolory to wiadrami z telewizora będziesz mógł łapać ;p.

Opublikowano
3 godziny temu, Kyokushinman napisał:

:facepalm:

hehe pierwszotysiecznik, musial byc filmik z mordeczkami :)

Ja tam ich lubie, zadne farbowane lisy tylko ziomki z zajawka, pamietam z ktoregos ich filmiki

-wlaczamy teraz HDR

-Ale moj TV nie obsluguje

-Ale wlaczymy :)

Opublikowano

Ja ich też lubię, no ale jednak sporo rzeczy teraz wszyło na jaw i błędów.

Wczoraj sprawdziliśmy TLOUR i niestety z hdr nadal nie wesoło (bezbarwnie).

Mało tego, to 4k w tej grze to też oszukane tanimi sztuczkami związanymi z kompresowaniem obrazu. 

Niektóre wstawki chodzą w o wiele niższej rozdziałce (początkowa w chacie to jest na bank 1080p a może nawet niżej) + kompresja. Na tv 1080p tego jeszcze aż tak nie widać, ale na 4k już nic się nie ukryje.

Ustawiłem Uncharted 4 wczoraj tak za(pipi)iście, że dzięki Pro i XE93 ta gra wraz Horizon i RotTR jest wizualnym arcydziełem likwidując przez to całkowicie plamę którą zaoferowało graczom ND na PS4 amator. Ta dżungla, oświetlenie, kolory, wykonanie postaci:fsg:

The Order 1886 mimo niższej rozdzielczości i specyficznej miękkości obrazu, na XE93 zyskał na obrazie, ale trzeba trochę pozmieniać w opcjach.

8 godzin temu, bocieque napisał:

No widzisz, a ja mam nasycenie 55/100 w hdr i 50/100 w sdr i jest idealnie. I to w TV Sony :E. HDR ma urealnić obraz, więc Tobie nie ma szans się spodobać ;p. Mam jeszcze taki myk. Wymuś tryb  kolorów bt 2020 w materiale/grze sdr. Oczywiście to nie będzie "grało" dla większości z nas, no ale kolory to wiadrami z telewizora będziesz mógł łapać ;p.

Wszystko sprawdzone.

Fajna opcja, ale z tymi wiadrami to nie przesadzaj, kolory są tylko trochę bardziej nasycone.

Opublikowano
24 minuty temu, Kyokushinman napisał:

Ustawiłem Uncharted 4 wczoraj tak za(pipi)iście, że dzięki Pro i XE93 ta gra wraz Horizon i RotTR jest wizualnym arcydziełem likwidując przez to całkowicie plamę którą zaoferowało graczom ND na PS4 amator. Ta dżungla, oświetlenie, kolory, wykonanie postaci:fsg:

no ale nie bądź taki i podziel się jakimiś fotkami wreszcie :/

najlepiej porównanie trybów SDR i HDR żeby było widać o co chodzi z tym bezbarwnym HDR

Opublikowano

No i te ustawienia w końcu podaj na ten turbo SDR.

30 minut temu, raven_raven napisał:

plamę którą zaoferowało graczom ND na PS4 amator.

Weź nie gadaj takich rzeczy,  bo Wulfen się poryczy :D

Nie wystarczy ci fakt , że on tak ci sie podlizywał jak zachwalałeś telewizory Sony w nadzieji że razem będziecie głosić "dobrą nowine", a ty go tak ośmieszyłeś teraz tym że nawet na XE93 twój SDR jest lepszy niż jego HDR:D

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
Godzinę temu, Kyokushinman napisał:

Mało tego, to 4k w tej grze to też oszukane tanimi sztuczkami związanymi z kompresowaniem obrazu

Czyli gra nie ma trybu z natywnym 4K/30fps wg ciebie ? 

Opublikowano

Jestem rozczarowany hdr i niestety zdania na chwile obecną nie zmienię. Mam dziwne wrażenie, że dopiero w filmach to da radę.

Na tym sztucznym włączeniu w trybie sdr tj. tryb hdr 10, to faktycznie jestem w stanie przyznać, że jest lepszy kontrast (światło księżyca wali konkretnie) oraz bardziej nasycony kolor (aż za bardzo), ale niestety hdr to nie jest ponieważ słoneczka okrągłego brak itd. Po włączeniu hdr w grze na tym trybie nadal skutek jest ten sam tj. brak kolorów, kontrastu itp.

Próbowałem już wszystkiego. Nawet dawałem nasycenie na 100 w hdr i nadal to nie jest ta barwa co w sdr na zdecydowanie mniejszej wartości suwaka.

49 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Weź nie gadaj takich rzeczy,  bo Wulfen się poryczy :D

Przecież on to wie, bo wręcz z przesadą pisałem na ten temat na gameonly.

Na szczęście ma teraz Pro i XE93 także o wersji amator możne też zapomnieć.

49 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Nie wystarczy ci fakt , że on tak ci sie podlizywał jak zachwalałeś telewizory Sony w nadzieji że razem będziecie głosić "dobrą nowine", a ty go tak ośmieszyłeś teraz tym że nawet na XE93 twój SDR jest lepszy niż jego HDR

On gra jednak na bardziej stonowanych ustawieniach i tego aż tak jak ja nie widzi.

@Ins

Cytat

Czyli gra nie ma trybu z natywnym 4K/30fps wg ciebie ? 

Oczywiście, że ma, ale co z tego jak na natywne 4k nie wygląda.

Podobnie było z U4 na amator, niby 1080p a obraz przez filtry kilka razy gorszy niż np. taka Virtua Fighter 5 Final Showdown w 720p.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Kolory w HDR są takie jakie mają być. No chyba, że jest to np. nowy Deus Ex, w którym coś s(pipi)o w tym trybie. Ty natomiast grasz z beznadziejnie ustawionym obrazem i HDR nie pozwala ci ustawić równie beznadziejnych kolorów. Wszystko się zgadza.

9 minut temu, Kyokushinman napisał:

Podobnie było z U4 na amator, niby 1080p a obraz przez filtry kilka razy gorszy niż np. taka Virtua Fighter 5 Final Showdawn w 720p.

Tego w ogóle szkoda komentować.

Opublikowano
Cytat

Podobnie było z U4 na amator, niby 1080p a obraz przez filtry kilka razy gorszy niż np. taka Virtua Fighter 5 Final Showdawn w 720p

4 minuty temu, Ins napisał:

Tego w ogóle szkoda komentować.

Niestety jak się gra na (pipi)owych ustawieniach lub (pipi)owym tv to się tego nie widzi.

Lepiej zatuszować i grać w paćkę jak ten Klosz z gameonly.

Cytat

Czy możesz napisać co na to wszystko Ukanio? 

Spokojnie on się tutaj wypowie. Zdanie ma podobne.

Opublikowano

No tak, zapomniałem że cały świat się myli, a jedynie ty i ukanio ogarniacie telewizory xD

Opublikowano

@Kyokushinman

Możesz podać mi swoje ustawienia obrazu do SDR i HDR na XE93? Bardzo chętnie przetestuję, z czystej ciekawości.

Opublikowano
8 minut temu, Kyokushinman napisał:

Spokojnie on się tutaj wypowie. Zdanie ma podobne.

No ale wstawcie te fotke razem na tle nowego TV, udowodnij, że ukanio to nie jest wytwór twojej wyobraźni xd

Opublikowano

Swoich magicznych ustawień nie chce podać, a Ty myślisz że wrzuci fotkę ze swoim magicznym przyjacielem ?

Opublikowano
11 minut temu, Atos napisał:

@Kyokushinman

Możesz podać mi swoje ustawienia obrazu do SDR i HDR na XE93? Bardzo chętnie przetestuję, z czystej ciekawości.

Nie ma jeszcze pełnych, trochę to potrwa. Trudny tv do ogarnięcia. 

Jak ktoś chce zobaczyć to co ja ze skopanym nasyceniem w hdr to wystarczy włączyć sobie tryb żywy i w opcjach np. Horizon czy Uncharted przełączyć hdr wł hdr wył. Na ekranie tytułowym to widać. Nic trudnego i czasochłonnego.

Opublikowano

Czy Ukanio podkręci ten telewizor jeszcze mocniej?

Ile wyszło nitów?

aż tak mocno świeci że trzeba zasłaniać oczy, serio?

Kiedy będą fotki z turbo i default?